Day Zero Project – Drink a sex on the beach

Ik had het al weleens gedronken, maar ik had het drankje nog nooit eerder zelf besteld. En, jawel. Zoiets onverschillig komt dan natuurlijk op mijn to-do lijstje te staan. 


Genant?!
Want stiekem blijf ik het toch een beetje vreemd vinden om tegen een vreemde te zeggen: ‘Voor mij een Sex on the Beach, alsjeblieft!’. En nóg straffer… het is helemaal niet mijn favoriete cocktail aangezien er (in de meeste gevallen!) ananassap in zit. En ik lust geen ananas. Maar éh. Ik moest en zou een Sex on the Beach bestellen. Dus zogezegd, zo gedaan.

Toen we onlangs in Bali waren bestelde ik zo’n drankje en ik denk dat de serveerster er toch ook een beetje dezelfde gedachte over had als mij. Toen ze onze cocktails kwam brengen giechelde ze ook een beetje toen ze zei: ‘En voor jou de Sex on the Beach!’. Dat deed me afvragen waar de naam eigenlijk vandaag kwam. Wie eigenlijk op het idee gekomen is om een cocktail zo te noemen…

Herkomst?
En dat blijkt een toen-jonge barman met de naam ‘Ted Pizio’ te zijn. Hij vond deze cocktail in 1987 uit, en toen er naar de naam van het drankje gevraagd werd bedacht hij ter plekke zomaar iets. Ze waren in Florida tijdens de spring break, en waarom gaan mensen dan voornamelijk naar daar? Voor sex en voor the beach. En voilà. Het drankje werd toen, mede omwille van de naam, razend populair. En omdat studenten die na hun vakantie terug naar huis keerden er in hun plaatselijke bar ook naar vroegen zijn er verschillende varianten op het drankje ontstaan. Er waren namelijk een hoop obers die de cocktail nog niet kenden en moesten rondvragen hoe ze het precies moesten maken. Zo bestaat er nu ook een variant met ananassap, en eentje met veenbessensap.

Favoriet?
De variant die ik kreeg voorgeschoteld was natuurlijk die met ananassap. En hoewel je de ananas niet altijd proefde vond ik het drankje toch niet super lekker. Geef mij dan maar de oude vertrouwde Cosmopolitan hoor 😉

Wat is jouw favoriete cocktail?


Liefs, Sarah

Comments (6)

 • Florentine

  29 mei 2017 at 07:21

  Wat leuk dat je deze een keer geprobeerd hebt. Ik begrijp heel goed wat je bedoelt met die naam, komt er gewoon niet zo lekker uit 😉
  Have a nice week <3 <3 Liefs Florentine

  1. HosteSarah

   1 juni 2017 at 18:51

   Haha, ja éh?! Het blijft gewoon gek!

 • Evelyne Vergote

  29 mei 2017 at 10:43

  Mmm, ananassap in een cocktail! Daar scoor je bij mij altijd mee 😉 Ik drink graag zoete cocktails. De ex van mijn vriendin kon heel goed Pina Colada maken en daar was ik zot van (van die cocktail, hé 😉 )

  1. HosteSarah

   1 juni 2017 at 18:51

   Oh nee, ik ben helemaal het tegenovergestelde. Da lust ik nu eens écht nie graag. Brr.

 • MissPrettiness

  29 mei 2017 at 12:59

  Ja die naam is special om uit te spreken he… Ik heb deze cocktail nog nooit geprobeerd,maar moet ik zeker eens doen!

  1. HosteSarah

   1 juni 2017 at 18:52

   Zeker het proberen waard als je van al die ingrediënten houdt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Bali dag 2 - Tempels in overvloed

Volgende bericht

Bali '17 - Travel diary (VIDEO)