Anti-Valentijn! 7x irritante koppels...

Nooit heb ik behoefte gehad aan zo'n kleffe relatie waarin je elkaar totààl niet meer kunt missen. Ik vind het belangrijk om regelmatig alleen te zijn en om er ook af en toe gewoon alleen op uit te trekken. Het hebben van een goede relatie is natuurlijk belangrijk en plezant, maar al die kleverige toestanden hoeven voor mij helemaal niet. Met Valentijn in het vooruitzicht zie je hier en daar weer wat meer van die ultra verliefde mensen rondlopen en vandaar dit artikel. Hier volgen zeven dingen die ik irritant vind aan stelletjes. 

1. Schatje dit, liefje dat 
Ik word er zowaar misselijk van. Ik ben echt niet voor die zoetsappige bijnamen. Je vriend(in) heeft een naam. Misschien kun je die dan ook gebruiken?! Om elkaar nu constant koosnaampjes te geven, dat vind ik soms een beetje raar.

2. Hahstag Lovebirds 
Hashtag HappyCouple. Hashtag Lovers. Hashtag SoInLove. Halleluja. En dan een jaar later uit elkaar gaan zeker. Yup. Hashtag KomaanEhStopDaarmee!

3. 'Ik kan echt niet meer alleen slapen.' 
Euhm... wait, what? Dus je vindt het oprecht niet fijn om af en toe het bed helemaal voor jou alleen te hebben? Ik bedoel maar... leve de zeester slaappositie hoor ;)

4. We-kunnen-niet-van-mekaar-afblijven-koppels
Ugh. Blijf dan thuis. Het is toch super vervelend, en soms zelfs gênant, om op een koppel te moeten kijken dat niet van mekaar kan afblijven? En wanneer ze dan ook nog eens beginnen fluisteren gaat het dak er helemaal af bij mij. Serieus. Waarom doen die mensen dat toch?

5. Twee voor de prijs van één
Wanneer je vrijwel onmogelijk met die ene vriendin kunt afspreken omdat ze haar vriend altijd wilt meenemen. Ofwel moet je afspreken op die ene dag om de zes maanden, want dan heeft de vriend ook eens iets te doen zonder haar en kan ze wél alleen weg. Ja. BYE!

6. Het hebben van een gezamenlijke Facebook
En een gezamenlijke Instagram. Of mail. Of... . Waarom eigenlijk?!

7. Wanneer stellen elkaar beginnen te voederen
DOEI!

Waar kan jij je aan ergeren bij koppels? 

Liefs, Sarah

Disclaimer: Zwart-wit geschreven. No hard feelings ;)

19 opmerkingen

 1. Aan precies álles wat jij opnoemt heb ik ook een gigantische hekel. Vooral de kleffe koosnaampjes en het fluisteren ja, vre-se-lijk. Ik snap inderdaad ook niet hoe iemand kan zeggrn dat diegene niet meer alleen kan slapen. Ik vind het ook fijn om wel eens lekker het hele bed voor mij alleen te hebben, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om te horen dat ik niet de enige ben die er zo over denkt ;)

   Verwijderen
 2. Hahaha, grappig om te lezen. Wij noemen elkaar af en toe schatje maar meestal gewoon Tommy en Sammie. Alleen slapen vind ik niet fijn, kan het wel, maar lig toch het liefst samen in bed. Op alle andere punten ben ik het helemaal met je eens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, met één puntje ben je dan nog steeds niet zo'n irritant koppel hoor ;)

   Verwijderen
 3. Hahaha ik ben hier echt volledig mee eens! Ik heb aan alle dingen die je benoemd een hekel en ik zou ook niet kunnen voorstellen dat ik ooit zo'n kleffe relatie krijg en nooit meer alleen kan of wil zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aw, echt heel fijn om te kunnen lezen dat ik niet de enige ben die er zo over denkt. Doet deugd :)

