My life in pictures #26

Mijn foto-overzicht van de maand december hadden jullie nog tegoed. Dus voilà. Bij deze. Mijn maand begon hectisch maar eindigde heel rustig en gezellig met de fijne feestdagen. Ik heb het goed kunnen vieren en heb ook heel erg genoten van de dagen tussen Kerst en Nieuwjaar. Super relaxed. Mijn 2016 werd dus op een goede, ontspannen manier afgesloten! 

Poessie, a.k.a. mijn wekker, kwam mij de afgelopen maand weer goed vaak wakker maken 's morgens. Kijk hoe ze kan genieten van zodra ze wat aandacht krijgt. Echt te lief. En na het zien van dat kopje ben ik ook meteen goedgezind wakker. Ideaal dus. 

Mijn adventskalender heb ik elke dag met plezier geopend. Dat koop ik volgend jaar opnieuw. 

Kristof en ik gingen afgelopen maand ook weer enkele keren naar de Euroscoop. Ik moet dat echt wat vaker doen. Zo ontspannend en zoveel leuker dan thuis naar films kijken! 

Samen met mama ging ik een dagje kerstshoppen in Hasselt. Uitrusten met een koffie hoort daar uiteraard ook bij. Yum.

En na al dat ge-shop kon ik naar hartelust cadeautjes inpakken. Zalig. Ik doe dat echt té graag. 

Aan Sinterklaas werd er bij ons thuis, voor het eerst sinds ik mij kan herinneren, geen aandacht besteed. (Al kreeg ik van Kristof wel wat chocolade en speculaas. Hmm.) De kerstversiering werd dus ook al in het begin van de maand bovengehaald. En ook Poes moest poseren met zijn kerstdekentje ;) 

Poessie liet al die kerstversier-heisa echter aan zich voorbijgaan en sliep rustig verder. 

Ook bakte ik afgelopen maand voor het eerst in mijn leven zelf brood. Super plezant om te doen. En lekker. Aanrader! 

Nagels lakken! Deze kleur. Halleluja. Grote favoriet! Ik vermeldde hem daarom ook in mijn 'Top 16 van 2016'. 

Dagje ikea / Beauty and the Beast musical. Ongeveer tien jaar geleden (wow!) had ik de Beauty and the Beast musical ook al gezien in Antwerpen. Toen was ik er zo van onder de indruk dat ik deze versie ook wel wilde zien. Kristof en ik maakten er een leuk uitstapje van en gingen ineens ook naar de Ikea, die naast de Flanders Expo in Gent lag. Oh, en de musical was echt de moeite! Josje, die Belle speelde, deed dat zo goed! Ik was onder de indruk. 

Met mama en papa maakte ik ook een uitstapje naar de kerstmarkt in Valkenburg. Daar waar je allerlei kraampjes kunt terugvinden in grotten. Speciaal. Mijn ding was het niet meteen omdat ik hetgeen er verkocht werd niet zo aantrekkelijk vond, maar het was wel fijn om eens gezien te hebben.   

Wel erg gezellig waren al de restaurantjes in Valkenburg. Er waren er zoveel en ze zagen er allemaal even gezellig (en kerst-ig) uit. En kijk hoe er ook aan de hondjes werd gedacht. Zo lief! 

Van hondjes gesproken... voor Kristof zijn mama wilde ik een foto van hun hondje, Bob, inkaderen. Ik wilde van hem een mooie foto voor de kerstboom maken, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Haha. Hij bleef niet stilzitten en keek ook niet in de camera. #NoModel. Uiteindelijk is het gelukkig wel gelukt :)

Ik maakte gelijk ook een foto van al Kristof's huisdieren tezamen. Haha. Lief, toch? Daar moest toch ook een foto van bestaan...

Kerstkaartjes schrijven! Uiteraard koos ik voor Beauty and the Beast kaartjes na het zien van de musical! 

Zo mooi! Al moet ik bij dit soort lucht altijd denken aan aan vriendin van mij die iedereen er altijd op wees dat dit eigenlijk helemaal niet mooi is omdat het een gevolg is van luchtvervuiling. Tja. 

Ook maakten Kristof en ik met veel plezier twee schoendozen gevuld met eten voor het goede doel 'Shoe-Box'. Elk eentje. Ik hoop dat we er twee mensen mee hebben kunnen plezieren. 

Grieks eten. Yummie. Nadien gingen we ook nog naar Fantastic Beasts and Where to Find Them kijken. Oh My God... wat een fantastische film! Grote aanrader! 

Poes! (Ik kan er niet aan weerstaan om al die katten-foto's te blijven posten. Oeps) 

En uiteraard moest ik ook één van onze katten gebruiken om zo'n online wenskaartje te maken. Haha. 

