Day Zero Project - UPDATE!


Op 1 januari 2016 startte ik met mijn Day Zero Project. 101 doelen die ik probeer te behalen in 1001 dagen. Een ideaal project om je dromen na te jagen. Of om gewoon kleine doelen te stellen voor jezelf. Best plezant. Aangezien mijn project nu al meer dan een jaar bezig is vond ik het hoogtijd voor een update. Dus hier gaan we...

DONE!
Ik heb ondertussen al 35 van de 101 doelen behaald. Stiekem had ik gehoopt op iets meer, maar hé... die 35 dingen zijn beter dan helemaal niets natuurlijk. Over elk behaald doel schreef ik trouwens ook een artikel. Je kan ze allemaal hier teruglezen.

TE HOOG GEGREPEN?
#005. go on a cruise
Want hoe en wat en waar en wanneer? En wie gaat dat betalen?

#020. twee weken ontstressen in een 5* hotel
Same as above. Jammer maar helaas.

#065. complete a coloring book
Haha. Ik kleur weleens graag, maar om zo'n héél boek vol te kleuren op zo'n korte tijd. Ik weet niet of dat gaat lukken.

#067. go parasailing
Opnieuw... waar dan? Ik wou dat ik nog een hoop leuke reisjes gepland had, maar met serieus veel pijn in het hart moet ik zeggen dat ik totaal nog geen plannen heb.

#089. ga alleen naar de bioscoop
Dit blijkt toch een drempel te zijn. Hoewel ik wel vaker mensen alleen in een bioscoopzaal zie zitten, zou ik mij toch ongemakkelijk voelen denk ik. Moest ik in het buitenland zijn dan zou het mij niks doen, maar hier in België vind ik het best moeilijk... . Wat toch gek is, want om naar een film te kijken heb je écht geen gezelschap nodig. Haha.

#099. go swimming in the sea at night
En opniéuw. Waar en wanneer dan wel? :(

#101. paardrijden op het strand
Ook dit lijkt moeilijker dan ik in eerste instantie dacht. Enkele jaren geleden reed ik eens paard op het strand in Tunesië en dat gaf mij een soort van vrijheid die ik nog nooit eerder gevoeld had. Ik wil dus héél graag nog eens gaan paardrijden op het strand, liefst op vakantie in een warm land. Maar dan zit ik weer met datzelfde probleem als bij de vorige puntjes. It's a hard knock life, zeg maar.

Ik hou eigenlijk niet zo van de woorden ' te hoog gegrepen'. In mijn woordenboek is namelijk àlles mogelijk. Je bent een dromer of je bent het niet, zeker? In dit geval heb ik echter mijn twijfels over bovenstaande doelen. Want hoe moet ik in hemelsnaam deze puntjes nog gaan waarmaken tegen september 2018? Ik heb verdorie totaal geen idee. Zoals ik in mijn Goodbye 2016 artikel ook al zei bevind ik mij de laatste tijd in een soort van zwart gat. Alsof de hele wereld maar blijft doordraaien en ik stil blijf staan. En ik weet, helaas, nog steeds niet wat ik daaraan kan doen. Stiekem hoop ik altijd dat er iemand is die mij met mijn haren uit dat gat komt trekken en al mijn problemen komt helpen oplossen. Maar hé; zo werkt deze wereld niet. Ik besef maar al te goed dat je uiteindelijk alleen maar jezelf hebt en dat alleen ik mijn eigen problemen kan oplossen. Maar ok. Ik blijf dromen. En hopen. En dromen. En wie weet komt alles toch nog wel goed.


DIT KON BETER!
#014. vijf keer toerist in eigen land spelen (0/5)
Serieus. Dat ik het afgelopen jaar geen enkele stad in België heb bezocht. Wat is dit? Dat kan echt véél beter, éh!

#021. kijk 50 films uit de imdb top 250 (10/50)
Er staan een hele hoop films in die lijst die mij in eerste instantie totaal niet interesseren. Daarom bekijk ik ook sneller films die dan maar niet in de lijst staan. Hier moet ik dus toch echt eens werk van gaan maken.

#022. ga 20 keer naar de bioscoop (8/20)
Ik had oprecht gedacht dat 1x per maand naar de bioscoop gaan geen enkel probleem zou zijn. Blijkbaar wel dus. Ik ben er maar acht keer geraakt. En dat terwijl ik zo graag eens een film ga kijken in de cinema. Ook dat moet dus beter dit jaar!

#025. complete my Goodreads 2016 2007 challenge 
FAIL! Ik wilde in 2016 twaalf boeken lezen, maar uiteindelijk las ik er maar vijf. Ik heb mijn challenge dus maar verzet naar dit jaar. Hopelijk lukt het dus dit jaar wel om twaalf boeken uit te kunnen lezen!

