Pak als een pro

Je koffer inpakken; de één vindt het leuk, de ander vindt het verschrikkelijk. Ik behoor tot de eerste categorie en doe niets liever dan ervoor zorgen dat alles perfect in mijn koffer past, zonder iets te vergeten en zonder véél te veel mee te moeten sleuren. Mijn tips en tricks? Die lees je hier!

KWALITEIT
Eerst en vooral heb je, om je koffer in te kunnen pakken, een koffer nodig. State the obvious, huh? Wat ik hier dus vooral wil zeggen is dat je voor kwaliteit moet gaan. Misschien even een investering, maar wel eentje die het waard is. Je wilt niet aankomen op reis en merken dat de helft van je kleding is kwijtgespeeld omdat er een gat in je koffer blijkt te zitten. Oh, en als je dan toch investeert in een nieuwe koffer… kies er dan sowieso eentje met vier wieltjes. Niets zo handig dan dat. Trust me.

MAAK JE KOFFER HERKENBAAR
Wanneer je een unieke knalroze koffer met daarop een palmboom-print hebt, dan veronderstel ik dat je koffer al herkenbaar genoeg is 😉 Maar wanneer je, zoals mij en miljoenen andere mensen, een simpele zwarte koffer hebt dan is het moeilijker om die op de bagageband te herkennen. Daarom heb ik er een herkenbaar rood strikje aan vastgemaakt. Zo zie ik meteen welke koffer van mij is.

VERDEEL DE INHOUD
Ga je met twee (of meer) op reis? Verdeel dan de inhoud van jullie bagage een beetje. Als je bijvoorbeeld met je lief weggaat dan kan je de helft van jouw kleding in zijn koffer steken, en andersom. Stel dat er dan een koffer niet aankomt, dan kan iedereen toch nog even door.

NEUTRALE KLEDING
Neem zoveel mogelijk neutrale kleding mee zodat je makkelijk verschillende outfits kunt creëren. Op die manier hoef je niet voor elke dag een compleet nieuwe outfit mee te nemen. En je hebt meteen ook een hoop minder schoenen nodig. Ook sjaals en vestjes neem ik vrijwel altijd mee in een neutrale kleur zodat die bij al mijn outfits passen en ik er niet teveel moet meesleuren. Handig.OPVOUWEN OF OPROLLEN?
Persoonlijk ben ik voor het opvouwen en zweer ik daar ook bij. Kleine gaatjes vul ik dan altijd op met sokken, ondergoed of lichte topjes. Op die manier bespaar ik altijd een hele hoop ruimte.

SCHOENEN OPBERGEN
Mijn schoenen steek ik altijd in een stoffen of plastieken zak zodat mijn koffer en alles wat erin zit mooi proper blijft. De zwaarste/grootste schoenen die ik mee wil nemen draag ik altijd bij vertrek.


VERGEET GEEN LINNENZAK
Een linnenzak houdt je koffer ook proper. Je kunt er al je vuile was in opbergen, en dan weet je bij thuiskomst ook meteen wat vuil en wat proper is. Je hoeft dan enkel je linnenzak mee naar de wasplaats te nemen. Zo gemakkelijk.

MINIMUM AAN TOILETARTIKELEN
Het ligt er natuurlijk aan naar waar je gaat, maar ik probeer altijd zo min mogelijk toiletartikelen mee te nemen. Zeep, shampoo, oorstokjes,… dat hebben ze vaak op hotel. Waarom er dan zelf mee sleuren? Logeer je ergens waar ze dat niet hebben? Koop het dan ter plaatse. Of neem reisvarianten mee. Dat scheelt al meteen een hoop ruimte. Oh, en make-up? Wat gebruik je daar op vakantie nu echt van? Ik alvast niet veel. Meestal ben ik al tevreden met een mascara, concealer en lippenbalsem. De rest laat ik dus ook gewoon thuis.

ZIP-LOCK EVERYTHING
Of niet ‘everything’, maar toch alles waarvan je denkt dat het kan gaan lekken. Zonnecrème, concealer, shampoo, parfum, tandpasta,… . Steek alle vloeibare dingen voor de zekerheid in een plastiek zakje zodat ze niet over heel je koffer (of toiletzak) kunnen lekken. Voor de veiligheid doe ik zelfs nog wat extra folie over de hals van mijn flesjes shampoo en dergelijke (zie foto) voor ik er een dop op draai. Dan heb je nog minder kans op lekkages.

EXTRA OUTFIT IN HANDBAGAGE
Moest er om de één of andere reden toch iets mislopen met mijn koffer, dan heb ik voor de zekerheid altijd een extra outfit + een pyjama short in mijn handbagage zitten. Ook zorg ik dat ik een zonnebril en mijn bril, mijn lenzen en al mijn medicatie bij de hand heb. Ook waardevolle dingen (zoals bijvoorbeeld mijn camera of laptop) zal ik altijd in mijn handbagage steken. Voor de geïnteresseerden; enkele jaren geleden schreef ik al eens een artikel over wat ik allemaal in mijn handbagage steek. Dat is nog steeds niet veranderd, dus voilà. Here it is.

IN CASE OF EMERGENCY
Aan de buitenkant van mijn koffer heb ik mijn adresgegevens genoteerd op het bagagelabel. Dan kan men mij altijd contacteren wanneer mijn bagage verloren raakt. In mijn koffer steekt dan weer een kopie van mijn reispas en de gegevens van mijn reisverzekering. Ik zorg er ook altijd voor dat ik, zowel in mijn gsm als in mijn portefeuille, het nummer van mijn reisverzekering heb zitten. Je weet maar nooit wanneer je dat toch eens nodig hebt.

Heb jij ook een pro-pak tip? 


Liefs, Sarah

Comments (10)

 • Nienke Hilbrands

  26 april 2017 at 09:19

  Wat een top tips! Ik pas er al een paar toe, maar ik probeer het elkaar op een andere manier. Kijken wat het fijnste voor mij werkt. 😉

  1. HosteSarah

   28 april 2017 at 11:27

   Dankjewel. En absoluut. Iedereen heeft zo zijn manieren. We kunnen elkaar alleen maar helpen éh 🙂

 • Evelyne Vergote

  26 april 2017 at 15:49

  Goeie tips!

  1. HosteSarah

   28 april 2017 at 11:27

   Danku!

 • Nesrin

  26 april 2017 at 19:15

  Goede tips geef en ik heb er echt wat aan. Ik vind inpakken verschrikkelijk en ik doe het altijd op het laatste moment.

  1. HosteSarah

   28 april 2017 at 11:28

   Dankjewel. Super fijn om te horen. Hopelijk lukt het inpakken dan volgende keer iets makkelijker (en sneller) 😉

 • Florentine

  27 april 2017 at 01:00

  Wat een leuk artikel !!! Net wat ik nodig heb. Ik pak altijd veel te veel spullen in en dan is mijn koffer veel te zwaar, waardoor ik moet bijbetalen etc… Fijne tips! Liefs, Florentine

  1. HosteSarah

   28 april 2017 at 11:29

   Haha. Daar heb ik niet snel last van, nee. En dankje voor de leuke reactie 🙂

 • Sas

  30 april 2017 at 16:46

  Fijn tips! Ik vind inpakken altijd leuk om te doen.

 • Glamview

  30 april 2017 at 19:04

  Wat een ontzettend fijne tips zitten er tussen. Ik vind het altijd zo lastig om in te delen als ik op vakantie ga.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Bali WISHLIST

Volgende bericht

A trolley traveler's dream suitcases