Lekkerste kerstkoekjes EVER! 

En toen was het tijd voor Kerstmis. Dé dag der dagen. Zo gezellig. Mama maakte weer (ontzettend véél) werk van haar kerstmenu en we konden een hele dag (of zeg maar dagen) lekker eten. Genieten. Ook hadden we weer gelukskoekjes gekocht bij Hema om samen te kunnen openen. Het mijne zei dit jaar: 'Vertrouw op de intuïtie.' Best toepasselijk! 

Onze tafel zag er trouwens ook weer super mooi uit vond ik. Altijd zo gezellig! 

Hier word ik zo gelukkig van. Haha. Material bitch, much?! Voor Kerstmis kreeg ik een nieuwe iPhone cadeau. Mijn oude exemplaar was ook al echt té oud. Hij werd al bijna zeven jaar!! Zolang heb ik dus met dat ding rondgelopen. Say what? Na miljoenen keren te zijn gevallen (één keer zelfs recht in het toilet) werkte dat ding nog steeds. Haha. En omdat ik mijn geld liever uitgeef aan andere dingen (lees: reizen!) heb ik ook nooit een andere telefoon gekocht. Soms vroegen mensen mij zelfs wat voor gsm ik eigenlijk had. Niemand herkende dit model iPhone nog. Stiekem ben ik er dus wel trots op dat ik zolang met dezelfde telefoon heb rondgelopen, en uiteraard SUPER blij dat ik nu een nieuwe heb. 

Tweede kerstdag = overschotjes eten. En Poes hoort er uiteraard ook bij ;)

Ik deed die, volgens mij toch-best-bekende, persoonlijkheidstest op het internet en blijk een INFJ (oftewel advocaat-persoonlijkheid) te zijn. Fantastisch hoe hard dat bij mij past. De test geeft je meer info over wie je bent en waarom je de dingen doet zoals je ze doet. Heel accuraat vond ik het! 

Dit boekje van vakantiewoningen.be steekt elk jaar opnieuw mijn ogen uit. Ik hoop dit jaar terug een vakantie naar Frankrijk mee te kunnen pikken. Fingers crossed! 

Mijn jaarhoroscoop in de Libelle. Ik vraag mij écht af wie die dingen schrijft. Is dat gewoon een journalist die dat verzint? Of hebben ze daar serieus iemand die iets van astronomie kent voor aangenomen? Haha.

Dit doet me zo hard aan vroeger denken! 

Op Oudejaarsavond gingen we racletten. Tref ik Poes natuurlijk aan in de keuken met een blik die zegt: "Ja, baasje, wanneer beginnen we?" Haha.

Meneer had zijn plaats natuurlijk ook al snel gevonden. Knal naast het vlees ;) 

Aftellen naar het nieuwe jaar! 

En cheers to 2017! 

Liefs, Sarah

11 opmerkingen

 1. Wat een gezellige foto's. Die persoonlijkheidstest moet ik misschien ook eens doen, ben wel benieuwd wat er uit komt. Toen ik bij een tijdschrift met horoscoop werkte, werd die geschreven door een astroloog die dat als freelancer deed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, echt? Super leuk om te horen! Fijn om te weten dat die horoscopen dan toch 'écht' kunnen zijn. En ja, die persoonlijkheidstest vond ik heel goed werken. Alle uitleg die ik kreeg klopte heer goed bij mij. Zo raar! De moeite dus om de test ook eens in te vullen ;) Dankjewel voor je lieve reactie!

   Verwijderen
 2. Leuke post! En leuk dat je naar Belle & het beest bent geweest, die heb ik heeeel heel lang geleden ook ns gezien maar zou er zo weer heen gaan, t is ook mn favo Disney verhaal :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik heb die musical héé éééél lang geleden dus ook gezien. Vandaar dat ik zo graag nog eens terug wilde :)

   Verwijderen
 3. Leuke post! En leuk dat je naar Belle & het beest bent geweest, die heb ik heeeel heel lang geleden ook ns gezien maar zou er zo weer heen gaan, t is ook mn favo Disney verhaal :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aaah, wat is Bob lief! Haha! Miss Peregrine's home is echt een toffe film vond ik! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, éh?! En ik vond de film ook wel goed. Niet super, gewoon goed :)

   Verwijderen
 5. Ja, dieren & kinderen fotograferen is niet makkelijk ;) Maar ik vind die met jullie poezen altijd zo lief & soms grappig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb je een lieve katten! Zo lief, die foto op de verwarming! Die film lijkt me ook heel erg leuk en ik ga het persoonlijkheidstestje meteen even invullen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aw, dankjewel. Benieuwd wat er uit jouw persoonlijkheidstest is gekomen... ;)

   Verwijderen