Back from Bali

Nu ik dit schrijf ben ik alweer een dagje terug in het land. Terug van paradijselijk Bali, nog steeds feeling the Bali spirit. Wat was het daar fantastisch. 

Wonderful Bali
De mensen, de cultuur, de natuur, de geur van wierook (!),... de hele sfeer op dat kleine Indonesische eilandje heeft me helemaal omver geblazen. Voor ik vertrok was ik wat bang dat het er té toeristisch ging zijn (want tegenwoordig trekt iederéén naar Bali, right?), maar dat viel erg goed mee. Uiteraard waren er op drukke plaatsen een hoop toeristen te vinden, maar gelukkig kon je er ook nog kalme plaatsen vinden waar je vrijwel helemaal alleen was. Zalig.

Not so wonderful home?
Hoe dan ook. Met tranen in mijn ogen stapte ik weer uit het vliegtuig (seriously, me) en op weg naar huis besefte ik opeens hoe verwaand we hier allemaal zijn. Al die spullen die we vaak in meervoud hebben, studies die we volgen om vervolgens een job uit te oefenen die ons alleen maar stress bezorgt om daarna een burn-out te krijgen. En dat allemaal met mensen rondom ons die niets anders doen dan ons goed in de gaten houden en ons beoordelen. Wachtende tot we in de fout gaan. Want eerlijk waar, zo werkt dat hier toch een beetje. Niet? Het overviel me dat we het leven hier als één rechte lijn beschouwen, en op bepaalde momenten/leeftijden op die lijn moet je doelen kunnen afvinken. Denk aan afstuderen, trouwen, kinderen krijgen, en succesvol worden. En dat allemaal liefst voor je 30ste. Dat is toch niet ok? Waarom hoort dat zo in onze hoofden? Iedereen heeft recht op zoveel tijd als ie nodig heeft om eender wat te doen. Als je maar blij bent om te leven en elke dag gelukkig wakker wordt. Dat is toch het aller belangrijkste?! Tijd om eens stil te staan bij hetgeen we wél hebben, dat hebben we hier niet. En net dàt hebben ze in Bali wél. Overal op straat zie je offermandjes liggen. Mandjes met daarin rijst, snoep, bloemen, wierook,... die de Balinezen aan de Goden offeren uit dankbaarheid voor de rijkdom van het leven. Heel speciaal en mooi om te zien hoe dankbaar de mensen daar zijn voor alles wat ze hebben. En dat is niet altijd heel veel. Super speciaal! 

Bali spirit 
Ik hoop echt om in de toekomst meer te kunnen leven zoals de Balinezen. Om meer stil te kunnen staan bij hetgeen ik heb, mijn hart meer te kunnen volgen en gewoon te kunnen doen wat ik graag doe. Dankbaar zijn. Die Bali spirit wil ik graag zo lang mogelijk vasthouden! 

Momenteel zit mijn hoofd nog vol met de miljoenen indrukken die ik in Indonesië heb opgedaan en hoop ik nog wat te kunnen bekomen van mijn reis. Zo'n 16 uur durende vliegreis is niet niks. Hallo, JETLAG ;) Ik heb alvast een hele hoop blog ideeën en mijn gsm staat boordevol concepten. Het is echt een boeltje. Haha. Ik kan al niet wachten om alles uit te werken en om jullie mee te kunnen laten genieten van mijn reis. 

Tot snel dus! +Hoe gaat het nog met jullie? 

Liefs, Sarah

10 opmerkingen

 1. Heerlijk lijkt me. Heel goed hier, en het wordt alleen maar beter.. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent weer een mooie reiservaring rijker ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supertof dat je naar Bali ging! 'k Wil er ook graag een keer heen :) Die manier van leven lijkt me eigenlijk heel bevrijdend want je hebt helemaal gelijk! Ik vind dat soms beklemmend dat ons leven hier vaststaat. Terwijl het niet zo is hé. Maar het voelt zo. Heel duidelijk verhaal, Irene. Haha :p
  Ga je foto's delen van Bali? :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begrijp je helemaal want dat is exact wat ik bedoel. Ik vind het ook beklemmend dat ons leven hier vaststaat. Om dan op zo'n eiland als Bali te komen en een hele andere cultuur te leren kennen, dat is echt bevrijdend. Kan zo'n deugd doen! En jaaa, reisverhalen (en foto's!) van Bali komen er snel aan :) Dankje voor je leuke reactie!

   Verwijderen
 4. Ik heb genote van je Instagramfoto's van Bali. Zag er heerlijk uit. Ik ben benwieuwd naar je verhalen als je die gaat delen. Fijn hoe zo'n vakantie je ook inzicht en nieuwe inspiratie geeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel erg bedankt. Reisverhalen komen er snel aan ;) En absoluut... dat is één van de leukste dingen aan reizen vind ik altijd. Je leert er zoveel nieuwe dingen door kennen en de inspiratie komt dan vanzelf weer aanvliegen. Heerlijk!

   Verwijderen
 5. Dat klinkt als een mooie en leerzame reis. Ik kijk uit naar je avonturen vol foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Fijn om te lezen. En een mooie, leerzame reis was het absoluut :) Reisverslagen kom er snel aan!

   Verwijderen