20x guilty pleasures op reis

Aangezien ik regelmatig reis maak ook ik me schuldig aan enkele guilty pleasures. Je kent het wel... van die dingen waar je zo van kunt genieten, maar waar je je soms toch een klein beetje voor schaamt. Zeker tijdens een wat langere reis moet ik af en toe kunnen toegeven aan deze guilty pleasures. Soms moet dat gewoon eens kunnen. Geïnspireerd op het '20 guilty pleasures op reis' artikel van IkWilMeerReizen zijn hier de 20 zaken waar ook ik mij schuldig aan maak op vakantie. Veel leesplezier! 

01. Show die reisgids op Instagram
Hoe weten mensen anders dat je op vakantie gaat?

02. Shoppen (x100) tijdens de reisvoorbereidingen
Maandenlang het onderste uit de kan halen om zo min mogelijk geld uit te moeten geven en te kunnen sparen voor je reis, om dan tijdens de reisvoorbereidingen toch veel te veel geld uit te geven. Want je hebt toch echt wel een nieuw kleedje nodig voor die ene vakantie?! En nieuwe teenslippers. En een nieuwe zonnebril. En... . Tja... !

03. Foto's maken op de luchthaven
En foto's van het vliegtuig. En dan meteen ook enkele foto's van je boarding pass en je paspoort. En foto's in het vliegtuig. Yup.


04. Fastfood
Hoe lekker het lokale eten ook mag zijn... stappen we niet allemaal eens binnen bij de McDonald's tijdens een reis? Dat is nu eenmaal altijd lekker, snel, gemakkelijk en niet te duur.

05. Starbucks
Op reis beland ik op de één of andere manier àltijd in een Starbucks. Gewoon, omdat we dat thuis niet overal hebben en je automatisch weet dat, wat je ook besteld, het sowieso lekker gaat zijn.


06. Veel meer eten dan gewoonlijk
Ik moet toch alles eens geproefd hebben. Right?!

07. Veel meer geld uitgeven dan goed voor je is
En jezelf dan maar wijsmaken dat je 'maar één keer op vakantie' bent en je hier 'waarschijnlijk nooit meer terugkomt'. (Terwijl de volgende reis alweer geboekt is, maar ssshht.) 

Dubai (made me do it)

08. Een kast? 
Welke kast? Want kasten gebruik je niet. Reizen = uit je koffer leven.

09. Locals fotograferen
Op de stiekeme manier, want ik durf nooit vragen of ik een foto mag nemen van de persoon in kwestie. Dan maar van op een afstandje doen alsof ik iets compleet anders aan het fotograferen ben. Oeps.

10. Toeristische plaatsen fotograferen alsof je er alleen bent
De gekste dingen doen om maar geen andere mensen op je foto te hebben staan. Of wachten (wachten, wachten, wachten) tot iedereen uit beeld is. Been there, done that. Alles voor die perfecte foto.

Jerash - Jordanië

11. Blij zijn als er WiFi is
Om eindelijk doelloos door Instagram te kunnen scrollen en zelf je mooiste vakantiekiekjes online te kunnen gooien. YES!

12. Social media véél te vaak checken
Facebook, Instagram, Twitter, E-mail, YouTube, Boglovin',... . Verslaafd? Ik?

13. 's Avonds tv kijken i.p.v. uitgaan
Want hoe zalig ligt zo'n hotelbed? Wat snacks erbij and I'm all set. En dan maar zeggen dat ik 'zoveel mogelijk gezien wil hebben van de plaats waar ik ben'. Euhm...

Zijn we thuis? Of zijn we op de Bahama's? 

14. 'Ben ik al bruin?'
Elke dag checken of je al bruiner bent geworden. Je kent het wel, de randjes van je zwembroek naar beneden trekken en hopen dat je vel daar véél witter is. In mijn geval vrijwel altijd een tegenvaller. Haha.

15. Foto's wissen waar je slecht op staat
Nie-mand hoeft die foto's ooit te zien. En dat er aan een goede foto eigenlijk 100 slechte foto's vooraf zijn gegaan? Who knows?!

16. Klagen over andere toeristen
... Alsof je er zelf geen bent. Echt wel dus!

17. Foto's maken van de zonsondergang
Thuis doe ik dat niet hoor.

Princess Beach - Grand Bahama

18. Foto's maken van je eten
Want stiekem vind ik het echt wel plezant om daar achteraf naar terug te kijken en op die manier na te kunnen genieten van al dat lekkers. Hmm.

