Review - Je favoriete foto op plexiglas

Hoewel de grote foto-canvassen die je bij Ikea kunt kopen ook leuk zijn vind ik het toch altijd leuker om zelfgemaakte foto's aan de muur te hangen. Dat maakt je interieur meteen veel persoonlijker. Toen ik onlangs benaderd werd door FotoOpGlas.nl en er een foto op plexiglas mocht laten afdrukken, was ik dus uiteraard meteen enthousiast. 

BESTELLEN?
Eerst en vooral is de website erg eenvoudig in gebruik. Je upload simpelweg je favoriete foto, selecteert het gewenste formaat, de gewenste uitsnede (staand, liggend, vierkant) en de gewenste glasdikte, en kiest vervolgens (al dan niet) een ophangsysteem. Easy peasy. Zo is mijn foto 60x40 groot, liggend en 3mm dik. Qua ophangsysteem koos ik datgene dat op de website ook werd aangeraden, namelijk dat waarbij er gaten in je foto worden gemaakt. De verschillende ophangsystemen kan je overigens heel duidelijk bekijken op de website.

ONTVANGEN?
Op de website staat vermeld dat je foto binnen 3-5 werkdagen wordt verzonden. En dat is effectief zo. Mijn foto kwam al na vijf dagen aan. Snelle levering dus! Groot pluspunt. Ook was alles stevig ingepakt en was het plexiglas voorzien van een dik folie, zodat er zeker geen krassen op zouden komen tijdens het transport.


Foto met daarover beschermfolie + bijgeleverd ophangsysteem

KWALITEIT?
Dat gevoel wanneer je het folie van een nieuw product kunt aftrekken. Zàlig. Mijn foto kwam volledig krasvrij en mooi afgewerkt uit de verpakking. Ook de kleuren komen perfect overeen met mijn originele foto. Daar was ik namelijk een beetje bang voor, want vaak vervagen de kleuren bij zo'n print weleens. Daarbovenop ben ik ook helemaal fan van het materiaal. Plexiglas geeft een mooie weerspiegeling en blinkt nogal redelijk, en dat is net wat ik mooi vind. Persoonlijk vind ik dat veel eleganter/chiquer staan dan bijvoorbeeld een foto op canvas. Je moet er natuurlijk wel een beetje op letten waar je je foto hangt, want wanneer je constant weerspiegelingen ziet maakt dat je foto er natuurlijk niet mooier op. Op FotoOpGlas.nl wordt er bijvoorbeeld aangeraden om je afbeelding bij een raam of lichtbron te plaatsen omdat je op die manier het mooiste effect krijgt.


Ook wil ik het nog snel even hebben over het soort ophangsysteem waar ik voor gekozen heb. Dat zorgt er namelijk voor dat mijn foto op plexiglas een evenwijdig stukje van de muur afkomt en een soort van 3D effect geeft. Heel leuk!


Ik zou zeggen, een grote aanrader voor iedereen die van foto's houdt!

Heb je meer interesse in een foto op een ander materiaal? Dan kun je een kijkje nemen op CanvasCompany.nl, FotoOpHout.nl, of FotoOpAluminium.nl!

Hou jij van foto's in huis?

Liefs, Sarah


(In samenwerking met FotoOpGlas.nl)

20 opmerkingen

 1. Heel erg mooi! Zelf heb ik een foto op blok waar ik erg blij mee ben. De foto die je hebt uitgekozen is super leuk!
  Liefs,
  Elles

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig mooi! I love it! Zelf ben ik ook van plan om ooit eens zoiets te doen, maar op dit moment heb ik niet echt een foto waarvan ik zeg, ja die hoort op glas etc. Die van jou vind ik mooi en komt goed tot zijn recht op het glas. Perfecte keuze!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankuwel. En ik ben er zeker van dat ge snel een leuke foto gaat vinden. Met zo'n uitgebreid archief aan fantastische foto's als da van u zal da wel lukken ;)

   Verwijderen
 3. Wat een schitterende foto en hij komt echt goed tot zijn recht op plexiglas. Prachtig zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het er heel mooi uitzien op plexiglas! En wat een mooie foto :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig heel erg mooi! Ik heb er 1 van aluminium ook echt super!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh, leuk. Naar aluminium ben ik ook wel benieuwd. En dankjewel :)

   Verwijderen
 6. wat een mooie foto! Op glas vind ik heel leuk, is eens wat anders dan op papier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, éh? Ik ben er echt super blij mee en vind het resultaat zo mooi geworden!

   Verwijderen
 7. Ziet er super mooi uit :)! Tof, weer eens wat anders. En ook echt een mooie foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super gaaf zo op glas! Hout en glas wil ik ook nog eens proberen, we hebben nu een canvas variant hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oeeeh, heel mooi! Mijn vriend en ik gaan binnenkort een grote print laten maken, ik denk dat ik ook voor glas ga :)

  xx Alex

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zalig! Glas is echt een aanrader vind ik. Ziet er gelijk heel chique uit ;)

   Verwijderen
 10. Wat onwijs gaaf!!! Dat zou ik ook wel met een aantal foto's willen doen <3

  BeantwoordenVerwijderen