De travel confessions TAG

Deze TAG werd tot leven geroepen door Linda van travellersoftheworld. Omdat reizen niet altijd rozengeur en maneschijn is kan ik via deze vragenlijst enkele reis-gerelateerde geheimen opbiechten. Want welk land is mij stiekem toch een beetje tegengevallen? En welke gekke gewoontes heb ik op reis? Je leest het hier!

Welk populair land trekt je eigenlijk helemaal niet zo aan?
Een land dat mij echt totaal niet aantrekt dat heb ik niet. Ik wil eigenlijk overal wel eens naartoe gaan. Wat ik wel niet helemaal begrijp is de commotie rond Australië. Misschien juist omdat ik er nog nooit geweest ben? Het lijkt wel alsof iedereen en zijn buurman Australië helemaal bovenaan op zijn bucket list heeft staan. Zo raar vind ik dat.

Welke bekende en populaire stad lijkt je niet zo leuk?
Goh, niet leuk is veel gezegd. Ik zou sommige steden gewoon wat sneller links laten liggen dan andere steden. Zo zou ik niet zo snel naar Porto of Dublin gaan. Die plaatsen spreken mij, op de één of andere manier, gewoon niet meteen aan.

Welke bekende stad is je tegen gevallen? 
Milaan. Ik heb altijd geweten dat die plaats niet meteen mijn ding zou zijn en vorige zomer is dat ook gebleken. Ik ben er toen geweest en vond het er niet per sé fantastisch. Het was er super druk, op de meest bekende plaatsen stonden honderden (heel erg opdringerige) verkopers, en buiten de duomo en de bekende winkelgalerij (Galleria Vittorio Emanuele II) was er ook niet erg veel moois te zien in mijn ogen. Ik vond het sowieso wel fijn om er eens geweest te zijn, maar hoef er niet per sé meteen opnieuw naartoe te gaan.


Welk land viel je tegen?
Tunesië. Wat was me dat? Ik ben er wel nog maar één keer geweest dus uiteindelijk kan ik daaruit nog geen grote conclusies trekken, maar na die ene slechte keer heb ik niet meteen nog een grote behoefte om snel terug te gaan. Ik vond het land op zich (of toch het deel dat ik gezien heb) heel vuil en vies, en de mensen waren extreem opdringerig. Zowel in ons hotel, als daarbuiten. No thank you.

Wat vond je tegen alle verwachtingen in juist heel leuk?
Boedapest! Wat een grote aanrader is dat, zeg? Zo mooi en gezellig dat het daar is. Ik had nooit gedacht dat ik het daar zo plezant zou vinden. Topper dus!


Welke gekke gewoontes heb je op reis?
Ik sta op reis àltijd vroeg op. Dat zit er thuis niet in hoor. En wanneer ik dan een jetlag heb ga ik 's nachts altijd op het toilet zitten met een boek of mijn telefoon zodat mijn vriend niet wakker wordt door het licht. Seriously. Ook ben ik altijd veel actiever wanneer ik op reis ben. Thuis blijf ik graag zo vaak mogelijk binnen zitten. Wanneer ik op een nieuwe plaats ben wil ik alles zien wat er te zien valt.

Waar ben je stiekem best trots op?
Dat ik mijn reizen deel op mijn blog. Je moet het uiteindelijk maar doen, toch? Niet iedereen wilt zijn reisfoto's/reisroutes/reistips/reiskosten met iedereen delen. Ik vind het van mijzelf leuk dat ik daar helemaal geen problemen mee heb. Van mij mag iedereen dat allemaal weten. Zelf vind ik het ook leuk om reiservaringen van andere mensen te lezen. Je kunt daar alleen maar uit leren!

Wat mis je tijdens reizen het meest van thuis?
Mijn huisdieren. Ik heb altijd schrik dat hun iets gaan overkomen wanneer ik weg ben. En het is ook altijd gek om in een bed te gaan liggen waar geen kat op ligt. Haha. Thuis komt Poessie mij namelijk altijd gezelschap houden als ik ga slapen. Op reis is dat dan even aanpassen.

Wat mis je thuis het meeste aan reizen?
Euhm... alles? De spanning, de vrijheid, de ervaring, het nieuwe eten, (zon/zee/strand!), het gelukzalige gevoel dat ik dan heb, het niks moeten doen, de stress die dan wegvalt, nieuwe plaatsen kunnen ontdekken,... . Kon ik maar meteen terug vertrekken!

Wat is je grootste guilty pleasure?
Foto's nemen van mijn benen op het strand of aan het zwembad. En foto's maken van mijn eten. Haha. Ik doe het nog steeds! No regrets ;)


En... welke travel confessions heb je nu nog niet opgebiecht?
Ik denk dat jullie, na deze vragen, alles wel weten ;)

Over naar jou nu. Welk land spreekt jou eigenlijk niet zo aan?

Liefs, Sarah

8 opmerkingen

 1. De Verenigde Staten. Na de verkiezing van Trump nog minder dan eerst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind Australië net wel aantrekkelijk om naar toe te gaan. Staat bovenaan op mijn TravelBucketList trouwens! Welk land mij niet aanspreekt is Afrika. Ik krijg 't daar precies niet warm van. Geen idee waarom eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga ook echt nooit meer naar Tunesië. Het is er inderdaad erg onhygiënisch en de mensen vreselijk..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gek éh?! Het is niet dat ik er nooit meer naartoe wil, maar bij mij viel het toch ook zwaar tegen... Zo jammer.

   Verwijderen
 4. super leuk dat je hem ook hebt ingevuld! Leuk om je antwoorden te lezen, ik herken een aantal dingen, Boedapest vond ik ook zo verrassend leuk! Geweldige stad :) Dat van die jetlag vind ik stiekem best heel grappig en dat actiever zijn op reis herken ik ook. Thuis krijg je mij echt niet vroeg mijn bed uit, terwijl ik op reis het liefste de hele dag op pad ben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond de vragen dan ook super leuk ;) Fijn dat sommige dingen zo herkenbaar zijn :)

   Verwijderen
 5. Wat een leuke tag. Vind je het goed dat ik hem overneem?

  Ik snap Australië juist heel goed. Alhoewel Nieuw Zeeland mijn voorkeur heeft, is het niet raar dat Australië bovenaan de lijst van vele (beginnende) reizigers staat. Er is daar namelijk echt een backpackers cultuur. De mensen zijn waanzinnig relaxed. Het is een makkelijk land om reizen te combineren met werken en daar bereik je dus al een grote doelgroep mee. Er zijn veel hostels te vinden en het is ontzettend divers. Tasmanië is mijn favoriete gebied van Australië trouwens. Zeker een aanrader om eens heen te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, tuurlijk! Super leuk :) En absoluut. Australië heeft heel veel voordelen voor reizigers, maar mij trekt het persoonlijk niet meteen aan. Er staan een hele hoop andere plaatsen hoger op mijn bucket list. Het is zeker niet dat ik er nooit naartoe wil, het is gewoon dat ik andere plaatsen liever eerst bezoek. Ofzo :)

   Verwijderen