My life in pictures #31

In mijn vorige My Life In Pictures zei ik nog dat ik wou dat al mijn maanden zo fantastisch waren als april. Maar helaas. Deze maand viel toch wat tegen. Natuurlijk begon mei in het paradijselijke Bali en was dat geweldig, maar eens terug thuis kwamen er toch ook wel wat (pijnlijke!) down-momenten bij te pas... . Hier volgt mijn chaotische maand in foto's. Lezen/kijken jullie mee? 

Eens terug thuis van Bali voelde ik mij absoluut niet lekker. Ik had constant buikkrampen en kon mijn eten niet binnen houden. Zo irritant. Daarbovenop had ik ontzettend last van een jetlag en moest ik, meteen bij thuiskomst, al direct beginnen met het hele huis te poetsen. Plezant is anders. Zeker wanneer je je zo miserabel voelt. 

Op sommige momenten ging het gelukkig wat beter en kon ik wel eventjes buiten komen. Zo gingen we weer wandelen met Mr. Bob (of hij met mij) ;) Altijd gezellig.

En terug naar mij extreem belabberd voelen. Pffft. Ik heb 1,5 week rondgelopen met die pijn in mijn buik en daarna werd het geleidelijk aan beter. Oef! Ik had namelijk écht geen zin in een doktersbezoekje en (waarschijnlijk) nog meer medicatie dan ik nu al neem!

Gelukkig kwam Poessie mij af en toe gezelschap houden terwijl ik mij zo slecht voelde. Altijd fijn!

Kijk hoe schattig ook... :)

Of even buiten in het zonnetje bij de vijver gaan zitten. Ook zalig. Ondanks dat ellendige gevoel. Soms wist ik met mezelf echt geen blijf. 

Maar gelukkig gaat het nu beter. En kijk wat ik van Kristof kreeg. Een Harry Potter cadeautje. Met zoiets kan je mij altijd gelukkig maken!

Ijs eten en Keeping Up With The Kardashians kijken. De perfecte combinatie, much? Dit is trouwens vegan ijs uit de Aldi. Héél lekker. Aanrader!

Meteen na mijn reis naar Bali maakte ik ook een fotoalbum. Dan ben ik toch gerust, voor moest er iets gebeuren met mijn laptop of mijn harde schijf of dergelijke. Dan kan ik mijn foto's toch nog steeds op deze manier terug bekijken!

En maar goed ook dat ik dat heb gedaan, want hier kwamen de problemen al. Ik bewerk àl mijn foto's op mijn Macbook met iPhoto en opeens krijg ik dat programma totààl niet meer open. Het blijft vasthangen van zodra het opent en dan krijg ik deze foutmelding. Dus als iemand weet wat ik daaraan kan doen... Please help me out! Serieus. Alsjeblieft! Want ik heb echt geen zin om naar de winkel te gaan en een hoop geld tegen een eventuele reparatie aan te smijten. Of nog erger... om een nieuwe laptop aan te moeten schaffen. Brrr. Ik ben er echt een beetje bang voor.

Gelukkig was er ook beter nieuws. Zo schreef ik een reisverhaal over Thailand en werd dat gepubliceerd op de Reistips App. Leuk! Als je geïnteresseerd bent om het te lezen kan je de app gewoon gratis downloaden op je smartphone.

Nog goed nieuws? Frankrijk gaat geen dolfijnen en orka's meer kweken! Ook mogen de dieren niet langer meer in gevangenschap gehouden worden, met uitzondering degenen die er nu al leven aangezien die niet zomaar terug in de zee gezet kunnen worden. Nadat bekend was geworden dat dolfijnen en walvisachtigen in zulke aquaria gedrogeerd worden is direct contact tussen toeschouwers en dieren ook niet meer toegestaan! E I N D E L I J K!!! Ik wil het stiekem toch eerst zien voor ik het geloof, maar het gaat toch de goede richting uit heb ik de indruk. Zo blij! Vind jij het ook verkeerd dat wilde dieren uit de natuur geplukt worden en in (veel te kleine) kooitjes worden gedropt zodat de mens zich kan vermaken? Geef dan géén geld meer uit aan dierentuinen en aquaria en steun die zaken niet meer! For the animals' sake. 

