Bali dag 6 – Day off in Seminyak Village

Geniet mee van onze vrije dag in Seminyak Village.

Shoppen in Seminyak
Vandaag hadden we een ‘day off’ ingepland. Ik heb daar soms eens nood aan. Gewoon een dagje niks (speciaal) doen. We ontbeten lekker en namen daarna de gratis shuttle bus van ons hotel naar Seminyak Village om daar wat te gaan shoppen. Gezellig. Zeker aangezien die shuttle bus een echte buggy was. Je kent dat wel; zo’n golfkarretje. Haha. Met de wind in onze haren reden we dus zo door Bali. Héérlijk!

Ice cream is my religion!
Terug naar Seminyak Village! Er zijn hier echt ontzettend veel winkeltjes en eettentjes. En het is hier gewoon ook plezant om rond te wandelen omdat je onderweg overal wel leuke quotes kunt terugvinden. Echt een inspirerende plaats, dit! En uiteraard kon ik aan de eerste de beste ijsjes-bar al niet weerstaan en kocht ik er een lekker bolletje bounty ijs. Yum!

Nog meer shoppen…
Tijdens het winkelen kocht ik gelijk ook wat witte tijgerbalsem tegen het verbranden (want ik zie altijd meteen zo rood als een kreeft!) en van die in-Bali-extreem-bekende Bokashi Rub Oil die zeer goed zou werken tegen de muggen/muggenbeten. En ook daar heb ik uiteraard altijd last van. En jawel, dat spul helpt best wel goed. Blij dat ik het daar gekocht heb.

WooBar
Nadat we waren uitgewinkeld besloten we de taxi te nemen naar de nabijgelegen WooBar. Oorspronkelijk wilden we enkel gaan voor drankjes (want die cocktails daar zijn hemels!), maar zijn we véél langer blijven plakken dan gepland en hebben we er ook lekker geluncht. Wat was het daar gezellig! Van alle bars die we in Bali bezocht hebben veruit mijn grote favoriet. Zo mooi en leuk zitten. Aanrader! De bar ligt in het W Retreat & Spa (hotel), en de inkom alleen al zegt genoeg. Alsof je in een bos vol bamboe aan het wandelen bent. Erg luxueus gemaakt! Bovendien bevatte de menukaart zowel een vegetarisch als een veganistisch menu (extra pluspunten!!!) en was het personeel zo vriendelijk om voor mij een cocktail te maken die niet op de kaart stond. Wat een service!

Verdieping 4? Where ya at?
Vervolgens namen we de taxi terug naar het hotel en gingen we daar nog wat relaxen. Het viel ons daar trouwens ook op dat er geen vierde verdieping bestond. Vreemd! Kristof vertelde mij dat hij weet had van hotels die geen verdieping 13 hadden omwille van bijgeloof, maar het getal 4… ? Het enige wat ik daar nu over kan terugvinden is dat het in het Chinees en Japans hetzelfde klinkt als het woord ‘dood’ en daarom ook als ongeluksgetal wordt beschouwd. Misschien dat ze er in ons hotel in Bali toch ook wat schrik voor hadden? Geen idee.

Alwéér shoppen én eten 😉
Enfin. Echt lang niets doen kunnen Kristof en ik niet. We namen opnieuw de gratis shuttle van ons hotel richting Seminyak Village en gingen daar nog wat shoppen en iets eten. Alles op ons gemakje.

Sunset @ Petitenget Beach
Nadien wandelden we terug richting hotel en maakten we nog een stop bij Petitenget Beach om daar naar de zonsondergang te gaan kijken. En wow, wat was het daar ontzettend druk. Maar op de één of andere manier stoorde dat mij hier niet. Alsof de wereld hier samenkwam om naar zo’n magisch tafereel als een sunset te kijken. Als één grote familie. Heel relaxed.

En toen was het tijd om terug naar ons hotel te wandelen en te gaan slapen. Want op de planning voor morgen staat iets héél tof!!! Spannend 🙂

Heb jij op vakantie graag een heel volle planning? Of kan een dagje rust jou ook eens goed doen?


Liefs, Sarah

Comments (5)

 • Evelyne Vergote

  16 juni 2017 at 12:18

  Ik hou ook wel eens van een dagje rust op vakantie. Maar ik maak meestal geen zo'n lange vakanties, waardoor een dagje rust niet echt op de planning kan :p Ooh enne.. Ice cream is my religion 😉

  1. HosteSarah

   19 juni 2017 at 17:08

   Haha. Best thing ever 👌🏻

 • Katrien Wittemans

  16 juni 2017 at 21:11

  Ik kan wel genieten van wat rust. Zon-zee-strand en een goed boek, meer heb ik niet nodig :). Zag er een zalige vakantie uit!

  1. HosteSarah

   19 juni 2017 at 17:09

   Dankjewel. En zo'n relax-vakantie kan mij ook wel eens deugd doen. Lekker niks doen 🙂

 • Cynthia

  16 juni 2017 at 23:45

  Ik vind een combi wel leuk. Dingen zien en ondernemen. En dan weer een dagje strand!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Bali dag 5 - Oh, heaven is a place on earth!

Volgende bericht

Bali dag 7 - Reuze golven, reuzenmanta's en reuze zeeziek!