Youtube made me buy it!

Heb jij ook die periode gekend waarin je helemaal verslaafd was aan youtube en al zijn toffe beauty vloggers? Ik in ieder geval wel. Zo keek ik naar MissGlamorazzi, FleurDeForce, AllThatGlitters21, en tal van andere interessante youtubers. Die creëerden dan de meest waanzinnige make-up looks met erg leuke producten, en uiteraard wilde ik die dingen dan ook uitproberen. Op die manier heb ik door Youtube toch wel wat beauty producten bij elkaar gesprokkeld. Lees je mee?


Real Techniques kwasten
Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik ze voor het eerst ben tegengekomen, maar op een gegeven moment gebruikte iedereen ze. En iedereen vond ze ook helemaal geweldig. Natuurlijk was ik dus super benieuwd naar hoe deze kwasten écht werkten. En jawel! Nog steeds helemaal fan! Ik heb er jammer genoeg maar twee en zou mijn collectie dringend eens moeten uitbreiden. Seriously. Beste kwasten ooit! Als je mijn blog regelmatig bezoekt heb je ze hoogstwaarschijnlijk ook al eens voorbij zien komen in een 'favorieten' artikel.

E.l.f. - Contouring blush & bronzing powder
Dit was (en is volgens mij nog steeds?) dé dupe voor de Nars Orgasm & Laguna bronzer. Ik heb het Nars product zelf nooit uitgeprobeerd, maar de e.l.f. versie heeft mij jarenlang kunnen bekoren. Door het aankopen van nieuwe blushes en bronzers ben ik het een beetje uit het oog verloren, dus tijd om dit productje nog eens uit de kast te halen.

Maybelline baby lips
Die babylips zijn een echte rage geweest als je het mij vraagt. Ik zag ze steeds opnieuw voorbij komen bij buitenlandse youtubers, dus toen ze eindelijk ook in België te koop waren was ik zo blij om ze ook eens uit te kunnen proberen. Eigenlijk zijn het maar simpele lippenbalsems, maar toch. Op zich gebruik ik ze wel graag.


Mac lipliner - whirl
Blame Kylie Jenner en haar mooie volle (fake) lippen. Deze kleur zou zij ook regelmatig dragen? Die moest ik dus hebben.

Mac oogschaduw - Expensive Pink
Over het algemeen was ik, door youtube, al héél benieuwd geworden naar de oogschaduw van Mac. Dat zouden namelijk erg gepigmenteerde dingen zijn. Toen ik dit kleurtje te pakken kreeg was ik dus ook heel blij om het uit te kunnen proberen. Werkt prima! En ook deze kleur vind ik helemaal geweldig. Zo mooi!


Urban Decay eyeshadow palette - NAKED
Ook dit is weer een product dat iédereen in zijn bezit had. Natuurlijk was het hier in België (indertijd) nergens te koop. Tijdens een citytripje Londen was ik dus erg blij dat ik dit kon meenemen. En na al die jaren heb ik er nog steeds plezier van. Dat ding is zijn geld helemaal waard hoor!

Urban Decay - Eyeshadow primer potion
En toen begon iedereen opeens primer op zijn ogen te smeren voor het aanbrengen van oogschaduw. Wat? Daar had ik nog nooit eerder van gehoord. Bij het NAKED oogschaduw palette zat een kleine versie van dit product, dus ik kon het gelijk ook eens uitproberen. En jawel. Dit is ondertussen al mijn derde (?) primer potion en ik gebruik dat ding nog steeds met veel plezier. Het laat je oogschaduw nu eenmaal écht beter zitten. Top dus!


Clinique - Dramatically different moisturizing cream
Dat deze vochtinbrengende crème een hype is geweest begrijp ik maar al te goed. Ik gebruik dit product nog steeds heel graag. Het is zacht voor je huid en trekt heel snel in. Ideaal om te gebruiken voordat je je make-up aanbrengt.

Elizabeth Arden - Eight hour cream
De holy grail van vele youtubers. Toch? Toen ik deze crème voor het eerste gebruikte dacht ik eerlijk gezegd: 'Is dit nu hetgeen waar iedereen zo enthousiast over is?!', maar na een tijdje begon ik het te begrijpen. De Eight Hour Cream werkt echt wel goed voor allerlei soorten kleine kwaaltjes. Denk aan droge plekjes over gesprongen lippen. Dan is dit product wel ideaal.