En over dieren gesproken... ik vind het heel moeilijk om de temperatuur van het water van mijn paradijsvis op punt te houden met dit warme weer. Het wordt zo snel veel te warm. Niet oké. En gewoon ook irritant. Pfuh! Plus, ik weet nog steeds niet wat ik moet denken over het houden van zulke visjes in aquaria. Valt dat ook onder dierenmishandeling? Net zoals dolfijnen en orka's die in bassins gezet worden? 

Alles behalve dierenmishandeling? Queen Poessie ;) Wanneer er iemand eten vastheeft wordt ze de grootste fletskont ter wereld. Té grappig! Hier bleef ze maar aandacht vragen van Kristof omdat die vanille ijs aan het eten was. Haha. 

Heerlijke asperges. 

Macbook overload! Kristof vertrok voor enkele dagen naar Bulgarije en ik mocht zijn laptop gebruiken aangezien mijn iPhoto het niet meer doet. Zo vervelend. Zonder dat programma ben ik echt een beetje verloren en lukt het schrijven van blogs veel moeilijker. Ik kan al niet wachten tot mijn laptop dus terug de oude is!

Pannenkoeken, pizza en Ben & Jerry's. What even am I?! Haha. En dan te zeggen dat ik na Bali eigenlijk op dieet wou. Oeps. 

Ik voelde mij weer belabberd (die buikpijn!) en moest mijn koorts meten met de vleesthermometer. Jawel. Onze echte thermometer was plots spoorloos verdwenen (want zulke dingen kunnen hier gewoon!) en dan moet dit maar. Nood breekt wet, of hoe zeggen ze dat? Gelukkig had ik toch geen koorts volgens dat ding. En uiteraard heb ik het nadien extra goed ontsmet. 

Niet veel later kreeg ik wel een vervelende koortsblaas. Ik smeerde er meteen een hoop zalf op in de hoop dat het onding zo snel mogelijk zou verdwijnen. Dan heeft dat koortsachtige gevoel dat ik had toch een reden gehad. Ik voel mij namelijk altijd ellendig wanneer ik last heb van koortsblaasjes. 

En qua ziek zijn/mij slecht voelen kon het deze maand niet op want ik kreeg niet één, maar drie migraine-aanvallen. Waarna Kristof mij dit artikel doorstuurde. Haha. Die 7 jaar die ik nu moet afgeven door in mijn bed te liggen omwille van migraine zal ik dan later kunnen inhalen blijkbaar? Tof. 

Oh, man! Gotta love Instagram. Snapchat staat al lang niet meer op mijn telefoon want ik gebruikte dat enkel en alleen voor die leuke filters, dus dat Instagram nu ook mee is met die trend is alleen maar leuk :)

Tripadvisor! Ik vind het altijd belangrijk om reviews te schrijven van plaatsen waar ik ben geweest omdat ik zelf ook zo vertrouw op deze website. Hoe meer mensen hun mening er achter laten, hoe beter.

Knip - Knip! Mijn haar was na Bali zó droog dat ik er uit miserie zelf zo'n vijftal centimeter heb afgeknipt. Ik kon er echt niet meer tegen. Ik heb ook gewoon een rechte snit, dus zo moeilijk is dat nu ook weer niet. Fun fact: Kristof ziet het vaak niet wanneer ik écht naar de kapper ga (en mijn haar laat verven!), en nu merkte hij meteen iets op. Vreemd. 

Mijn mama moest ergens een cadeaubon gaan halen en ik besloot eventjes met haar mee te rijden. En oooh, die straat waar we moesten zijn! Daar zou ik wel willen gaan wonen. Zo mooi! Het stond er vol met fruitbomen en bloemen en... . Het zag er gewoon perfect uit!

Veggie wrap. Yum!

