Deze boeken heb ik gelezen in 2016

Elk jaar doe ik op Goodreads mee met de jaarlijkse challenge en elk jaar probeer ik om twaalf boeken te lezen gedurende een periode van twaalf maanden. Helaas is mij dat, met mijn concentratie van een goudvis, nog nooit gelukt. Ik word altijd veel te snel afgeleid door mijn telefoon (of door Netflix) en dan schiet er voor lezen veel te weinig tijd over. Afgelopen jaar las ik amper vijf boeken, maar die waren gelukkig wél bijna allemaal de moeite. Vandaar dit artikel. Dit zijn de boeken die ik in 2016 gelezen heb. 

De Stad der Blinden  - José Saramago 
Over een stad waarin plots iedereen blind wordt. In eerste instantie sprak het verhaal mij wel aan, maar op den duur begon het mij toch een beetje te vervelen. Ook de moraal vond ik, na zo'n spannend begin, maar zwak. Jammer. Ik schreef overigens al een hele recensie over dit boek dus mocht je interesse hebben; die kan je hier teruglezen. 


Goodreads score: 4.07/5
Mijn score: 2/5

Het dagboek van Anne Frank die samen met haar familie ondergedoken leeft in Het Achterhuis. Iedereen kent het verhaal wel. Erg straf hoe sterk Anne zich hield en heel fascinerend hoe ze over haar tijd in Het Achterhuis schreef. Een boek dat je gewoon gelezen moét hebben!


Goodreads score: 4.09/5
Mijn score: 5/5

Een echte klassieker. Het boek zou gebaseerd zijn op het stalinisme en veel personages zijn identificeerbaar als historische figuren. Het boek staat eigenlijk symbool voor hoe de maatschappij werkt, en op die manier heb ik het ook gelezen. Tijdens het lezen kon ik alles vergelijken met onze samenleving. Een boekje waar héél veel uit te leren valt, dit. En ook hier schreef ik al eerder een artikel over. 


Goodreads score: 3.86/5
Mijn score: 4/5

Een boek van de auteur van De Paardenfluisteraar. Dat moest ik uiteraard gelezen hebben. Het verhaal gaat over de twee beste vrienden Connor en Ed, die beiden rookspringers zijn. Ze springen dus uit vliegtuigen boven gebieden waar er zware bosbranden heersen. En dan wordt Ed, tijdens een missie, blind. Een erg meeslepend niet-zo-cliché verhaal met een hoop onverwachte wendingen. Ik heb hier echt van genoten! Aanrader!


Goodreads score: 4.04/5
Mijn score: 5/5

En uiteraard, last but not least, Harry Potter! Hoewel het geen 'origineel' Potter verhaal is vond ik het wél de moeite en voelde ik ook weer die échte Potter-magie terug. Zo fijn om nog eens wat te horen van Harry, Ron en Hermelien. En om die wijze woorden van Perkamentus terug te kunnen lezen. Zalig! 


Goodreads score: 3.78/5
Mijn score: 5/5

Wat is het laatste boek dat jij gelezen hebt? 

Liefs, Sarah

Dit artikel bevat affiliate links 

2 opmerkingen

  1. Het achterhuis heb ik ooit gelezen op de middelbare school en vond ik echt ontzettend mooi. Naar Harry Potter ben ik ook erg benieuwd. Ik schaam me diep, maar ik heb nog geen enkel boek van Harry Potter gelezen ;) Wel heb ik bijna alle films gezien!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oeh, zéker ooit eens aan beginnen dan. Die Harry Potter verhalen zijn zo erg de moeite waard!!!

      Verwijderen