Bestemming bekend – BALI!

In mijn laatste My life in pictures schreef ik al dat ik nog een cadeaukaart van Connections had liggen en die nu eindelijk heb opgebruikt. Het werd dringend tijd dat Kristof en ik nog eens op reis gingen, want dat is al geleden van Thailand vorig jaar in juni. Say what? De tijd vliegt en normaal trekken we er altijd veel sneller op uit. Dit keer ging dat echter niet omwille van werk en school en… Blurgh. Volwassen mensen dingen zeg maar. Niet plezant, maar oké. Eindelijk hebben we dus opnieuw reisplannen. En die zijn al voor snel, want eind deze maand vertrekken we naar BALI!

Opnieuw Azië dus. In eerste instantie was Bali niet mijn eerste keuze als reisbestemming, maar je kunt er niet omheen dat het daar nu eenmaal veel goedkoper is dan op heel wat andere plaatsen op deze wereldbol. Dat er tegenwoordig zoveel mensen naar Bali trekken is dus zeker niet voor niets.

Maar hé, ik heb er echt wel super veel zin in gekregen! Ondanks dat Bali de laatste jaren extreem toeristisch is geworden (en ik niet goed tegen drukte kan) ben ik benieuwd naar al wat dit tropisch eiland in Indonesië te bieden heeft. Plus, Kristof is er al geweest dus die kan mij nu gewoon gidsen 😉

Benieuwd naar onze plannen? We hebben hotels geboekt in Seminyak, Lovina en Amed met de bedoeling dat we het noorden, oosten en zuiden van Bali helemaal gaan kunnen verkennen. (Voor het westen hebben we helaas niet genoeg tijd.) Daarnaast zullen we ook enkele dagen op het naburige eiland Nusa Penida spenderen om ook daar de omgeving wat beter te leren kennen, én om er te gaan zwemmen met reuzenmanta’s. Spannend!

Voor de geïnteresseerden is hier nog een foto van onze reisroute. Enkel de foto op zich zegt niet zo heel veel, maar geeft wel een goed overzicht van welke delen van Bali we gezien willen hebben. Uiteraard zullen er een hoop verslagen volgen als ik terug ben van mijn reis en zal ik daar wel meer informatie in geven over alle plaatsen die we gaan bezoeken.

Ik ben benieuwd!

Ben jij al in Bali geweest? Tips zijn altijd welkom 🙂


Liefs, Sarah

Comments (10)

 • Rebecca

  7 april 2017 at 12:07

  Ohmyyyy wat tof! Een vriendin van mij gaat over twee weken richting Bali en stiekem ben ik errrg jaloers. Wat lijkt het me toch mooi!

 • Irene | Tussenmarsenjupiter.be

  7 april 2017 at 19:47

  Bali lijkt me toch wel super mooi! Ik zou er ook graag eens heen gaan. Een vriendin van me is er geweest en die foto's… jaloersmakend! 😀 Fijn dat je naar zo'n zalige reis kan uitkijken. Hier helaas geen reisplannen deze zomer :p

 • Sas

  8 april 2017 at 09:03

  Wat een toffe bestemming! Heel erg veel (voor)plezier alvast!

 • Shirley

  8 april 2017 at 15:23

  Gaaf! Ik hoor veel goede verhalen over Bali. Ik ben er zelf niet geweest, dus ik heb geen tips. Geniet van de voorpret!

 • Nesrin

  9 april 2017 at 21:00

  Oh wat gaaf!! Ik wil zo graag naar Bali. Wat een toffe bestemming.

 • Marcella Molenaar – Inspire to Travel!

  10 april 2017 at 20:51

  Leuk leuk, Bali! Lijkt me prachtig daar. En je gaat vast veel moois zien en doen. Veel reisplezier!!

 • Sheila

  11 april 2017 at 10:06

  Bali blijft heerlijk. Het is niet zo extreem toeristisch als je denkt. Wat Bali namelijk uniek maakt (en voor zelfs na 7 keer bezoeken nog steeds bijzonder), is dat de Balinese tradities en gebruiken, hand in hand gaan met het toerisme. Dat zie je bijna nergens. Zo kan je op het strand liggen, maar vindt er naast jou een schitterende ceremonie plaatst. Alles gaat daar zo harmonieus. Nee, ik voel me nog steeds thuis op Bali. Het is daar echt altijd een thuiskomen voor mij. Misschien ook omdat ik het eiland toeristisch heb zien groeien door de jaren heen. En omdat mijn ouders Indonesisch zijn. Dus ja.. ik heb tig tips, maar die passen hier niet onder :). Misschien binnenkort eens een blog over schrijven.

  Mijn 1e tip zou zijn (maar daar is het te laat voor) niets boeken en op locatie bekijken waar je zin in hebt. En vooral in Ubud accommodatie vinden. Het niveau van hotels is daar erg hoog en zeer betaalbaar. En Ubud zelf is zo prettig. Ik verblijf daar altijd graag. Oh, en bezoek de Gili eilanden als je kan.

  1. HosteSarah

   11 april 2017 at 10:58

   Dankjewel voor de tips!!! Ter plaatse alles boeken heb ik ook vaak gehoord, maar dat is écht mijn ding niet. Ik vind dat te stresserend en moet op voorhand alles mooi kunnen plannen zodat ik met een gerust hart kan reizen. Zo ben ik nu eenmaal. Voor de Gili eilanden hebben we helaas ook geen tijd. Daarvoor zullen we dus nog eens terug moeten gaan 😉

   Maar absoluut, een blog met al jouw tips zou super leuk zijn! Zeker omdat je al zo vaak in Bali bent geweest! Zou heel handig zijn voor een hoop reizigers denk ik.

 • Linda

  18 april 2017 at 16:42

  Wauw wat tof! Ik twijfel heel erg om ook een reis naar Bali te boeken, want het lijkt mij ook echt fantastisch. Azië trekt me onwijs, maar na een paar keer Thailand ben ik wel toe aan iets anders.

  1. HosteSarah

   20 april 2017 at 09:56

   Ah, zo leuk dat je ook een vakantie wilt boeken 🙂 Hopelijk raak je er snel uit. En inderdaad… Azië is heel leuk, maar een beetje afwisseling kan nooit kwaad natuurlijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Review - Je favoriete foto op plexiglas

Volgende bericht

Mijn top 10 travel websites