Onze vijver werd schoongemaakt en al de visjes moesten er dus tijdelijk uitgehaald worden. Zo lief!

Wat een werkje ook, zo'n vijver. Ik vond het wel leuk om wat te kunnen helpen aangezien het weer zo meezat. Al heb ik er meer dan twintig muggenbeten aan overgehouden. Urgh.


Op de website van HBVL las ik dat er extreem veel wespen zouden zijn dit jaar. En dat is mij ook al opgevallen. Onlangs zat er nog eentje in mijn kamer. Zo vervelend! Het voordeel zou zijn dat ze vliegen en muggen eten, en dat we daar dan minder last van zouden hebben. I wish. Nog niets van gemerkt! 

Toch gezellig buiten eten. Ondanks de miljoenen irritante insecten. Met Poessie als gezelschap natuurlijk :)

Altijd zo blij wanneer de rabarber groeit in onze tuin! Lekker!

We lieten pizza's en dürüm bezorgen aan huis, en op mijn pizza zaten per ongeluk olijven. Brrr. Lust ik écht niet. Heb ik die er allemaal vanaf moeten pulken. Haha. En van de delivery boy kregen we ook nog eens zomaar een pizza cadeau. Ok dan. 

Proberen koel te blijven op de frisse vloer. Want die hitte... pfoeh.

Boekje lezen. 

Tijd om wat te gaan wandelen met dat warme weer!

Happy, happy. Joy, joy.

Ik had het gevoel op vakantie te zijn in eigen land. Zo warm dat het was. Kijk hoe blauw de lucht er ook uitziet hier. Zalig, toch?

Echt ijsjesweer! Hmm. 

Maand van het ongezonde eten? Tien dubbel check! In juni MOET ik op dieet!!! 

Compleet gepoetst! De plantjes in de vijver moeten nog goed groeien zodat je de lelijke bodem niet meer ziet, en eigenlijk zou de rand (die zwarte plastiek) ook nog moeten worden weggewerkt, maar oké... de vijver is nu weer proper en de vissen zijn gelukkig! 

We hebben zelfs baby visjes! Moeilijk te zien op foto omdat ze zo extreem klein zijn, maar de pijltjes die naar die kleine streepjes duiden... duiden dus naar de visjes. Haha. Ik ben al benieuwd of ze écht gaan opgroeien, en om te zien hoe dat precies gaat gebeuren!

When you can't handle the heat anymore... ! Ice to the rescue! 

Terug naar de tandarts! Vorige maand vertelde ik al over de tandpijn die ik had, die blijkbaar geen reden bleek te hebben. Wel, die pijn werd alleen maar erger en ik was zo blij om terug te kunnen gaan in de hoop dat er iets hersteld zou kunnen worden... . Maar helaas. 

Pijnstillers x1000. En niks dat hielp tegen die verdomde tandpijn. 

Dan maar mijn gedachten wat proberen te verzetten door wat te bloggen. Hier alvast een sneak peek naar een volgende Bali blog. Ik schrijf die artikeltjes liefst zo snel mogelijk na mijn reis aangezien alles dan nog vers in mijn geheugen zit. Er komt dus nog best wel wat Bali spam aan de komende weken. Oeps ;) 

Oeh, en nog wat meer blog-nieuws? Ik schakelde eindelijk over naar een eigen domeinnaam. Al veronderstel ik dat het niemand is opgevallen aangezien er voor de rest totaal niets is veranderd. Op zich zegt het ook niet veel, maar ik ben er wel blij mee :) Nu is dat blogspot-gedeelte eindelijk weg en klinkt het wat mooier. Leuk!

Gotta love macarons. Zo lekker!

Extreem heet en een fluffy kat die wilt komen knuffelen. Niet echt de ideale combinatie, maar wel niet te weerstaan. Te lief gewoon!

