Mijn 'zero fucks' lijstje

Hallo daar. Dat is alweer een tijdje geleden. De laatste tijd spendeerde ik zoveel tijd op mijn werk dat ik de energie niet meer had om 's avonds, na de werkuren, ook nog eens te gaan bloggen. Zo jammer, want wat heb ik het gemist. Maar hé, vandaag dus eindelijk nog eens een artikel. Op de blog van Shirley las ik enkele maanden geleden eens een 'zero fucks' lijstje; namelijk een lijstje met daarop de dingen waar je helemaal niets om geeft of waar je totaal geen energie in wilt steken. Leuk vond ik dat, dus ik besloot er zelf ook eentje te maken.

Constant in pyjama rondlopen
Fijn dat er mensen zijn die altijd gekleed rondlopen wanneer ze thuis zijn, maar ik kan dat echt niet. Van zodra ik thuis kom doe ik een legging (of pyjamabroek) en een comfy trui aan. Ik heb al vaker gehoord dat er mensen zijn die daar echt niet tegen kunnen, maar persoonlijk vind ik er totaal niets mis mee. Wie ziet er jou nu rondlopen thuis? En who cares? Ik alleszins niet!

Vriendschappen (ten koste van mezelf)
De vriendschappen die ik heb gekend zijn eigenlijk altijd heel moeizaam of problematisch verlopen, waardoor ik het nu geen enkel probleem vind om gewoon 'alleen' te zijn. Ik moet geen hopen vriendinnen hebben om mee af te kunnen spreken. Hoe minder mensen, hoe minder drama! Ik kies de laatste jaren steevast voor mezelf.

Verwachtingen van andere mensen
Vroeger zat ik hier véél meer mee in. Tegenwoordig boeit het me echter niet meer wat andere mensen van me denken/verwachten. Zero fucks given!

Geroddel
Ik denk dat ik daar een soort van immuun voor ben, voor geroddel. Zowel wanneer het gaat over praatjes over mij, als over praatjes over andere mensen. Mij interesseert dat gewoon niet en ik kan mij daar makkelijk van afsluiten. Ofzo. Haha. Ik laat de mensen maar praten en hou zelf gewoon wijselijk mijn mond. Simple as that.

Op stap gaan
Vroeger deed ik niets liever en tegenwoordig interesseert het me helemaal niks meer. Als je jong (en single!) bent is uitgaan de ideale manier om nieuwe mensen te leren kennen en om wat rond te fladderen. Eens je iemand aan de haak hebt geslagen en je al wat ouder bent is er dan toch ook niets meer aan?

Haat over mijn blog
Omdat ik zelfs niet begrijp dat mensen daar energie in kùnnen steken. Leef en laat leven. Yo!

Altijd productief zijn
Tegenwoordig is het helemaal hot and happening om elke minuut van de dag bezig te zijn. Work, work, work, work, work. Ik weet niet of mensen écht altijd zo productief zijn of het zo willen laten uitschijnen op social media, maar hoe dan ook... ik vind het niet nodig om dag en nacht te werken/bezig te zijn. Er is niets mis mee om af en toe ook eens in de zetel te kruipen en je favoriete serie te bekijken. Een goede balans is belangrijk denk ik dan.

Waar geef jij helemaal niets om?

Liefs, Sarah 

10 opmerkingen

 1. Mooi lijstje. Met een deel ben ik het helemaal eens. Ik merk dat hoe ouder ik word hoe makkelijker het word om ergens zero fucks om te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een superleuk onderwerp voor een blog! In mijn pyjamabroek rondlopen doe ik ook graag. Jammer dan, denk ik vervolgens als de postbode me in mijn zachtroze broek met pandabeertjes ziet staan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja. Same. De deur opendoen in pyjama vind ik echt totaal niet erg. Ik denk dat postbodes vaak zo'n dingen zien ;)

   Verwijderen
 3. And she's back ;) Waar geef ik nergens om? Moeilijk, want ik pieker nl veel te veel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelf heb ik ook 'afscheid' genomen van een hele boel 'vriendinnen'. Hierdoor heb ik echt meer rust gekregen in mijn hoofd en hoef ik niet meer verplicht elke week met een hele berg mensen af te spreken. Nu heb ik een klein handje vol en dat is meer dan genoeg. En haat op je blog? Ach, ze moesten eens weten wat een werk het is om bij te houden, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. constant in pyjama rond lopen is niks voor mij maar ik trek regelmatig in de avond mijn one piece aan, heerlijk! Op stap gaan boeit me de laatste paar jaar ook helemaal niets meer, zit veel liever thuis :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het liefst loop ik ook rond in een fijne pyjama broek als ik thuis ben :) en over uitgaan: Ik was vroeger een echt feestbeest en een weekend niet uitgegaan was een weekend niet geleefd om het zo maar te zeggen, haha. Maar nu interesseert het me niet meer zo veel, al ben ik nog wel gek op georganiseerde feestjes of festivals :) Maar gewoon naar de kroeg hoeft voor mij niet perce meer ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk lijstje! Ik kan ook écht niet 'gekleed' zijn thuis! Ik loop altijd in mijn joggingbroek! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind dit echt een leuk lijstje! Ik herken me eigenlijk overal in. Ik loop ook elk moment dat ik kan in mijn pyjama of comfy outfit rond. Als het om vriendschappen gaat inderdaad "Hoe minder mensen, hoe minder drama!" Ik geef ook vrijwel niks meer om wat mensen van mij vinden, ik ben ook immuun voor roddelen. Ik doe het zelf zelden en dat anderen de hele tijd zin hebben om dit te doen snap ik niet. Op stap gaan doe ik helemaal niet aan haha, maar dat heb ik nooit echt gedaan. En dat altijd productief zijn snap ik ook niet. Ik ben wel graag veel productief, maar als ik een uur of 2 productief ben geweest ga ik altijd een uur of een boek lezen of een serie kijken of een uur niks doen of net waar ik zin in heb haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, super leuk om te horen dat we zo gelijk zijn dan :) En over dat productief zijn... absoluut met je eens. Ik ben ook graag productief, maar als je daarna dan tijd maakt om een boek te lezen of serie te kijken vind ik dat ook geen probleem. Dat moet gewoon kunnen!!! :)

   Verwijderen