Bali dag 2 – Tempels in overvloed

Vandaag stond onverwacht vrijwel helemaal in het teken van tempels. We hadden op voorhand een chauffeur geregeld die Kristof kende van een eerdere reis naar Bali, en die kwam ons mooi op tijd aan ons hotel oppikken. Er stonden een hoop leuke bezienswaardigheden op onze planning, dus vertrokken we meteen uit het drukke Seminyak richting tempel nummer één!


Pura Tanah Lot

Tanah (aarde) Lot (zee) is een tempel die de God van de zee eert. De tempel ligt dan ook knal in de zee, boven op een rots. Bij laag tij kan je een klein deel van dit heiligdom bereiken via een zanddam, en op dat bereikbare deel bevindt zich een grot met een ‘magische bron’. Want hoewel de tempel in de zoute zee ligt komt er uit deze bron toch zoet water. De tempel zélf is echter alleen toegankelijk voor gelovigen vanwege zijn heilige status. Dat zat er voor ons hoe dan ook niet in, want wij waren er bij hoog tij. Én bij regenweer. Niet zo tof dus. Wat ik ook niet zo tof vond waren al de dieren waarmee je op de foto kon gaan op dit domein. Zo waren er loewaks (zeg je dat zo?), vleermuizen, slangen,… . Allemaal pure dierenmishandeling. Die dieren worden simpelweg in veel te kleine kooitjes gehouden om vervolgens van persoon tot persoon doorgegeven te worden voor een foto. Catching (€€€!) voor de eigenaars natuurlijk! Helaas allesbehalve een aangenaam leven voor de dieren zelf. Niet oké dus. Maar Tanah Lot op zich was wel mooi om eens gezien te hebben. En héél grappig… maar er waren mensen die met ons op de foto wilden gaan. Ja, echt! Say what? Heel gek. Misschien omdat we zo wit waren? Geen idee. De eerste persoon die mij met die vraag aansprak bedankte ik dan ook nog eens vriendelijk omdat ik dacht dat hij mij een selfiestick wilde verkopen. Moet ik weer zeggen natuurlijk. Haha.

Info: De inkom van deze tempel bedraagt 60.000 idr p.p. (€4), de parking 5000 idr (€0,33).

Oeh, en fun fact: de legende zegt dat wanneer je Tanah Lot bezoekt met je partner vóór het huwelijk, je weer naar huis zult gaan als vrijgezel. Ai, ai, ai.

Jatiluwih rijstvelden
Aangezien het regende spendeerden we niet al teveel tijd bij Tanah Lot. Rondlopen in zulk miezerig weer is nooit fijn natuurlijk. Onze volgende stop was eventjes rijden, dus hoopten we dat het weer tegen dan wat opgeklaard was. En… jawel. Aangekomen bij de Jatiluwih rijstvelden was het weer net dat ietsje beter. Het was nog grijs, maar de regen was toch al zo goed als helemaal gestopt. Oef. Tijd om te kunnen gaan genieten van ons eerste rijstveld. En zoals de naam zelf al zegt; Jati (echt) en Luwih (mooi), zijn deze rijstvelden ook écht mooi! Alles is hier met de hand aangelegd door de lokale bevolking en de stilte die je ervaart wanneer je tussen de velden loopt is super uniek. De ideale plek om helemaal tot rust te kunnen komen!

Info: als je het dorp binnen rijdt betaal je 1 x 20.000 idr p.p. (€1,35), waarmee je zoveel door de rijstvelden mag wandelen als je maar wilt en overal met de auto mag stoppen.

Twin Lake View
Na de Jatiluwih rijstvelden wilden we graag naar het Twin Lake view point. Een plaats in de bergen waar je een mooi zicht zou hebben op Lake Buyan en Lake Tamblingan; twee meren die ondergronds met elkaar verbonden zouden zijn. En van bovenaf geeft dat een mooi uitzicht. Het was onze bedoeling in de buurt rustig iets te eten of drinken, maar helaas gooide de regen weer roet in het eten. Aangekomen zagen we letterlijk niks dan mist. Zo jammer! Maar het weer hebben we natuurlijk niet in de hand. Helaas. We moeten dus sowieso nog eens terug naar Bali komen om opnieuw naar dit view point te komen 😉 En hopelijk dan met beter weer.

