Mijn top 10 travel websites

Sinds we tegenwoordig allemaal onze eigen reisagent zijn en we stuk voor stuk simpelweg op zoek zijn naar de mooiste bestemmingen voor zo min mogelijk geld, is het toch logisch dat we elkaar daar zo goed mogelijk mee helpen. Zeker omdat er tegenwoordig miljoenen reis gerelateerde websites bestaan en we dus vaak door het bos de bomen niet meer zien als we online onze reis aan het plannen zijn. Dus weet je nog niet waar je volgende vakantie zal plaatsvinden? Of wil je gewoon zo goedkoop en makkelijk mogelijk op je droombestemming geraken? Dit zijn alvast de tien websites die ik onmisbaar vind tijdens het boeken/plannen van mijn reizen. 


01. Tripadvisor
Tripadvisor vind ik misschien wel dé websites der websites als het gaat om het plannen van mijn reizen. Ik kijk er, zonder twijfel, àltijd op als ik ergens heen ga. Je kunt er ervaringen lezen van andere mensen en daardoor krijg je een goed idee over de plaatsen waar je naartoe wilt gaan! Natuurlijk zitten er altijd wel muggenzifters bij, maar over het algemeen kan je altijd duidelijk lezen wanneer een bepaalde plaats de moeite waard is of niet. En omdat ik Tripadvisor zo handig vind en er altijd veel informatie kan uithalen, vind ik het ook belangrijk om zelf ook altijd een review te schrijven van de plaatsen waar ik ben geweest. Misschien dat andere mensen dat dan ook interessant vinden om te lezen, of er zelfs wat aan hebben tijdens het plannen van hun vakantie. Fijn, toch?

02. SkyScanner
Als ik op zoek ben naar vliegtickets dan bekijk ik altijd automatisch SkyScanner. Het is een erg gebruiksvriendelijke zoekmachine die vrijwel alle vliegticket opties tevoorschijn tovert! Wat ik ook leuk vind aan deze website is dat je niet per sé een eindbestemming of een vertrekdatum hoeft in te vullen. Wil je dus op vakantie maar weet je nog niet waarheen? Wanneer je op SkyScanner je luchthaven van vertrek opgeeft dan laat de website je alle mogelijke eindbestemmingen zien, gesorteerd op prijs. Handig! En je haalt er op die manier meteen ook een hele hoop inspiratie uit!

03. SeatGuru
Je moet enkel je luchtvaartmaatschappij en je vluchtnummer ingeven, en SeatGuru geeft je al de informatie over alle zitjes in het vliegtuig. Denk aan welke stoelnummers zich aan de nooduitgangen bevinden, welke stoelen zich dicht bij het toilet bevinden of minder beenruimte hebben,… . Heel handig! Je vindt er ook een hoop informatie over alle verschillende luchtvaartmaatschappijen, check-in info en bagage informatie, enzovoort. Echt heel gemakkelijk om allemaal eens op te kunnen zoeken voor je vertrekt.

04. WeFlyCheap
Normaal zoek ik altijd als een gek alle reis websites af op zoek naar de beste deals op vlak van vakanties. Maar door WeFlyCheap is dat dus niet meer nodig! Zij zoeken namelijk alle beste acties van dat moment voor jou op en bundelen ze op hun website. Zo gemakkelijk! Als je regelmatig op de website kijkt en flexibel bent qua vertrekdatum kun je er echt top-vakanties vinden voor ontzettend lage prijzen. Zalig gewoon.

05. Booking
Tegenwoordig is Airbnb helemaal hot and happening, maar eigenlijk gaat mijn voorkeur toch nog vaak uit naar hotels. En daar is Booking.com de ideale website voor! Enorm overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Van goedkoop tot extreem duur, hier kun je àlles vinden!