En mijn tandpijn die, ondanks mijn tandarts-bezoekje, alleen maar erger en erger en erger werd. Mijn wang begon er zowaar rood van te worden. Dat had ik nog nooit meegemaakt. Net zoals de pijn die ik heb gehad, dat had ik ook nog nooit gehad. Ver-schrik-ke-lijk! Ik probeerde mezelf opnieuw af te leiden door naar PLL te kijken, maar zelfs dat lukte niet. En normaal is dat dé serie waarin ik me compleet kan verliezen. Rot-tandpijn!

En uiteraard kreeg ik die vreselijke tandpijn op de dag dat Kristof 30 werd. Typisch! Ik heb mijn best gedaan om wat te versieren maar ik was er niet helemaal met mijn gedachten bij. Ik voelde mij suf van alle pijnstillers die ik had genomen (en die dan ook nog eens niet wilden werken!) en de pijn werd mij op sommige momenten ook wat teveel. Chapeau voor Kristof want ik heb geen idee hoe hij het vol blijft houden met mij. Ik heb altijd wel wat aan de hand, en vaak nog eens op de verkeerde momenten ook. Halleluja! 

Doorbijten en 's avonds toch mee gaan uit eten voor Kristof's verjaardag. En gelukkig heb ik dat gedaan, want mijn pijn werd wat beter en ik heb toch van het eten kunnen genieten. Yum! Lekker Grieks. En véél dat het was. Woah! 

En dat was dat ook alweer. Ik heb nu een 30-jarig vriend'je'. Haha. Echt feestend hebben we de maand in ieder geval niet kunnen afsluiten omdat ik de party pooper was en met mijn tandpijn niets kon aanvangen. En ik had er blijkbaar mijn redenen voor. Na nog-maar-eens een spoed bezoekje aan de tandarts ben ik een verstandskies minder. Maar daarover meer in een volgende 'My life in pictures'. Voor nu heb ik al genoeg gezeurd over tanden ;) 

Heb jij al je verstandskiezen nog? 

Liefs, Sarah

8 opmerkingen

 1. Wow, 36 graden. Dat heb ik in Utrecht en Amsterdam niet meegemaakt denk ik. Mijn verstandskiezen zijn er al uitgehaald toen ik 18 was. Wel blij mee als ik nu hoor dat mensen nog moeten. Hopelijk viel het voor jou een beetje mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja. Hier is het echt héél warm geweest :) En inderdaad. Stiekem was ik ook wel liever vroeger van mijn verstandskiezen afgeweest als ik dat nu zo meemaak. Brr.

   Verwijderen
 2. Ik heb vorig jaar in december mijn enige wijsheidstand die ik heb laten verwijderen. Hield niets in ;) Ik had er zelfs voordien niets van pijn in. Ooh en een eigen domeinnaam! 't Was mij idd nog niet opgevallen, excuse me.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, da's juist. Da weet ik nog. Het trekken zelf deed bij mij gelukkig ook geen pijn. Oef!

   Verwijderen
 3. Ik heb geen verstandskiezen meer. Werden er uitgehaald toen ik 17 was, groeiden bijna 90 graden gedraaid zegmaar. Ik heb zelf niet zoveel verstand van Macbooks, maar met windows heb je taakbeheer. Wanneer je dit opstart, kun je alle programma's die openstaan afsluiten. en dan kun je hem opnieuw openen. Anders zou ik eerst het programma verwijderen en opnieuw installeren voordat je naar een dure reparateur gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel erg bedankt voor de uitleg!!! Het probleem is alleen dat ik totaal niet weet hoe je iPhoto opnieuw moet installeren. Dus voor ik het er volledig afsmijt zou ik dat toch graag zeker weten ;)

   Verwijderen
 4. Oei. Ik weet niet of je hier wat aan hebt? https://www.appletips.nl/os-x-iphoto-verwijderen-of-opnieuw-downloaden/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super lief dat je me zo helpt. Dankjewel!!! :) Deze link had ik toevallig ook al gezien maar wilt toch maar niet lukken bij mij. Als ik iPhoto opnieuw wil downloaden lijkt dat programma niet meer te bestaan. Andere versies (als Aperture of Photos) kent mijn Apple Store ook niet. Heel gek.

   Verwijderen