10 dingen die ik irritant vind aan mezelf

Het bijhouden van een (persoonlijke) blog leert je erg veel bij. Zo zoek ik regelmatig informatie op over de onderwerpen waarover ik schrijf en omdat ik dat zélf zo interessant vind blijft die info ook altijd hangen. Mijn blog maakt me zowaar een slimmer persoon ;) Maar ook mezelf leer ik tijdens het bloggen beter kennen. In vrijwel al mijn persoonlijke artikels gaat het over de persoon die ik ben/hoe ik precies in elkaar zit. Daarover nadenken geeft je automatisch wat meer inzicht in jezelf, waardoor je jezelf ook steeds wat beter leert kennen. En vandaar vandaag dit artikel. Ik kan natuurlijk blijven schrijven over positieve dingen, maar aangezien het niet altijd rozengeur en maneschijn is mag een artikel als dit ook weleens. Toch? Dit zijn namelijk 10 dingen die ik irritant vind aan mezelf. Puntjes om aan te blijven werken. En wie weet... misschien herken je jezelf ook wel een beetje?

01. Ik word extreem snel rood
Ik moet nog maar de minste inspanning leveren (denk aan een trap oplopen) en ik zie al zo rood als een tomaat. Geen idee hoe het komt, maar het is wel super irritant. Ook wanneer ik zenuwachtig ben schiet ik meteen rood aan. Ik probeer mijn make-up er dan altijd wat aan aan te passen, maar dat werkt vrijwel nooit. Vervelend hoor.

02. Ik ben verschrikkelijk onsportief
Ik heb nooit graag gesport en hoe ouder ik word, hoe vervelender ik dat begin te vinden. Alles is tegenwoordig vermoeiend omdat ik totaal geen conditie heb. Jammer dat ik zo ontzettend tegen bewegen op zie. Urgh.

03. Ik eet veel te graag
Ik eet veel te graag en ik lust àl die ongezonde dingen ook echt àllemaal. Uiteraard. En aangezien ik allesbehalve sportief ben kom ik natuurlijk ook super snel bij. Niet oké!

04. Ik word meteen zeeziek (/wagenziek)
Ik ga super graag snorkelen maar word op boten, of zelfs in de zee tijdens het zwemmen, meteen zeeziek. Dan doe ik al eens iets actief... . Zo jammer. Ook in de wagen kan ik niets doen, behalve voor mij uit staren, aangezien ik anders misselijk word. En pretparken zijn ook verschrikkelijk qua ziek worden. Meestal doe ik één of twee attracties en loop ik daarna de rest van de dag motiliums te nemen tegen de misselijkheid. Irritaaaant!

05. Ik kan niet van muggenbeten afblijven
Vroeger kreeg ik weleens de vraag of ik allergisch was voor insectenbeten omdat ik altijd zo was opengekrabd. Ik kan écht niet tegen die jeuk en krab mij liever meteen open zodat ik daar niets meer van voel. Natuurlijk probeer ik dat zo goed en zo kwaad als ik kan te vermijden want die wondjes zien er lelijk uit en je krijgt er littekentjes van, maar 90% van de tijd lukt het mij niet om er af te blijven. Ik blijf mijn best doen!

06. Ik heb moeite om van het moment zelf te genieten
Ik ben altijd aan het aftellen naar leuke dingen (denk aan vakanties) en op het moment zelf heb ik vaak moeite om goed te kunnen genieten. Ik heb dus vaak meer plezier van de voorpret dan van het moment zelf. Meestal besef ik achteraf pas hoe leuk iets écht was... . Jammer! Ik denk dat het komt omdat ik zo'n planner ben en mij altijd aan een perfect schema wil houden.

07. Ik ben niet sociaal
Dat klinkt meteen wel héél negatief, maar op zich is het dat nu ook weer niet altijd. Na een dag werken nog eens uitgaan met collega's of vrienden? No way! Dat is véél te vermoeiend. Ik spendeer dan liever een avondje in de zetel met mijn kat. Ofzo. Mensen slurpen energie uit mij en ik ga daarom ook niet graag té vaak uit. Ik moet mijn tijd wijs spenderen zeg maar. Eigenlijk is het niet iets dat vervelend is, maar deze maatschappij verwacht wel van mensen dat ze sociaal zijn. Hoe socialer, hoe liever zelfs. En op dat vlak val ik dan soms een beetje uit de boot. Dan vragen collega's wat je de avond voordien gedaan hebt en kijken ze altijd raar op wanneer je steeds zegt: 'Niets speciaal'. Zij hebben dan namelijk wel een hele hoop activiteiten uitgevoerd terwijl jij tv aan het kijken was met je kat. En zoals ik al zei, ik vind daar totààl niets mis mee... maar soms kan het wel irritant zijn dat ik op dat vlak nogal uit de boot val in deze maatschappij. Het is vermoeiend (en vervelend!) om zo vaak 'nee' te moeten zeggen tegen sociale aangelegenheden omdat ik er geen energie meer voor heb. Tja.