06. HomeAway
Wanneer we dan toch op zoek zijn naar een vakantiewoning i.p.v. een hotel dan vallen we automatisch altijd terug op HomeAway. Een overzichtelijke website waar je miljoenen vakantiehuisjes, appartementen,… op kunt terugvinden. En stiekem vind ik deze website ook een tikkeltje meer overzichtelijk dan die van Airbnb, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

07. Rome2Rio
De manier om uit te vinden hoe je van de ene op de andere bestemming geraakt, op welke manier dan ook. Wil je bijvoorbeeld van de luchthaven naar je hotel gaan, dan moet je beide bestemmingen vermelden op de website en geeft die meteen aan waar je treinen, bussen, taxi’s,… kunt nemen en hoeveel dat gaat kosten. Altijd handig!

08. Google Maps
Dat je op Google vrijwel alle informatie vindt die je nodig hebt hoef ik hier niet meer te vertellen denk ik. Daarom wil ik het in dit puntje enkel hebben over Google Maps! Het is gewoon de ideale manier om te kijken welke bezienswaardigheden in de buurt van je hotel liggen, en perfect om je roadtrip te plannen. Je kunt er je hele route mee uitstippelen en dan weet je ook meteen hoeveel kilometer je exact gaat moeten afleggen van bestemming A naar bestemming B. Een grote must! Voor de liefhebbers; dit is een handig artikel dat je uitlegt hoe je makkelijk zelf je routes kan maken op Google Maps!

09. Pinterest
Pinterest vind ik ideaal om inspiratie op te doen over de plaats waar je naartoe gaat. Ga je bijvoorbeeld op citytrip naar Boedapest? Maak dan een mapje aan op Pinterest en verzamel daar alle Pins in die je aanspreken over deze stad; alle plaatsen die je wilt bezoeken, alle bars waar je iets wilt gaan drinken of restaurants waar je wilt gaan eten,… . Als je je reis dan aan het plannen bent is het heel makkelijk om deze map bij de hand te hebben. Bovendien vind je via Pinterest ook een hele hoop interessante artikels boordevol tips en tricks. En daar heb ik het over in het volgende puntje.

10. Reisblogs
Via Pinterest (of gewoon via Google, of YouTube) vind ik altijd een heleboel leuke reisblogs. En daarop staan ook vaak hele leuke tips en informatie die je in reisbrochures misschien niet zo snel zou vinden. Twee van mijn favoriete blogs op vlak van reizen zijn sowieso WorldOfWanderlust en NomadicMatt. Wanneer ik op reis ga dan zorg ik altijd dat ik op hun blogs op zoek ga naar artikelen over de plaats waar ik heen ga. Altijd fijn om andere mensen hun ervaringen te kunnen lezen en mij zo wat beter voor te kunnen bereiden.

Welke reis websites gebruik jij telkens opnieuw bij het boeken/plannen van een reis? Ik ben héél benieuwd 🙂


Liefs, Sarah

Comments (7)

 • Shirley

  11 april 2017 at 06:09

  Handig lijstje. De meeste van deze websites gebruik ik ook. Voor offline navigeren met de auto vind ik Maps.me handig. In Jordanië was het zelfs de enige van 3 apps die ons hotel kon vinden.

  1. HosteSarah

   11 april 2017 at 10:51

   Maps.me gebruiken we hier inderdaad ook vaak. Misschien ook maar eens een artikel maken met favoriete reis-apps, is ook altijd handig 🙂

 • Evelyne Vergote

  11 april 2017 at 18:45

  Zeer interessant voor wie graag reist 😉

 • Monique | WritingMonique

  12 april 2017 at 16:06

  Wat een handig lijstje! 🙂 Ik ben toevallig nét op zoek naar een hotel, dus Booking ga ik zeker even checken!

  1. HosteSarah

   13 april 2017 at 16:48

   Oeh, leuk om te horen. Veel succes met zoeken!

 • Nesrin

  15 april 2017 at 19:13

  Fijne tips geef je! IK las gisteren dat Ryan air vanaf september tickets verkoopt voor 175 naar New York, Yay!

  1. HosteSarah

   15 april 2017 at 19:20

   Dankjewel! En jaaa, dat heb ik ook gelezen. Super nieuws, al zie ik zou ik wel opzien tegen zo'n lange vlucht met Ryan Air. Haha 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Bestemming bekend - BALI!

Volgende bericht

Bali WISHLIST