10 dingen die je nog niet over mij wist #3

Het is alweer van april geleden dat ik nog eens een hele post aan mezelf heb gewijd, dus hoogtijd om terug tien dingen over mezelf prijs te geven. Mijn blog draait nu eenmaal rond mezelf (hence, the name), dus af en toe moet dat gewoon kunnen. Haha. Hier volgen dus opnieuw tien dingen die je nog niet over mij weet. Of misschien ook wel. Wie weet?!

01. Ik kan medelijden hebben met items
Wanneer we bijvoorbeeld een nieuwe auto kopen en onze oude auto weg moet dan vind ik dat altijd heel erg voor de auto. Want waar gaat onze trouwe vriend dan belandden? Gaat hij wel een goed tweede leven krijgen? Wie weet wat ze met hem gaan aanvangen? Hij heeft ons al die jaren altijd veilig weten te vervoeren. Hij verdient dus wel een gelukkig nieuw leven!

02. Ik ben erg empathisch
Misschien dat mijn medelijden met items daar ook een beetje uit voort komt? Ik kan mij namelijk vaak héél goed inleven in andermans situatie. Mijn vrienden moeten er soms zelfs mee lachen. Zo ging ik ooit eens iets drinken met een groep vrienden en ging er een mevrouw aan de bar knal naast haar stoel zitten. Iedereen aan onze tafel schoot spontaan in de lach en ik moest bijna huilen omdat ik gewoon kon voelen hoe gegeneerd die mevrouw zich voelde. 'Typisch Sarah', zeggen ze dan. Maar een beetje empathie mag wel vind ik. Je beoordeelt mensen ook automatisch veel minder snel omdat je je makkelijk in hun situatie kunt inleven. Waarschijnlijk dat ik daarom ook al sinds mijn twaalfde vegetarisch ben. Ik heb die lijdensweg van dieren in de vleesindustrie emotioneel al vaak meegemaakt en vind het moeilijk te geloven dat er nog steeds zoveel mensen mee akkoord gaan. Maar oké. Dat is alweer een heel ander onderwerp.

03. Instagram-verslaafd? Check!
Al jaren ben ik verslingerd aan Instagram en daarom zijn mijn hand en mijn telefoon ook nooit ver van elkaar te vinden. Andere social media zegt me niet al teveel, het is echt Instagram waar ik zo gek op ben. Ik zoek graag reisinspiratie op de app en bekijk graag mensen hun 'Stories'. Zelf heb ik wel besloten om geen verhalen te posten omdat ik mij daar dan teveel mee ga bezig houden. Ik hou het dus bij foto's en laat mijn verslaving niet nog meer uit de hand lopen door de Stories er ook nog eens bij te nemen. Verder vind ik het gewoon lekker ontspannend om door Instagram te scrollen en heb ik er ook voor gezorgd dat de mensen die ik volg ook alleen maar mensen zijn die mij een positief gevoel geven. Mijn Insta-feed is dus altijd plezant om naar te kijken!

04. Ik pieker mij ziek over mijn toekomst (letterlijk)
Ik ben vrij zeker dat een groot deel van de hoofdpijn die ik heb voortkomt uit de stress die ik heb over mijn toekomst. Ik wil namelijk heel graag vooruit in het leven en ik wil niets liever dan een 'normaal' leven leiden, maar op de één of andere manier lukt dat mij maar niet. Iedereen gaat verder en ik blijf stilstaan. Zo frustrerend. Als ik al maar eens wist wat eraan te doen. Of als ik iemand had die mij mee op sleeptouw nam en mij een stap vooruit wilde helpen. Maar nope. Helaas pindakaas. Pech voor mij!   I always gotta be my own hero. (Ps. Hierover schrijven/nadenken geeft me gelijk ook weer een drukkend/stekend gevoel in mijn borstkas!)

05. Mijn eetlust verdwijnt nooit
Ik heb altijd zin in eten. Zelfs wanneer ik ziek ben. Geen idee hoe dat komt. Heel vreemd. En heel vervelend voor mijn niet-bestaande lijn. Ha-ha.

06. Mijn handtassen zijn altijd opgeruimd
Serieus. ALTIJD. Vrijwel alle vrouwelijke figuren die ik ken hebben Mary Poppins-achtige handtassen waaruit ze dingen kunnen blijven halen. Papiertjes, make-up, haaraccessoires, winkelbonnen, parfum,... . Terwijl mijn handtassen altijd compleet zijn opgeruimd. Ik kan namelijk écht niet tegen zulke chaos. Ik ruim mijn tassen na gebruik àltijd op en weet dus op elk moment van de dag exact wat er inzit. Fun fact: vroeger was ik soms jaloers op vriendinnen die tassen vol 'rommel' met zich meesleurden. Altijd een verrassing wat ze eruit zouden halen. En daar zat ik dan met mijn handtas die compleet was opgeruimd en waar dus enkel de noodzakelijke dingen inzaten. Zo saai! Haha. Tegenwoordig boeien zulke dingen mij niet meer, maar vind ik mezelf wel nog altijd een soort van 'saai' omdat ik zo gecontroleerd ben. Tja... . Aard van het beestje. Can't help it. Het is nu eenmaal wat het is.

07. Ook mijn inbox moet altijd opgeruimd zijn
Net zoals ik niet tegen rommel in mijn handtas kan, kan ik ook niet tegen rommel in mijn inbox. E-mails moeten meteen gedelete worden. Of in een correct mapje worden geplaatst. Des te meer overzicht, des te beter. Wanneer ik bijvoorbeeld de inbox van Kristof bekijk dan wordt mijn innerlijke zelf helemaal wild. Kristof houdt namelijk mails bij van jàren (en jaren en jaren) geleden, en gooit zelfs de reclame mails niet weg. Daar begrijp ik gewoon niets van. Pure chaos is dat!