#037. drink vier keer één week alleen maar water (0/4)
Ook hier weer een complete fail! Tegenwoordig heb ik een serieuze koffie verslaving en lukt het mij niet om enkel water te drinken. Oeps. Daar moet ook verandering in komen dit jaar!

#055. try 10 new restaurants (4/10)
Dat ik vrijwel nooit ga uit eten is nu wel gebleken. En als ik het dan wél eens doe dan ga ik naar een plaats waar ik al eerder ben geweest. Dat had dus ook anders gekund. Dit jaar beter.

#058. probeer 10 nieuwe cocktails (7/10)
Ik had écht gedacht dat ik héél snel aan die tien cocktails zou geraken. Niet dus. Zelfgemaakte cocktails tel ik overigens niet mee, dus het zijn enkel cocktails die ik drink in bars/restaurants. Maar dan nog... . Ik had wel gedacht sneller aan die tien te komen.

Voor vrijwel alle andere puntjes in mijn Day Zero Project lijst is het eigenlijk een kwestie van 'gewoon doen'. Niet twijfelen. DOEN! Ik ben benieuwd wat ik dit jaar nog allemaal kan verwezenlijken. Spannend!

Kende jij Day Zero Project al? En doe je er zelf ook aan mee? 

Liefs, Sarah

9 opmerkingen

 1. Misschien kun je naar een film overdag gaan, dan lijkt het me al iets minder intimiderend om alleen in de bioscoop te zitten. Het leven kan helaas niet altijd in sneltreinvaart gaan, en zonder dipjes zijn de hoogtepunten ook minder speciaal. Ik hoop dat je snel weer beter in je vel zit! Ik heb me voor mijn gevoel in 2016 te weinig ontwikkeld en vooral stilgestaan. Daar hoop ik dit jaar verandering in te brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, absoluut. Tijdens de dag en door de week zou ik dan naar de cinema gaan. Altijd fijner als het kalm is! En dat gevoel van me te weinig te hebben ontwikkeld heb ik dus ook. Alsof iedereen in sneltreinvaart doorgaat en ik stil blijf staan. Vreselijk. Hopelijk lukt het jou ook om dit jaar meer vooruit te gaan :) Succes!!

   Verwijderen
 2. Ha, ik zou ook niet graag alleen naar de film gaan. Je kijkt dan wel alleen, maar gewoon het idee dat er niemand bij mij is doet mij al huiveren. Zo ook op café gaan etc. Dat lukt mij gewoon niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja. Gek eigenlijk. Want tijdens een film ziet ge helemaal niks of niemand. En met alleen iets gaan eten of drinken heb ik dan weer totaal geen problemen. Zo vreemd!

   Verwijderen
 3. Ik ga haast nooit naar de bioscoop, laat staan alleen ;-) Je zou het gewoon moeten doen, sleep jezelf over de drempel.

  Ik weet zeker dat als je in je doelen gelooft het echt wel een keer gaat gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Zo lief! En inderdaad... het is eigenlijk gewoon een kwestie van doorbijten en doen, dat alleen naar de cinema gaan. Zo spannend!

   Verwijderen
 4. Ik doe ook mee aan de Day Zero Project, maar dan wel achter de schermen, want het staat niet online haha. Ik vind het dus leuk om zo'n update te zien, want ik herken de struggle! Wanneer je begint aan zo'n lijst te maken lijkt alles mogelijk, maar uiteindelijk.. blijkt dat dus anders te zijn haha. Dit is ieder geval al mijn 3e poging en dan bedoel ik: 2 pogingen die ik niet eens afgemaakt heb en nu is mijn lijst een stuk realistischer! En ik herken dat "te hoog gegrepen" niet in je woordenboek staat, net als wat je zegt: je bent een dromer of je bent het niet hahaha. Ieder geval zie ik mijzelf ook geen heel kleurboek inkleuren in 2,5 jaar of een book challenge halen (film challenges haal ik dan weer wel altijd) of alleen naar de bioscoop gaan, maar dat laatste zou ik toch gewoon een keer doen. Het is helemaal niet stom om dat te doen, veel mensen doen dat tegenwoordig en zoals je zegt "je hebt niemand nodig om naar een film te kijken!"

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super leuk dat je ook aan Day Zero meedoet. Wie het niet probeert, die slaagt sowieso niet. Denk ik dan maar ;) Succes nog met je project en dankje voor de lieve reactie!

   Verwijderen
 5. Wat een gaaf project om aan mee te doen en om jezelf mee uit te dagen. Ik kan me voorstellen dat sommige uitdagingen wel erg lastig of hoog gegrepen zijn. 50 films, dat lijkt mij ook aardig wat! Maar leuk dat je er zo mee bezig bent! En wie weet wat je in 2017 allemaal kunt waarmaken :)

  BeantwoordenVerwijderen