Day Zero Project - Drink 4 weken alleen maar water

Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog eens een Day Zero Project opdracht voltooide, dus eindelijk is het weer zover. Ik wilde heel graag proberen om 4 weken enkel water te drinken, en dat is mij gelukt. Yes!

Enkele jaren geleden deed ik niets anders dan constant water drinken. Frisdranken waren eigenlijk uit den boze omdat ze mij een opgeblazen gevoel gaven (en nog steeds geven!) en omdat ik mijn calorieën liever uit eten haal dan uit drinken. Ik heb indertijd eenvoudigweg die klik gemaakt en ben toen vrijwel volledig overgeschakeld naar water.

De laatste tijd begon ik echter terug meer en meer naar de frisdranken, fruitsappen, koffie (!),... te grijpen. En dus was het dringend tijd om opnieuw die klik te maken en weer over te schakelen naar water. En op de één of andere manier ging dat makkelijker dan ik had gedacht. Eigenlijk heb ik alleen mijn koffie echt gemist. Maar serieus! Ik heb tijdens die vier weken dat ik alleen maar water heb gedronken heel erg naar koffie verlangd. Toen pas besefte ik hoe erg mijn 'verslaving' eigenlijk wel niet is. Ik heb nooit geweten dat ik ook zo'n type ben dat behoefte heeft aan haar dagelijkse tas (of zeg maar tassen) koffie. Maar blijkbaar dus wel.

Ondertussen zijn de vier water-weken voorbij en kan ik eerlijk zeggen dat ik mij veel beter voel. Geen bubbels drinken geeft je lichaam toch wat rust. Ofzo? En omdat je lichaam grotendeels uit water bestaat heeft het ook alleen maar voordelen om voor een glas water te kiezen. Zo zie je rimpels minder duidelijk wanneer je goed gehydrateerd bent, en voel je je frisser/meer geconcentreerd. En uiteraard heeft water ook een reinigend effect. Laat die stralende huid maar komen.

Pro-tip: een schijfje limoen in een glas water maakt alle verschil. Zo lekker!

Drink jij vaak water? Of grijp je sneller naar frisdrank? 

Liefs, Sarah

12 opmerkingen

 1. Oh wat een leuke challenge! Misschien ga ik het ook wel doen. Dronk je wel thee? Ik drink eigenlijk alleen thee + water (met prik of zonder) en heel soms cola light.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tijdens deze challenge heb ik echt enkel en alleen maar water gedronken. Tegenwoordig drink ik wel terug thee, spuitwater en zelfs koffie. Daar kan ik echt niet afblijven. Frisdranken vind ik makkelijker om te laten staan :) Al denk ik niet dat het kwaad kan om, zoals jij, af en toe eens een cola light te drinken ;)

   Verwijderen
 2. Ik beken. Ik grijp te graag naar frisdrank ipv water.. Ik heb het nochtans echt geprobeerd. Zo'n 7 maand geleden, veranderde mijn leven en was ik vastbesloten. Ik wou meer water drinken.. Het is mij gelukt, maar ondertussen al terug mislukt.. Ik kan het niet volhouden..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben vrij 'verslaafd' aan frisdrank, maar de afgelopen weken probeer ik overdag water te drinken en tot nu toe gaat dat best goed! Ik hoop dat ik het kan volhouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind water echt heel vies Sarah. Dus ik drink Crystal clear!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gaaf! Zoiets zou ik zelf ook wel eens willen doen:-) Ik drink over het algemeen alleen water, koffie en thee. En af en toe melk. Helemaal waar wat je zegt trouwens: een schijfje citroen maakt een glas water helemaal af! Dan is het nét ff wat meer fancy, en het smaakt lekker:-)
  Liefs, Florentine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik drink ook al jaren alleen maar water, maar af en toe nog wel limonade of sapjes. En heel veel thee, maar dat vind ik ook mogen. De laatste tijd toch wel weer steeds meer en meer limonade, frisdrank en vruchtensap, helemaal niet goed eigenlijk. Misschien moet ik ook eens 4 weken terugschakelen naar puur water en thee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, eens je het terug gewoon bent om enkel water en thee te drinken lukt het best ook makkelijk en snak je niet meer zo naar frisdrank. Het proberen waard :)

   Verwijderen