   Verwijderen
 4. Ojee die gezamelijke Facebook vind ik echt v e r s c h r i k k e l i j k ! Vroeger vond ik van die koosnaampjes ook altijd heel belachelijk en mijn vriend ook. Maar nu gebruiken we ze toch ook. Haha :D Het sluipt er in, zeg maar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Serieus? Mijn vriend en ik zijn ondertussen ook al enkele jaren samen maar hebben daar nog geen behoefte aan, aan die koosnaampjes. Haha. Ik ben eens benieuwd of dat er nog van gaat komen dan ;)

   Verwijderen
 5. Vriendinnen zeiden wel eens tegen mij ''wacht maar tot je zelf een relatie hebt''. Nou, ik ben heel blij dat ik nog steeds niet zo ben nu ik een vriend heb. Vooral die gezamenlijke facebook pagina vind ik ZO overdreven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Urgh, ja. Dat heb ik vroeger ook vaak gehoord. En inderdaad, nu heb ik een vaste relatie en heb ik nog steeds geen behoefte aan al die dingen.

   Verwijderen
 6. Alles behalve de eerste. Ik erger me er nou niet bepaald aan als partners elkaar bij een koosnaam noemen. Dat is ook erg natuurlijk. Ik vind het zelfs afstandelijk vinden als je tegen je eigen vriend zegt: "Zeg Roderick, wat wil jij eten vanavond?" "Zeg lieverd, waar heb jij zin in?" klinkt toch veel meer attent. En dat doe je ook met goede vriendinnen, toch? Daar heb je ook koosnaampjes voor of bijnamen. Dus dat verschil zie ik niet zo.

  Wat ik ook erg vind, is dat een stel één geheel wordt. Zo was ik eens op een feestje met mijn man. We stonden bij elkaar en iemand vroeg: "Zijn jullie een setje?" Wow... hell no! We zijn twee individuen. Alsjeblieft zeg. En inderdaad, dat gezeur dat je geen nachtje zonder elkaar kan. Oh drama, drama.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo'n koosnaampje kan meer attent klinken, ja. Het is maar dat ik het erg irritant vind wanneer mensen elkaar constànt 'lieverd' of 'schatje' noemen. Daar krijg ik dan echt de kriebels van. En absoluut. Dat vind ik ook héél belangrijk, dat je gewoon twee individuen blijft. Ik heb de indruk dat in mijn omgeving koppels snel één geheel worden. Triest.

   Verwijderen
 7. Haha, dat zijn inderdaad wel erg kleffe dingen, vooral zo'n gezamenlijke Facebookpagina. Ik ben best klef, denk ik, maar ook weer niet zó erg gelukkig ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een beetje klef mag natuurlijk. Als het maar niet té wordt denk ik dan maar ;)

   Verwijderen
 8. Haha, ik vind alle punten wel heel herkenbaar! Moet wel eerlijk bekennen dat ik voorheen echt ontzettend anti alles-samen en kleffigheid was, maar mijn man en ik het nu soms wel kunnen zijn. Maar dan niet in het openbaar en we hebben beiden nog een heerlijk leven met eigen vrienden zonder als tandem door het leven te gaan. Alleen in mijn uppie slapen vind ik echt niet fijn, ben heel lang ook bang in het donker geweest. Een eigen beschermheer is dan wel een prettig idee. Een waakhond had ook gekund ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat jullie samen klef doen onder elkaar, niet in het openbaar, vind ik ook heel normaal. Geen problemen mee. Ik vind het inderdaad pas irritant worden mocht je dat klef gedoe mee naar buiten brengen. De rest van de wereld zit niet te wachten op een koppel dat niet van elkaar kan afblijven denk ik dan.

   Verwijderen
 9. Openbaar gezoen! Hoewel ik zelf eigenlijk best heel klef bent!! Een irritantje in jouw ogen, Whaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben alleen schuldig aan nummer 3 haha, Komt omdat we al dik 9 jaar naast elkaar liggen elke avond ;-)

  BeantwoordenVerwijderen