10 dingen die je nog niet over mij wist #2

Tijd om nog eens enkele dingen over mezelf te vertellen hier. Want zo egocentrisch ben ik wel met een blog die helemaal rond mezelf draait. Haha. Hier volgen dus tien dingen die je nog niet over mij wist. Of misschien ook wel. Wie weet. 

01. Ik kan niet tegen last-minute plannen
Dat heeft te maken met het feit dat ik zo'n controlefreak ben veronderstel ik. Ik moet op voorhand altijd weten wat er gaat komen. Als je mij dus vanmiddag vraagt om vanavond mee uit te gaan, dan krijg ik een soort van kortsluiting in mijn hoofd en zeg ik gegarandeerd 'nee'. Ik heb altijd voldoende tijd nodig om mij voor te kunnen bereiden op alles wat ik doe. Vervelend. Maar het is nu eenmaal zoals het is.

02. Ik heb héél veel tijd voor mezelf nodig (maar echt héél veel)
En dat is dan weer omdat ik een introvert ben. Ik vind het extreem vermoeiend om omringd te zijn door mensen en conversaties op gang te houden. Ik ben daar gewoon niet goed in. 'Small talk' vind ik bijvoorbeeld één van de vervelendste dingen ooit. Conversaties à la 'Alles goed?' en 'Mooi weer vandaag éh?' hoeven voor mij niet. Dan zeg ik liever gewoon niets. Maar niet praten is uiteraard geen optie wanneer je omringd bent door mensen, dus dan moet ik mijn uiterste best doen om mijn beste sociale zelf naar boven te halen. En dat vergt dus ontzettend veel energie van mij. Dan ben ik een soort van iPhone waarvan de batterij zienderwijze mindert en mindert. En eens thuisgekomen heb ik dan weer tijd nodig om terug op te laden. Alleen zijn en nadenken over alles wat ik heb meegemaakt vind ik ontspannend. Ik heb die tijd nodig om alles voor mezelf op een rijtje te kunnen zetten. Ofzo. Can't help it.

03. Ik heb een 'Wedding' Pinterest bord maar ik wil (voorlopig toch nog) niet trouwen
Yup. Me. Ik kijk wel eens graag naar trouwfoto's en kan helemaal wegdromen bij al die mooie jurken, maar zelf trouwen hoeft voor mij niet. Dat papier waarop staat dat je er zowel in goede als in kwade dagen voor elkaar zult zijn is voor mij niet per sé nodig. Het is uiteindelijk mààr een papier. En daarbovenop scheiden de helft van de getrouwde koppels toch. Dus wat stelt trouwen dan nog voor? Moest ik het toch ooit doen dan doe ik het heel waarschijnlijk puur voor het kleed en de ring. Oh, en voor de huwelijksreis uiteraard ;) Oeps.

04. Ik zat ooit één dag bij de scouts
Jeugdbewegingen hebben mij nooit aangesproken. Tot een vriendinnetje mij overtuigde om toch eens met haar mee te gaan naar de scouts 'omdat dat zoooo fijn was'. Halleluja. Pure hel voor mij. Allemaal hyperactieve kinderen die spelletjes wilden spelen? No way! Geef mij maar rust en kalmte. Na die éne dag was het dus meer dan genoeg geweest voor mij. Nooit meer!

05. de koelkast opruimen
Ik ruim sowieso graag op en kan totaal niet tegen rommel, maar op de één of andere manier vind ik het ontzettend belangrijk om onze koelkast extreem proper te houden. Ik poets dat ding meerdere keren per week. Het is snel gedaan en makkelijk om te doen, én daarna heb je weer een frisse koelkast. Zalig, toch?