Pura Ulun Danu Bratan
Dan maar weer een tempel bezoeken! Het weer was opnieuw wat opgeklaard, maar omdat we wat later op de dag arriveerden was het er erg druk. Gelukkig was de tempel wel heel mooi. Hij is gewijd aan de Godin van het water en is gebouwd aan de rand van het kratermeer Bratan. En heel grappig, maar ook hier wilden er weer mensen met ons op de foto. Speciaal hoor. Nu weten we ook eens hoe het voelt om ‘bekend’ te zijn. Heel vreemd!

Info: De inkom bedraagt hier 50.000 idr p.p. (€3,38) en de parking 5000 idr (€0,33).

Git Git?
Onze volgende stop was oorspronkelijk de Git Git waterval. Helaas begon het wéér te regenen en besloten we die dan maar te laten vallen. We hadden ten eerste geen zin meer in iets actief na zo’n dag vol rotweer, en ten tweede is het gewoon ook te gevaarlijk om naar een waterval te ‘hiken’ wanneer het nat is. Zéker wanneer je geen enkel sportief bot in je lichaam hebt (ME!).

Lovina centrum
Tijd dus om naar ons hotel te rijden en ons daar wat op te frissen. Vandaag zouden we namelijk in Lovina logeren. Een nieuwe plek dus ook weer een nieuwe omgeving om te kunnen ontdekken. Na te zijn ingecheckt en ons wat te hebben opgefrist namen we in ons hotel de gratis shuttle naar het centrum van Lovina en besloten we wat op het strand te gaan zitten, iets te gaan eten, en wat in de winkeltjes te gaan kijken. Zalig rondslenteren. Heerlijk niets doen.

Fun fact: Lovina centrum is super klein maar loopt compleet vol met praatjesmaker. Zo dachten wij dat er op het strand een lieve local met ons begon te babbelen. Tot hij na enkele minuten opeens over het studiegeld van zijn zoon begon en uit het niets een hele zak kettingen tevoorschijn toverde die hij wilde verkopen. Haha. Dat hadden Kristof en ik natuurlijk beiden weer niet zien aankomen.

Morgen weer een nieuwe dag. En dan hopelijk eentje met wat beter weer 😉 Jullie komen er alles over te weten in mijn volgende Bali-verslag!

Heb jij al vaak last gehad van regen op vakantie?


Liefs, Sarah

Comments (8)

 • Daily cup of BlaBlaBla

  26 mei 2017 at 07:11

  Prachtige foto's en wauw Bali… jammer dat het zo regende 🙁

  1. HosteSarah

   29 mei 2017 at 09:27

   Dankje. En ja, inderdaad. Pech hebben!

 • Evelyne Vergote

  26 mei 2017 at 16:58

  Yep, wij zijn ooit eens naar Duitsland geweest en het regende 3 dagen van de 5..

  1. HosteSarah

   29 mei 2017 at 09:28

   Zo vervelend, éh!

 • Nienke Hilbrands

  26 mei 2017 at 18:35

  Wauw, wat een prachtige fotos zeg! Jammer van het weer. :/ Wel een heel erg mooie omgeving met prachtige tempels. Wanna visit!

  1. HosteSarah

   29 mei 2017 at 09:28

   Dankjewel. Heel fijn om allemaal eens te kunnen zien, absoluut!

 • Marion | The Dutch Adventure Seeker

  27 mei 2017 at 15:12

  Zo leuk! Ik heb ook bijna alles gezien wat je opnoemde, ook die twin lakes. Opzich wel mooi hoor, jammer dat er mist hing! Lovina ben ik 1 nacht geweest en vond het er zo fijn, omdat het inderdaad lekker klein is! Zaten in een of ander raggae tentje te eten met heeerlijke muziek 🙂 Leuke herinneringen als ik je verhaal lees!

  1. HosteSarah

   29 mei 2017 at 09:29

   Oeh, super leuk om te horen. En wat fijn dat je de twin lakes gezien hebt met mooi weer! Ik kan al niet wachten om ooit eens terug te kunnen gaan 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige bericht

5 leuke manieren om je vakantieherinneringen te bewaren!

Volgende bericht

Bali '17 - Travel diary (VIDEO)