De beste films die ik in 2016 gezien heb (Deel 2/2)

Filmtoppers - Beste films 2016

Dat ik in 2016 maar liefst 80 films bekeken heb, waarvan ik er 34 echt de moeite vond en jullie daarom ook wil aanraden. De eerste 17 films besprak ik al in deel 1. Vandaag is het de beurt aan deel 2! Veel lees- (of zal ik zeggen kijk-?) plezier! 


The Legend of Tarzan

Een Amerikaanse actie-avonturenfilm gebaseerd op de fictieve held ‘Tarzan’. Ik was helemaal onder de indruk van zowel Tarzan als Jane. Wat een sexy koppel. En wat een man, die Tarzan. Halleluja! Alleen al daarom is de film de moeite waard 😉

Expecting Amish

Deze tv-film gaat over een Amish meisje dat verliefd wordt op een jongen die niets met de Amish te maken heeft. Hoewel het echt een standaard tv-film is vond ik dit verhaal er toch uitsteken.

Brooklyn

De Ierse Eilis emigreert naar Brooklyn, waar ze een nieuw bestaan moet opbouwen. Ze vindt er werk, volgt er een opleiding en wordt er verliefd. De hoofdrolspeelster is trouwens Saoirse Ronan, die ik heel graag zie spelen. Aanrader!

Buried

Deze film speelt zich volledig af in een houten kist onder de grond en er komt (zo goed als) maar één acteur in beeld. Als je mij op die manier kan blijven boeien, dan wilt dat al héél veel zeggen! Het verhaal gaat over vrachtwagenchauffeur, Paul, die in Irak levend begraven is in een kist. Gedurende de hele film probeert hij zich uit deze benarde situatie te redden. Zo spannend!

The Shallows

Van die thrillers met haaien kunnen oftewel super slecht, oftewel super goed zijn. En deze vond ik dus super goed. Alweer spanning alom!

Flipped

Een hele schattige, lieve film over de gevoelens van Juli en Bryce. Het is een film over pubers, maar zeker niet enkel en alleen voor pubers! Een mooi verhaal voor de hele familie!

The Impossible

Het waargebeurde verhaal over Maria Bélon en haar familie tijdens de tsunami in de Indische Oceaan in 2004. Ik heb de film al vaker gezien en hij blijft mij gewoon ontroeren. Verschrikkelijk wat er toen gebeurd is. Kippenvel. En tranen. En nogmaals kippenvel!

A Girl Like Her

Een film gemaakt in de vorm van een documentaire die gaat over pesten op school. Heel aangrijpend.

Premonition

Een remake van de Japanse film Yogen. De film gaat over Linda (gespeeld door Sandra Bullock) die haar man verliest in een auto-ongeluk. Tot ze de volgende ochtend wakker wordt en haar man springlevend in de keuken ziet zitten. Vreemd, toch? Interessant, spannend, boeiend. De moeite!

Serendipity

Een romantische komedie over twee vreemden die het lot laten beslissen of ze elkaar opnieuw zullen ontmoeten of niet. Zo mooi!

Bridget Jones’ Baby

Bridget is back! Moet ik nog meer zeggen? 😉

Bad Moms

Een komedie over moeders en hun dagdagelijkse bekommernissen. Lachen!

Nerve

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jeanne Ryan. Het verhaal draait rond het online spel ‘truth or dare‘ dat mensen laat kiezen om ‘watchers‘ of ‘players‘ te zijn. Hoofdpersonage Venus is een brave studente maar ontpopt zich door het spel al snel tot een echte ‘player‘. Best een originele film als je het mij vraagt… !

Miracles From Heaven

De tienjarige Anna lijdt aan een zeldzame, ongeneeslijke ziekte. Tot ze een val maakt en, tot grote verbazing van de dokters, genezen wordt verklaard. In Anna’s omgeving halen de mensen heel wat inspiratie uit deze miraculeuze gebeurtenis. Bovendien is de film gebaseerd op waargebeurde feiten, dus dat maakt het allemaal nog net dat tikkeltje specialer.

