Mijn jetlag in 10 stappen

Ik ben sinds enkele dagen weer terug van Bali en heb ook dit keer weer last gehad van een jetlag. Serieus. Van zodra ik naar een andere tijdzone reis heb ik het zitten. Mijn biologische klok raakt dan altijd compleet van slag. En telkens wanneer dat voorvalt herken ik ook dezelfde stappen in mijn jetlag-proces. 's Nachts op het toilet gaan zitten om niemand anders wakker te maken? Check! Hier volgt mijn jetlag in tien stappen! 

01. Uit het vliegtuig stappen en denken ' YEEEEES! EINDELIJK'!
Om dan hoogstwaarschijnlijk twintig keer 'yay' te roepen en vrolijk rond te huppelen.

02. Proberen wakker te blijven
Zeker tot het een acceptabel uur is om in bed te duiken op de plaatselijke locatie. Gaat vaak gepaard met ontzettend veel geeuwen en dichtvallende ogen. 

03. Je begint te dromen over je bed
En stiekem begin je jezelf ook al, veel te vroeg natuurlijk, klaar te maken om onder de dekens te kruipen.

04. Je kruipt in bed
De kans is groot dat het nog steeds te vroeg is om te gaan slapen. Maar who cares? Dit is het beste gevoel aller tijden. En je valt dan ook meteen als een blok in slaap.

05. Wakker worden in het midden van de nacht...
...en denken 'Waar ben ik?', 'Hoe laat is het?', en dan beseffen dat je op reis bent dat de jet lag toeslaat.

06. Proberen om opnieuw in slaap te vallen
Maar met alle wil van de wereld wilt dat maar niet lukken.

07. Dan maar proberen om de tijd om te krijgen
Pure horror. Want wat valt er 's nachts te beleven? En in mijn geval kan ik mijn vriend ook niet wakker maken. Waarom heeft die ook geen last van een jet lag? Zou toffer en gemakkelijker zijn om samen wakker te zijn. Maar nee. Tijd om mijn gsm te nemen en naar de badkamer te trekken, om daar vervolgens alle social media te checken. Of er simpelweg een boek te lezen tot ik terug slaperig word.

08. En dan is het opeens ochtend
En ben ik nog altijd even moe als de avond ervoor. Een soort van hangover gevoel neemt de overhand.

09. Grumpy all day long
Want je bent moe en niet helemaal op je kilo. Maar je bent op reis dus slapen is tijdverlies.

10. Dus je probeert wakker te blijven
En dat probeer je op zijn minst tot het terug slaaptijd is. En dan start de hele cyclus opnieuw. Gotta love the jet lag life ;)

Heb jij ook al eens een jetlag gehad? Of heb jij daar nooit last van?

Liefs, Sarah

6 opmerkingen

 1. Van een jetlag heb ik nog geen last gehad, maar wat ik wel heb op reis is dat ik zomaar vroeg wakker word. Ik hoef zelfs mijn wekker niet te zetten en ik ben al om 5 à 6 u in de ochtend wakker. Wat thuis dus niet gebeurt :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar. Da's dan eerder van de spanning om allerlei dingen te kunnen doen veronderstel ik. Da heb ik namelijk ook dan ;)

   Verwijderen
 2. Ik heb er nooit zo heel veel last van. Behalve van Curacao terug naar Nederland. Weet ook niet waarom, maar ik was toen echt wel een paar dagen van slag haha. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha. In Curaçao had ik er ook ontzettend veel last van. Zo raar, éh?!

   Verwijderen
 3. Serieus waar, maar ik heb dus never nooit last van een jetlag. Het maakt niet uit welke richting ik op vlieg. Of ik dus richting Azië ga of Amerika, en op welk tijdstip ik arriveer. Mijn lichaam kent het niet. Ik ga met gemak mee met het tijdstip van de locatie en mijn lichaam is ook niet in de war. Super handig als je veel reist, natuurlijk. Zelfs mijn zoontje van 2,5, die nu al in Amerika en Thailand heeft gereisd, lijkt geen last te hebben van een jetlag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauw! Inderdaad super handig. Dat hoor je ook niet zo vaak, dat iemand er totaal geen last van heeft. Heerlijk dat zowel jij als je zoontje er niets van voelen. Zoveel te beter voor jullie natuurlijk :)

   Verwijderen