19. Foto's maken van je benen of voeten
Gelukkig maak ik mij niet schuldig aan de caption 'hot dogs or legs?', maar foto's trekken van mijn benen of voeten doe ik wel regelmatig. Sorry not sorry.

Perissa Beach - Santorini

20. Blij worden van een nieuwe stempel in je paspoort
Uiteraard draait het niet om de hoeveelheid stempels die je in je paspoort hebt staan, maar om de ervaringen die je opdoet als je reist. Maar hoe dan ook... ik word toch altijd weer blij als ik er een stempel bij heb. Als een klein kind dat weer een stapje dichter bij een vol stempelboek is ofzo. GUILTY!

Wat is jouw ultieme guilty pleasure op reis?

Liefs, Sarah

14 opmerkingen

 1. Als er op het vliegveld een McDonald's is, zit ik gerust om 6 uur 's ochtends aan een hamburger. Een deel van mijn vakantie draait om eten, van tevoren heb ik vaak al een aantal plekken uitgezocht waar ik wil eten. Shoppen op vakantie doe ik amper. Zelfs in Amerika en NY heb ik niets gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja. Ik doe net hetzelfde. Eten is voor mij ook een heel belangrijk deel op mijn vakantie en ik zoek van tevoren ook graag eetplekken uit die ik bezocht moet hebben! En oeh, ik wou dat ik ook kon zeggen dat ik amper ging shoppen op vakantie. Helaas kan ik er echt niet aan weerstaan! Nog iets om aan te werken hier ;)

   Verwijderen
 2. Behalve bij fastfood en de Starbucks kan ik overal JAAAA roepen, haha! Ik moest wel lacheb om "doen alsof je alleen bent". Ik wacht inderdaad ook altijd het liefst tot er niemand anders in beeld is met foto's maken of filmen. :') Ik kan ook suuuper blij worden van nieuwe stempels in mijn paspoort! Begin al een aardige verzameling te krijgen, yay. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie plaatsen willen fotograferen en dan zoveel volk rondom hebben.. Meestal heb ik geen zin om nog langer te wachten en is mijn gezelschap al kilometers ver HAHA

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, mijn gezelschap is vaak ook al kilometer verder dan ;) Herkenbaar!

   Verwijderen
 4. Haha zoooo herkenbaar zeg! Ik denk dat ik vrijwel alles op dit lijstje ook doe!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een super leuk artikel! Dit zijn stuk voor stuk ook mijn guilty pleasures!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inderdaad het bruin gehalte checken, to much food, kleding kopen terwijl de kwaliteit te wensen over laat, alcohol drinken. Kortom: heerlijk vakantie vieren!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Blij zijn als er WiFi is haha zo herkenbaar! Leuk artikel weer en oh ik wil ook zo graag met het vliegtuig weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik herken eigenlijk maar heel weinig van je lijst. Omdat ik backpack, kan ik het me niet veroorloven om veel te shoppen. Want dat moet ik ook weer sjouwen. En niet alleen op mijn rug. Maar ook van bus naar trein naar bootje naar mini bus naar taxi naar weer een trein. Niet handig. Dus shop ik verstandig en minimaal. Kan me voorstellen als je met een koffer reist, je een hele andere soort reis hebt. En dat je wat dat betreft makkelijker kan uit leven met inkopen ��.

  Social media check ik nauwelijks. Want ben aan het reizen en dan interesseert het me niet wat thuis gebeurt. Behalve IG. Ik maak wel veel foto's en probeer daar regelmatig te posten. ����

  En ik vraag het altijd netjes als ik iemand op de foto wil zetten. Heb je meteen een reden om leuk contact op te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, absoluut. Met een koffer is dat natuurlijk helemaal anders dan met een backpack. Begrijpelijk dat je dan niet wilt/kunt gaan shoppen omdat je extra gewicht niet wilt meesleuren.

   Qua social media check ik ook voornamelijk Instagram. Ik haal er vaak ook reistips uit via foto's van andere mensen. Altijd handig!

   Verwijderen
 9. Ohhhh zo herkenbaar!!! Zo'n leuk artikel. Ik krijg weer helemaal zin om op vakantie te gaan <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Hopelijk komt er snel weer een nieuwe vakantie aan :)

   Verwijderen