De beste films die ik in 2016 gezien heb (Deel 1/2)

Filmtips - Beste films 2016

Het voorbije jaar heb ik maar liefst 80 films bekeken, waarvan ik 34 titels echt onthouden heb. Je kent het wel… van die films die je stof geven tot nadenken, of je gewoon erg goed kunnen doen lachen.  Of huilen. Van die films die je nog weleens opnieuw zou willen bekijken. Omdat ik een lijstje heb gemaakt met 34 topfilms heb ik besloten dit artikel in twee delen op te splitsen. In dit deel bespreek ik dus 17 films, en in deel twee (dat later online komt) bespreek ik nog eens 17 films. Moest je dus zin hebben in een filmavondje; deze films zijn allemaal grote aanraders!


The Hunger Games: Mockingjay Part II

Ik heb alle Hunger Games boeken met heel veel plezier gelezen, en ook de films vond ik allemaal erg de moeite. Dit allerlaatste deel moest ik dus ook gezien hebben. Kippenvel!

The Martian

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Andy Weir. Dit verhaal gaat over de astronaut, Mark Watney, die na een mislukte missie gestrand is op Mars en er nu alles aan probeert te doen om daar te overleven en terug naar de aarde te keren. Super spannend! En Matt Damon speelt de hoofdrol dus dat is ook een groot pluspunt. Als je begrijpt wat ik bedoel 😉

Chocolat

Alweer een film gebaseerd op het gelijknamige boek. Het gaat over jonge moeder, Vianne, die met haar dochter aankomt in een klein dorpje in Frankrijk en daar een chocolaterie opent. Vianne blijkt bovendien de magische gave te hebben om exact te weten welke klanten welke chocolade graag lusten. Alleen bij zigeuner Roux, gespeeld door Johnny Depp, kan ze het niet inschatten.

The Loft

De Amerikaanse remake van de Belgische film ‘Loft van Erik Van Looy! De originele film vond ik net dat tikkeltje beter, maar ook deze versie kon mij bekoren.

The Lion king

Tja. Disney klassieker! Al blijf ik dat deel waarin Mufasa sterft echt verschrikkelijk vinden!

The 5th Wave

Spanning alom in deze film. De aarde wordt geconfronteerd met dodelijke aanvallen van buitenlandse wezens die ‘De Anderen’ worden genoemd. De Anderen zien er echter uit als gewone mensen dus hoofdpersonage Cassie kan niemand meer vertrouwen. Iedereen kan namelijk zo’n buitenaards wezen zijn. Ik heb echt genoten van deze film. Hoewel het verhaal op zich een beetje vreemd is, vond ik de film toch mooi vormgegeven. Ook Cassie, gespeeld door Chloë Grace Moretz, vond ik erg fijn om naar te kijken. Deze film heeft me geen seconde verveeld!

A Little Chaos

Geregiseerd door Alan Rickman, met in de hoofdrollen Mathias Schoenaerts en Kate Winslet. Waarin enkele landschapsarchitecten tegen elkaar strijden voor de bouw van de tuinen van Versailles. Ik bedoel maar… . Wat een droom!

Tomorrowland

Een sciencefiction-avonturenfilm met in eerste instantie een vreemd verhaal, maar toch één dat je blijft boeien van begin tot einde.

Bad Teacher

Waarin Elizabeth, gespeeld door Cameron Diaz, de strijd aangaat met collega Amy. Ze zijn namelijk allebei verliefd op dezelfde man én willen allebei leerkracht van het jaar worden op de school waar ze werken. Zo grappig!

How To Be Single

Speciaal voor alle single ladies out there. Deze komedie gaat over vier vrijgezelle vrouwen in New York die elk hun eigen, gecompliceerde leven proberen te leiden. De ideale chick-flick!

Walt Before Mickey

Een mooie, inspirerende familiefilm over Walt Disney en hoe hij is begonnen met het hele ‘Disney’ gebeuren!

The Wolf of Wall Street

De uitleg over deze film vond ik maar saai klinken (iets à la de beurs en geld verdienen en fraude en noem maar op), maar wat-een-film! Je moét hem echt gezien hebben om te kunnen beseffen hoe goed hij in elkaar zit. Plus Leonardo DiCaprio speelt hierin serieus de ideale hoofdrol! Zo goed!

Eddie the Eagle

Super inspirerende film die het levensverhaal van schansspringer Eddie Edwards, ook gekend als ‘Eddie the Eagle’, vertelt. Dat ik gehuild en gelachen heb kan ik je alvast vertellen. Een film om nooit te vergeten! Hele grote aanrader!

Me Before You

Het gelijknamige boek had ik al gelezen dus ik was erg benieuwd naar deze film! En of hij aan mijn verwachtingen voldeed… 10/10! Tranen met tuiten. Zo’n mooi verhaal en zo mooi verfilmd!

Finding Dory

Want wie kan er nu aan Dory weerstaan?

Colonia

Een heftig verhaal over een jong Duits koppel dat in een sekte belandt. Sommige dingen uit de film zijn gebaseerd op waargebeurde feiten en dat maakt het allemaal nog net dat beetje enger om naar te kijken. Schokkend, zou ik het bijna durven noemen. Maar wel apart en uiteraard héél spannend. Emma Watson speelt overigens de hoofdrol en doet dat fantastisch!

Mother’s Day

Waarin enkele families zich, elk op hun eigen manier, voorbereiden op moederdag. Een gezellige familiefilm!

Welke film vind jij een grote aanrader? Inspiratie is altijd welkom!
Comments (8)

 • Evelyne Vergote

  13 januari 2017 at 09:30

  Wààt 80 films?! Mijn God, ik kan de tijd niet zeggen dat ik nog naar een film gekeken heb. Of toch wel, ergens in de zomer.. Zo één die niet bekend is en op tv is geweest. Ik weet de titel ook al niet meer :p Nochtans kijk ik graag naar een film, maar de laatste tijd vervolg ik te veel series om nog tijd te maken voor een film.

  1. HosteSarah

   13 januari 2017 at 15:17

   Ja, voilà… ik kijk dan weer een pak minder naar series! En de tv staat hier bijna alleen maar op voor Thuis 😉 Dan schiet er al wa meer tijd over voor films éh!

 • Florence

  13 januari 2017 at 12:44

  Super leuke films! Ik heb er helaas geen enkele van gezien, haha. Ondertussen staat mijn Netflix-lijstje al aardig vol. Hopelijk komt het einde van de examens er snel aan!

  1. HosteSarah

   13 januari 2017 at 15:18

   Herkenbaar. Mijn Netflix-lijstje staat ook altijd goed vol 😉

 • Nesrin

  14 januari 2017 at 22:55

  Ik heb een hoop films uit de lijst niet gezien maar ik wil deze zeker wel zien. Finding Dory bijvoorbeeld 😉
  The Wolf of Wall Street vond ik echt gaaf.

  1. HosteSarah

   15 januari 2017 at 12:02

   Leuk om te horen. Dankjewel 🙂 Finding Dory is gewoon zo'n echte must-see! Zo lief en grappig 🙂

 • jonna@burgertrutjes

  15 januari 2017 at 11:54

  Bam, jij kijkt veel films! Ik haal er misschien vijf per jaar :'). Wel een leuk overzicht!

 • sam

  16 januari 2017 at 19:54

  Oh Chocolat ga ik onthouden, die klinkt goed! The Martian vond ik ook erg goed!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Boekrecensie - De Stad Der Blinden

Volgende bericht

De beste films die ik in 2016 gezien heb (Deel 2/2)