08. Ik ben een rampzalige cadeau-koper
Ik weet nooit (maar dan ook echt nooit) wat ik voor iemand moet kopen. Verjaardagen, Kerstmis, Moederdag, Vaderdag,... . Ik weet het nooit. Heel vervelend. Zelfs wanneer er verlanglijstjes gemaakt worden ben ik nog in staat de verkeerde dingen in huis te halen. Cadeautjes kopen kan ik écht niet!

09. Ik ben een muurbloempje en ik vind dat best oké
Bij vreemden of bij mensen die ik niet zo goed ken hou ik mij altijd op de achtergrond. Ik vind het dan vervelend om in de belangstelling te staan en zou in zulke situaties 90% van de tijd in het bezit willen zijn van Harry Potter's onzichtbaarheidsmantel. Geen aandacht voor mij, graag. Wat ik wel jammer vind is dat je als 'muurbloempje' (oftewel iemand ingetogen, zwijgzaam, onopvallend) al snel een negatieve stempel krijgt. Zo negatief vind ik het namelijk niet om een muurbloempje te zijn. Natuurlijk heeft het, zoals alles in het leven, ook zijn nadelen. Maar al bij al ben ik toch liever iemand die observeert dan iemand die er alles zomaar uitflapt. Ik ben heel nuchter en ik denk eerst (1000x) na voordat ik spreek. Daar is echt niets mis mee!

10. Ik ben slecht in gesprekken over koetjes en kalfjes (met mensen die ik niet/niet zo goed ken)
Ik weet nooit wat te antwoorden op de standaard vraag 'Alles goed?'. Want één: willen mensen wel echt weten hoe het met je gaat of willen ze gewoon iets te zeggen hebben? En twee: hoeveel procent van de mensen zit te wachten op een negatief antwoord? Als ik altijd eerlijk moet antwoorden op de vraag of alles goed is dan had ik al veel gênante momenten gecreëerd. "Alles goed?" - "Nee. Hoofdpijn. Tandpijn. Moeilijke afspraak bij de kinesist gehad. Emotioneel een compleet wrak. Niets loopt zoals het moet lopen. Mijn leven is één grote ramp. Hoe gaat het met jou?". Op de vraag of alles goed is antwoord ik dus altijd maar simpelweg "Ja, alles oké hier."! Ook praten over het weer vind ik zoiets moeilijk. Wat wil je dat ik antwoord op "Mooi weer vandaag, éh?". Haha. Ik ben daar echt niet goed in. Zulke gesprekken zijn bij mij altijd snel afgelopen.

Ben jij goed in gesprekken over koetjes en kalfjes? Of kun jij zulke gesprekken ook moeilijk op gang houden?

Liefs, Sarah

9 opmerkingen

 1. Stel mij maar meteen een diepgaande (en eventueel ongepaste) vraag, daar kan ik meer mee dan koetjes en kalfjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha. Dat hoeft nu ook weer niet. Ik vind die vragen als 'Alles goed?' en 'Mooi weer vandaag éh?' alleen moeilijk omdat ik zulke gesprekken nooit op gang kan houden. Grote ramp ben ik daarin.

   Verwijderen
 2. Ik heb dat ook zo'n gevoel als puntje 4. Verschrikkelijk. Maar we komen er wel meid! ;) (zegt degene die nog thuis woont en vrijgezel is ;) ) En een gesprek beginnen en die proberen op gang te houden is ook helemaal mijn ding niet. Men moet mij altijd aanspreken en blijven praten anders houd het gesprek gauw op. Ik luister in dat geval ook liever dan dat ik zelf vertel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Puntje 4 is echt het meest vervelende en pijnlijke puntje, éh?! Ik ben ervan overtuigd dat gij er wel komt. Ge zijt alleszins heel goed bezig!!! En bij mij is dat dus exact hetzelfde met gesprekken voeren. Ik kan die ook heel moeilijk op gang houden. Heel vervelende eigenschap van mezelf vind ik da. Ik luister inderdaad ook altijd liever!

   Verwijderen
 3. Ik kan bij allemaal ook een vinkje zetten, behalve bij de opgeruimde handtas. Haha :D En van nummer 4 heb ik nu tegenwoordig ook niet zo heel veel last meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel blij voor jou dat puntje nummer 4 tegenwoordig beter gaat voor jou! Dat vind ik namelijk een erg pijnlijk puntje als dat niet helemaal snor zit. Fijn om te horen (/om te lezen op je blog natuurlijk ook!) dat het bij jou goed gaat :) En haha. Dat van die handtas is eerder normaal dat ze rommelig is denk ik. Ik ken niet veel mensen die hun tas elke dag opruimen zoals ik dat doe ;)

   Verwijderen
 4. Wat leuk om zo iets meer over je te weten te komen! Dat van koetjes en kalfjes herken ik wel! Ik praat ook liever over wat meer diepgaande onderwerpen. En wat knap dat jouw tas altijd zo opgeruimd is! Dat is een puntje voor mij om nog aan te werken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :) Fijn dat jij ook graag over wat diepgaande onderwerpen praat. Al is het bij mij voornamelijk omdat ik meer 'oppervlakkige' gesprekken heel moeilijk op gang kan houden. Ik voel me dan altijd zo oncomfortabel als er door mij vervelende stiltes in gesprekken vallen. Oeps.

   Verwijderen
 5. Oh puntje 1 is best herkenbaar haha. Ik heb het niet zo sterk maar toch ook wel eens medelijden met items. Leuke feitjes!

  BeantwoordenVerwijderen