08. Ik haat autorijden
Autorijden op zich vind ik nog quasi meevallen, maar parkeren/manoeuvreren vind ik de pure hel. En uiteraard heb je altijd een eindbestemming waar je je auto kwijt moet (dus moet parkeren), dus vermijd ik autorijden zo goed en zo kwaad als ik kan. No joke. Ergens naartoe moeten met de auto is voor mij ook pure stress omdat ik dan in staat ben de hele route via google maps te volgen via de computer zodat ik weet hoe ik moet rijden. En vervolgens ook alle mogelijke parkeergelegenheden in de buurt afspeur. Iets waar vreselijk veel tijd in kruipt dus. Vaak kan ik de avond voor vertrek ook moeilijk slapen en 99,9% van de tijd vertrek ik véél te vroeg zodat ik zéker op tijd ben (voor moest ik toch niet goed kunnen parkeren). Super vermoeiend! (Dit doe ik trouwens alleen maar wanneer ik naar een nieuwe bestemming moet rijden. Niet wanneer ik bijvoorbeeld naar mijn vriend's thuis rijd want die weg/parking ken ik met mijn ogen dicht.)

09. Ik heb een probleemhuid
Al sinds mijn jeugd heb ik last van puistjes en mee-eters en, hoewel het momenteel al een beetje beter is, gaat het maar niet compleet weg. Om gek van te worden. En ja, ik heb al zo goed als alles geprobeerd. Medicatie, anticonceptiepil, schoonheidsspecialiste, chemische peelings, 'wondermiddeltjes',... . Niets werkt. Urgh. Als er iets is waar ik jaloers op ben dan is het wel op van die mensen met van die babyzachte huidjes waar je geen pukkeltje op kunt bespeuren. Serieus. Hoe kan dat zelfs?!

10. Ik kan dingen soms niet loslaten
Ik vergeet niet snel. Gelukkig kan ik wel vergeven en mij opstellen als de 'bigger person'. Maar hoe dan ook is het vervelend. Wanneer iemand iets verkeerd zegt of doet dan zal mij dat voor eeuwig bijblijven en zal mijn relatie met die persoon ook nooit meer hetzelfde zijn.

Wat vind jij een irritante eigenschap van jezelf? 

Liefs, Sarah

14 opmerkingen

 1. Ooh, dat met autorijden had ik ook. Ik ging ook echt alles via Google Maps afleggen. Gelukkig ben ik er inmiddels vanaf. Ik rij meestal dezelfde route van 2 uur naar mijn vriend, maar andere routes kan ik tegenwoordig net zo goed zonder stress. Alleen als ik de bestemming nader, begin ik te denken: 'laat er alsjeblieft een makkelijke parkeerplek zijn'. Mijn slechtste eigenschap is ongeduldig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt? Jammer dat jij dat ook hebt moeten meemaken, maar wel fijn om te lezen dat het over kan gaan. Al denk ik dat ik toch wat vaker in de auto ga moeten kruipen om snel van die 'angst' af te geraken... !

   Verwijderen
  2. HAHA dat van die makkelijke parkeerplek heb ik ooook! Zeker nu ik soms met m'n vriend z'n auto rijd. Wat zo'n gigantische land rover is die je niet gewoon in één keer ergens in kan parkeren. Vooruit. Beetje achteruit. Terug naar voor. Nog een beetje naar achter. Naar voor. Eeeen ik sta er in. Scheef maar ik sta er in. En dan als ik weer naar huis moet: stress om er terug deftig uit te raken :p

   Verwijderen
 2. 1, 3, 5, 6, 7, en 10.. HEEL vervelend en ook héél herkenbaar..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, serieus? Wow! dan hebben we veel gemeenschappelijk :)

   Verwijderen
 3. 2 & 3, zo herkenbaar en zo vervelend! Ik dacht dat ik de enige was met puntje 6, maar blijkbaar ben ik toch niet helemaal alleen. En 10 is ook zo herkenbaar voor mij..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met puntje 6 heb ik het moeilijker naarmate ik ouder word. Zo vervelend! Ik probeer er echt aan te werken maar t'is moeilijk... .

   Verwijderen
 4. Ik ben ook helemaal niet sportief, ik ben lui. Ik weet dit, maar heb maar weinig zin om er verandering in aan te brengen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. OMG dat eerste heb ik dus ook. Ik krijg soms ook gewoon een rooie kop als ik met iemand praat. Niet iemand nieuw he. Een vriendin ofzo. Of bij mijn familie. WHY?! Super irritant. En eigenlijk kan ik inderdaad ook moeilijk genieten van het moment. Of ja, ik geniet wel maar in m'n hoofd kijk ik al uit naar het volgende. Dat probeer ik nu ook wel wat te minderen. En verder ben ik ook geen supersociaal iemand. Maar dat stoort me eigenlijk niet :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dan zijn we bijna een tweeling :) En wow, ik kan me zelfs niet voorstellen dat ik ooit met een Land Rover zou moeten parkeren. Dat lukt mij al niet met een kleine auto. Goed bezig dus ;)

   Verwijderen
 6. Dat ik de snelweg eng blijf vinden, zo vervelend..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aw, ja! Vervelend. Hopelijk went dat snel voor jou! Succes ermee alvast!

   Verwijderen
 7. 3-4, 6-7 en 10 voor mij! Vreselijk herkenbaar :).

  BeantwoordenVerwijderen