Zootropolis

Dat die animatiefilms tegenwoordig echt wel goed in elkaar zitten. Toch? Zo grappig!

Ice Princess

Ik word altijd herinnerd aan mijn tienertijd bij het zien van deze film. Ice Princess gaat over de 17-jarige Casey die een schoolproject maakt over kunstschaatsen, en vervolgens zelf ook helemaal in de ban raakt door de sport. Een typische chick flick!

Fantastic Beasts and Where to Find Them

In deze spin-off van de Harry Potter films kun je de Potter magie gewoon terug voelen. Magisch gewoon! Ik kan al niet wachten op de volgende film!!!

Film-tips zijn trouwens nog steeds welkom. 
Comments (15)

 • Nesrin

  20 januari 2017 at 22:06

  Ik heb geen enkele film gezien. Bad moms zou ik wel willen zien. Serendipity trouwens ook.

  1. HosteSarah

   4 februari 2017 at 10:25

   Oeh, zeker kijken dan. Aanraders 😉

 • Nienke Hilbrands

  22 januari 2017 at 10:36

  Wat leuk! Ik wil Bad moms echt nog graag zien, lijkt me zo super leuk. Ik heb de afgelopen maand Soof2, Hangover 1, Hangover 2 & PS. I love you gezien.

  1. HosteSarah

   4 februari 2017 at 10:26

   Jaa, PS. I love you vind ik ook een erg mooie film. Die moet ik ook maar weer eens gaan bekijken 🙂

 • Sas

  22 januari 2017 at 15:10

  Zootroplis wil ik ZO graag nog eens kijken. Van de bovenstaande lijst heb ik tarzan, Buried en Premonition gezien. Zeker de laatste 2 vond ik erg goede films!

  1. HosteSarah

   4 februari 2017 at 10:27

   Zootropolis is ook écht de moeite. Met momenten zó grappig 🙂

 • Nathalie Van Hauwe

  22 januari 2017 at 15:36

  Heb veel van deze films ook gezien, waarvan het recentst Bad Moms, echt geweldig!

  1. HosteSarah

   4 februari 2017 at 10:27

   Haha, ja éh?!

 • Cynthia

  22 januari 2017 at 16:18

  The legend of Tarzan vond ik erg mooi! En als tip voor nu, raad ik de nieuwe film met Will Smith aan. Dat is echt janken.. X

  1. HosteSarah

   4 februari 2017 at 10:28

   Oeeh, héél erg bedankt voor de tip! Heb hem meteen even opgezocht en die film kende ik nog niet! Gaat op mijn to-watch lijstje hoor. Klinkt inderdaad al super goed 🙂

 • bijsaramsades

  22 januari 2017 at 21:53

  er zitten hele mooie film tussen die je gezien hebt in je lijsten

  1. HosteSarah

   4 februari 2017 at 10:28

   Dankje 🙂

 • Lostoba

  24 januari 2017 at 22:05

  Oooooh 'The Impossible' raakt me ook echt elke keer weer. The Shallows wil ik erg graag zien, lijkt me een kwalitatief goede film. Alleen om het begin van Bridget Jones heb ik al krom gelegen, dus dat zegt al genoeg over de film. A girl like her was een echte eye opener die naar mijn idee best onschuldig begon maar steeds verder uit de hand liep doordat de pester haar ware aard ook zag. Best heftig. Flipped vond ik een beetje te kinderachtig, maar wel vermakelijk op zich.

  1. HosteSarah

   4 februari 2017 at 10:31

   Flipped vond ik meer een familiefilm. Maar ik kan begrijpen dat je hem wat kinderachtig vond. Zeker in vergelijking met films als The Impossible en dergelijke. En absoluut. Grote eye opener, A girl like her… Ik denk dat veel mensen niet beseffen hoe hard sommige mensen het te verduren krijgen… Zo triest!

 • borduursaramsades

  20 maart 2017 at 20:35

  Patriots Day, gisteren gezien 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

De beste films die ik in 2016 gezien heb (Deel 1/2)

Volgende bericht

5x pech op reis