06. Ik word wild van mensen die pro vlees (of vis) eten zijn
Discussiëren kan ik totaal niet, behalve wanneer het gaat over vegetariër zijn. Op dat vlak heb ik gewoon gelijk en duld ik geen tegenstand! (Sorry not sorry.) Ik kan er echt zo kwaad van worden dat mensen die vlees (of vis) eten zichzelf op de meest belachelijke manieren kunnen verdedigen. Want hoe je het ook draait of keert, moord is NOOIT oké! Ik heb op de één of andere manier wél respect voor mensen die toegeven dat vlees moord is, en daar ook gelijk bij zeggen dat ze het simpelweg te moeilijk vinden om te stoppen met vlees eten. Geen onnozele uitvluchten dus, maar gewoon de waarheid. Van zulke mensen word ik dan weer niet boos. Al zie ik hun uiteraard ook liever veranderen in vegetariërs.

07. Ik eet appelmoes bij bijna alles
Yum. Dat maakt een gerecht meteen stukken frisser. Oh, en het moet de appelmoes zijn die mijn mama maakt. Dat is de lekkerste appelmoes ter wereld ;)

08. Ik ben constant moe
Door de medicatie die ik dagelijks neem om migraine-aanvallen te voorkomen ben ik àltijd moe. Ik kan dan ook op elk moment van de dag zomaar in slaap vallen. Heel vervelend, maar liever dat dan constant migraine hebben natuurlijk.

09. Ik kan niet slapen in het vliegtuig
Ik kan dus op elk moment van de dag in slaap vallen, en eigenlijk ook eender waar. Behalve in het vliegtuig. Dat is zowat de enige plaats waar ik totààl niet kan slapen. Geen idee hoe dat komt.

10. Mijn koffer inpakken doe ik echt SUPER graag
Serieus. Ik moet mij altijd inhouden om niet al maanden op voorhand te beginnen met inpakken. Niets zo fijn als op voorhand te kunnen plannen welke outfits je op reis gaat aandoen, welke documenten je zeker niet mag vergeten, welke make-up je nodig hebt,... . Heerlijk. Mijn koffer uitpakken vind ik dan weer helemaal niet fijn om te doen, maar aangezien ik niet tegen rommel kan ruim ik alles toch altijd meteen op.

Herken jij jezelf in sommige van mijn (gekke) eigenschappen? Of net helemaal niet? :)

Liefs, Sarah

10 opmerkingen

 1. Ik heb ook niet de wens om te trouwen,maar ik zou het wel leuk vinden om ooit een mooie ring te krijgen van mijn vriend. Geen idee hoe ik die hint moet gaan overbrengen, haha. Leuk om je via dit lijstje wat beter te leren kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, wat een leuke weetjes over jou! Ik hou ook van m'n koffer inpakken, maar van hem weer uitpakken moet ik niet veel weten, haha. Meestal blijft m'n koffer dan nog enkele dagen staan ;) en mmm, appelmoes! Liefs :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bepaalde punten waren al geen verrassing meer voor mij. Of course, wij zijn dé beste vriendinnen ;) Toch een fijn lijstje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een toffe weetjes, veel wist ik (nog) niet... 1 & 9 heb ik ook

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hahah, ik kan ook niet slapen in een vliegtuig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha je bent de eerste die ik hoor die haar koffer ruimmm optijd inpakt. Ik begin meestal twee dagen van te voren, dan vind ik het toch net te vroeg en dan ga ik uiteindelijk weer stressen de dag voor vertrek. Slapen in het vliegtuig kan ik ook niet helaas..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 07. Ik eet appelmoes bij bijna alles
  YES! That's meeeeeee! :D Ik zou ook bij alles appelmoes eten mocht dat sociaal aanvaard zijn. Maar binnenkort woon ik samen met m'n vriend (die een al even grote appelmoesfan is) dus dan kunnen we helemaal losgaan! :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha. Fijn dat we dat punt dan zo gemeen hebben :D En zo gemakkelijk dat je vriend ook zo'n appelmoesfanaat is. Lekker samen héél veel appelmoes eten dan als jullie samenwonen :)

   Verwijderen