Bali dag 8 - Verwarde chauffeur, geheime stranden en een verlaten vliegtuig

Vandaag stond er een dagje Zuid-Bali op ons programma. En wat was ik daar blij om, want na mijn zeezieke dag gisteren kon ik wel wat begane grond onder mijn voeten gebruiken. Chauffeur Bluey kwam ons weer mooi op tijd oppikken en onze dag kon beginnen. 

Schema? 
Zoals voor vrijwel elke dag in Bali had ik ook voor vandaag een mooi schema uitgeprint. Bluey, onze chauffeur, had dat ook in zijn auto liggen maar op de één of andere manier liep daar toch ergens iets compleet mis. Om een lang verhaal kort te maken; we hebben zo'n viertal dingen die op mijn planning stonden gemist en een drietal andere dingen toegevoegd. Min of meer zonder onze toestemming. Hmm. Ik was er niet zo tevreden over maar ik heb mijn best gedaan om kalm te blijven en gewoon alles op mij af te laten komen. Bluey vertelde ons namelijk over enkele persoonlijke problemen waar hij op dat moment mee te kampen had en was er overduidelijk niet met zijn hoofd bij. Natuurlijk mag je dat niet op je werk laten reflecteren, maar oké... ik ben dan ook weer empathisch genoeg om hem compleet te begrijpen en vind het dan té erg om hem op zijn vingers te tikken omdat hij zijn werk eigenlijk niet goed doet. Och ja.

Padang Padang Beach
Onze eerste stop was Padang Padang Beach. Eén van de plekken die totaal niet op onze planning stonden. Geen idee dus waarom Bluey er besloot te stoppen. Haha. Het strand is voornamelijk bekend onder locals en surfers en is te bereiken via een steile trap die is uitgehakt in de rotsen. Afhankelijk van het getij is er ook niet zo heel veel strand te zien. Toen wij er waren was er toevallig ook een ceremonie bezig, dus was het een drukte van jewelste. We hebben daar even naar gekeken en zijn toen weer vertrokken.Info: Inkom bedraagt 10.000 idr p.p.

Single Fin Bar
Vervolgens reden we naar de Single Fin Bar. Daar gingen we gezellig wat drinken en keken we naar de surfers die op de gigantische golven aan het surfen waren. Indrukwekkend! En gewoon ook erg gezellig en relaxed zitten.
Info: Voor de parking betaal je 10.000 idr.

Tegal Wangi Beach
Tegal Wangi Beach staat bekend om zijn natuurlijke jacuzzi's. Wanneer het laagtij is kan je erin, bij hoogtij verdwijnen ze helemaal in de zee. Uiteraard arriveerden wij er bij hoogtij. Typisch. Helaas konden we dus geen relaxerend bad gaan nemen in zo'n jacuzzi, maar we hebben wel genoten van het uitzicht. Het begon ook wat te regenen toen wij daar waren en dan wordt het daar extra glad. Je moet er echt wel voorzichtig zijn want om tot aan het strand te komen moet je via een klein (stijl!) padje naar beneden wandelen en dat wordt best gevaarlijk bij regenweer!
Pantai Pandawa
Opnieuw een stop die we niet hadden zien aankomen. Dit keer weer eentje die voornamelijk bekend is onder locals; namelijk Pantai Pandawa. Het wordt ook weleens 'het geheime strand' genoemd omdat het zo goed verscholen ligt achter hoge kliffen en een hoop struikgewas. En net dàt maakte de rit erheen zo leuk. Het was zeer speciaal om tussen al die rotsen te kunnen rijden. Aangekomen word je ook opgewacht door vijf enorm grote beelden van de Pandawa broers, waarnaar de plaats vernoemd is. Hun standbeelden staan namelijk in nissen die in de rotswanden zijn uitgehouwen. Leuk om eens te zien. Verder is dit strand echt wel een aanrader. Het is er groot, er zijn veel eetgelegenheden, je kan er rustig een stoeltje met parasol huren,... . Het is er eigenlijk gewoon heel gezellig vertoeven. Blij er eens geweest te zijn dus!


Info: De inkom voor het strand bedraagt 15.000 idr p.p., de parking 5000 idr.

Melasti Beach, Ungusan
Ook deze plaats vond ik een aanrader. Hier bevind je je recht tussen de kliffen en dat zorgt voor mooie beelden. Het lijkt wel alsof je je ineens in een heel ander soort land bevind. Speciaal. Helaas begon het weer te regen toen wij aankwamen (typisch), dus zijn we niet zolang gebleven. Jammer... .Luhur Uluwatu tempel
Helemaal in het Zuiden van Bali vind je de Uluwatu tempel die werd gebouwd op een klif. Elke avond om 18u is er een Kecak uitvoering (traditionele dans), en nadien kun je genieten van de zonsondergang. Die kan je hier, vanop zo'n 80m hoogte en met een prachtig uitzicht op de Indische oceaan, wel mooi zien. Let wel op de apen die hier rondlopen! Ik heb weleens iets gelezen over hoe ze getraind zouden zijn om spullen van mensen af te pakken, maar of dat écht zo is weet ik niet. Wanneer je ze niet aankijkt en gewoon hun ding laat doen dan laten ze je (voor zover ik heb ervaren) ook met rust.

Info: Voor de inkom betaal je 30.000 idr p.p., de parking bedraagt 2000 idr. Het dragen van een sarong is hier overigens verplicht! Je kunt er gratis eentje omdoen aan de ingang. Handig!

Abandoned plane + Dunkin Donuts
Op weg naar huis stopten we nog even aan een Dunkin Donuts (want yum!), en daarnaast lag gewoon een verlaten vliegtuig in de tuin. Speciaal. Niemand die weet hoe het daar is geraakt of wat het daar precies doet. Heb dat maar in je tuin liggen, éh?Not according to plan
Tijd om terug naar het hotel te gaan. Ik stapte nog even in een hondendrol (lovely) en Bluey vertelde ons dat hij ons morgen niet meer zou kunnen vervoeren (zoals gepland) omwille van alles wat er momenteel gaande was in zijn leven. Tof. Maar éh... ik-moest-en-zou-rustig-blijven. En dat deed ik ook! Aangekomen in het hotel boekten we daar meteen een nieuwe chauffeur voor de volgende dag (we hadden geen zin om op straat nog op zoek te gaan naar de goedkoopste deal!), en gingen daarna lekker uit avondeten. Ontspannen... . Zalig na zo'n dag vol niet-geplande dingen! Want daar kan ik toch echt niet zo goed tegen. Oeps. Morgen beter ;) (Hopelijk!) Gelukkig werden we vandaag toch nog getrakteerd op een mooie zonsondergang en een heerlijk drie-gangen diner. Fijn om de dag op die manier af te kunnen sluiten.Heb jij graag dat alles volgens schema verloopt op reis? Of is een schema/planning voor jou dan niet nodig? 

Liefs, Sarah

2 opmerkingen

  1. Ocharme de verwarde chauffeur. Op vakantie heb ik het graag relaxed. Ik maak dan ook niet graag een te strakke planning en laat mij ook graag verrassen door de omgeving.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik had met momenten echt medelijden met onze chauffeur. En haha, ja. Ik heb het op vakantie ook graag relaxed maar omdat ik altijd zoveel gezien wil hebben staan al mijn planningen altijd overvol. Na mijn vakanties heb ik altijd het gevoel dat ik nood heb aan een nieuwe vakantie.

      Verwijderen