5 leuke manieren om je vakantieherinneringen te bewaren!

Wanneer wij terugkomen van een fantastische reis dan laten wij onze foto’s en video’s aan familie en vrienden zien via onze laptop. Om ze vervolgens op de harde schijf te plaatsen en vrijwel nooit meer terug te bekijken. Jammer natuurlijk, want af en toe is het fijn om nog eens herinnerd te worden aan een leuke vakantieperiode. Vandaar dat ik wat research heb gedaan en hier mijn 5 favoriete manieren om vakantieherinneringen te bewaren met jullie wil delen! 

01. Een fotoboek
Dé manier der manieren om je vakantieherinneringen te bewaren is natuurlijk een fotoboek. Tegenwoordig is het zo makkelijk om er eentje te maken, maar nemen we er gewoon de tijd niet voor. Jammer, want stel dat er ooit eens iets misloopt met je harde schijf? Dan kan je al je reisplaatjes wel vaarwel zeggen. Ik nam dus maar het zekere voor het onzekere en maakte via FotoFabriek nog eens een leuk album van mijn reis naar Bali. Zo fijn om daar dan door te kunnen bladeren.

02. Een reisdagboek
Kristof houdt tijdens onze reizen telkens een geschreven reisdagboek bij. Of dat probeert hij toch, want vaak heeft hij stiekem toch geen zin om te schrijven na een drukke dag vol activiteiten. Een leuk hulpmiddel is dan de webapplicatie Travel Diaries. Je kunt er tijdens je reis een online dagboek op bijhouden, én je kunt er foto’s en kaarten in toevoegen naar hartelust. Erg leuk dus. En nog leuker is dat je het dagboek achteraf kunt laten afprinten zodat je het aan iedereen kunt laten lezen. Top!

03. Wanddecoratie
Een foto op hout, een foto op plexiglas, een foto op canvas, een fotoposter die je mooi kan inkaderen,… . Noem maar op! Tegenwoordig bestaat het allemaal en kan je je huis helemaal decoreren met zelf gemaakte (reis!)foto’s.

04. Een collage
Een collage kan ook een vorm van wanddecoratie zijn natuurlijk, maar dan toch net dat beetje anders. En misschien een tikkeltje creatiever? Je kunt bijvoorbeeld al je inkomkaartjes van al je reizen bewaren, in een collage verwerken en dan inkaderen. Of je kunt je online uitleven en een fotocollage maken bij mijn persoonlijke collage-favoriet IXXI; wanddecoratie bestaande uit vierkante kaarten die met elkaar worden verbonden door middel van koppelkruisjes. Uniek!

05. Een video
Na een reis komen wij niet alleen thuis met foto’s, maar ook met een hele hoop filmfragmenten. Wanneer je die samenvoegt in één korte video en er bijvoorbeeld een leuk muziekje onder zet, dan heb je meteen een veel toffere vakantieherinnering om met al je vrienden te kunnen delen. Het monteren van zo’n film is tegenwoordig trouwens echt easy peasy met programma’s als Windows Movie Maker (Windows) en iMovie (Apple). Probeer het eens! Ik doe het ook altijd en hou op die manier, i.p.v. honderden filmfragmenten, simpelweg één leuk filmpje aan elke reis over. Handig.

(Reisvideo Bali)

Hoe bewaar jij leuke vakantieherinneringen?
(In samenwerking met Fotofabriek.nl)

Comments (10)

 • Elles

  24 mei 2017 at 15:49

  Leuk ideeën. Ik heb al een fotoboek, een video is wel een goede. Dat ga ik maken van onze volgende vakantie denk ik!
  Liefs,
  Elles

  1. HosteSarah

   26 mei 2017 at 14:00

   Ja, altijd leuk om op terug te kunnen kijken. Succes met het maken van je video!

 • Evelyne Vergote

  24 mei 2017 at 18:35

  Ik maak geregeld een fotoboek en zeker van een trip die we hebben gemaakt. Travel Diaries lijkt mij wel heel fijn! Zal ik onthouden voor wanneer ik (hopelijk) ooit nog eens op reis ga 😉

  1. HosteSarah

   26 mei 2017 at 14:00

   Ja, da's voornamelijk heel gemakkelijk voor wanneer ge graag een dagboek bij wilt houden op reis 🙂

 • Romy

  24 mei 2017 at 21:59

  Wat een leuk idee, zo'n video! Fotoboeken maak ik ook weleens, maar scrapbooken blijft mijn favoriete manier om foto's vast te leggen 🙂

  1. HosteSarah

   26 mei 2017 at 14:01

   Lijkt me leuk als je dat goed kunt. Bij mij zou zo'n strapbook er al snel uitzien als een boek dat door een kleuter gemaakt is denk ik. Ik ben daar niet zo'n held in… 😉

 • sam

  25 mei 2017 at 10:40

  Ik ben van de simpele foto lijstjes aan de muur of op een plank, zo leuk om foto's om me heen te hebben. Fotoboek vind ik ook leuk maar de keren dat je 'm echt door bladert zijn vaak op 1 hand te tellen hier.

  1. HosteSarah

   26 mei 2017 at 14:02

   Ja, dat is natuurlijk waar. Al heb ik altijd graag een fotoboek achter de hand voor moest er toch eens iets met mijn harde schijf gebeuren. Want die dingen kunnen natuurlijk ook kapot gaan… Brr.

 • Sas

  25 mei 2017 at 20:50

  Dat zijn zeker leuke ideeën! Ik laat van de meest mooie reizen altijd foto's afdrukken of een fotoboek maken. Moet nog steeds een boek maken van Londen, thanks for the reminder!

  1. HosteSarah

   26 mei 2017 at 14:02

   Oeh, fijn! Succes ermee 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Bali dag 1 - Jetlag dag

Volgende bericht

Bali dag 2 - Tempels in overvloed