Orly - In a snap
Over deze nagellak hebben misschien niet al teveel youtubers gepraat, maar FleurDeForce was er zo enthousiast over dat ik er ook benieuwd naar werd. Het laat je nagellak veel sneller drogen en werkt ook gewoon écht. Zalig.

Bath and Bodyworks - Hand sanitizer
Want welke Amerikaanse youtuber praat niet over Bath and Bodyworks? Right? De travel size handreinigers vind ik extra gemakkelijk en ze ruiken heerlijk. Hmm.

Britney Spears parfum - Fantasy
Dit keer was het Kalel die mij overtuigde om deze parfum te kopen. Al moet ik zeggen dat er een bepaalde periode een hele hoop youtubers 'into' de Britney Spears parfums waren, het was specifiek Kalel die hier heel enthousiast over kon spreken. Mijn eerste flesje, en tevens mijn favoriete Britney geur, was Midnight Fantasy. De Fantasy geur heb ik eerder gekocht omdat ik het roze flesje mooi vond. Oeps. Fun fact: vroeger kon je deze parfum nergens verkrijgen in België dus heb ik al mijn Britney geurtjes op vakantie moeten kopen. Tegenwoordig vind je ze hier zelfs terug bij Action.


Zoeva - 88 eyeshadow palette
Het oogschaduw palette der oogschaduw paletten. Op youtube zag ik constant (maar dan echt constànt) het Coastal Scents 88 palette voorbij komen, maar ook dat was weer nergens in België te vinden. Daarom bestelde ik dit palette, dat er vrijwel exact hetzelfde uitziet, via Zoeva. Ik was hier zo blij mee. En dat ben ik nog steeds. Ik bedoel maar... check al die kleuren. Eigenlijk hoef ik nooit meer oogschaduw te kopen zeg maar ;) 

En dat was het alweer. Dat was me vroeger een periode, met al die beauty toestanden. Ik heb er best veel van geleerd en breng mijn make-up tegenwoordig nog steeds aan zoals de beauty-youtubers mij het toen hebben aangeleerd. Met de minimalisme trend van tegenwoordig is 'minder meer' en zie ik precies wat minder make-up de revue passeren, maar toch ben ik nog steeds blij dat ik al deze producten heb aangeschaft nadat ze mij werden aangeraden via youtube. Het zijn dan ook stuk voor stuk, allemaal dingen die de moeite waard zijn en die me spontaan blij maken. 

Heb jij ooit iets gekocht nadat een vlogger of blogger het had aangeraden? 

Liefs, Sarah

10 opmerkingen

 1. Leuk artikel! Ik heb ook aardig wat producten gekocht omdat de reviews zo positief waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow wat heb jij veel gekocht via Youtube, haha. Bij mij valt het volgens mij wel mooi. Sowieso was het bij mij het Naked palette, maar meer kan ik niet verzinnen op dit moment..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja éh. Oeps. En dat Naked palette... ik denk dat héél veel mensen daarover kunnen meespreken tegenwoordig ;)

   Verwijderen
 3. Haha jee ik ben daar ook heel beïnvloedbaar in! Ik kocht ooit (zéker 4 jaar geleden al) een deo van Nivea omdat Miss Lipgloss er zo enthousiast over was en ik koop hem elke keer opnieuw. BESTE DEO OOIT! Ik merk het meteen als ik eens een andere probeer dat ik mezelf er door ga ruiken en bij deze heb ik dat niet (ben even de naam kwijt :p ). Verder heb ik ook Babylips gekocht en Burts Bees lipbalsem, waar ik wel enthousiaster over ben dan over de Babylips. En ik kocht ook al een paar oogschaduwpaletjes nadat beautybloggers (niet per se youtubers) deze aanraadden. Maar nooit hele dure want ik gebruik dat eigenlijk niet veel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh, leuk om te lezen. Altijd fijn als je dan extra enthousiast bent over zo'n product dat je via youtube (of bloggen) hebt ontdekt :)

   Verwijderen
 4. Haha, helemaal waar! Zo heb ik ook de Real Techniques kwasten gekocht en de naked palette met de primer. Ik ben er nog steeds helemaal weg van :) Ik heb ook zo de CC cream van L'Oréal ontdekt en gekocht. Zo blij met dat spul!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Serieus, éh?! Al die producten die worden aangeraden zijn altijd zo goed precies. Ik ben daar ook altijd super blij mee :)

   Verwijderen
 5. Wat een leuk artikel! Dat setje van ELF heb ik ook haha, zo fijn!

  BeantwoordenVerwijderen