Day Zero Project - Maak je eigen receptenboek

Receptenboekje
Altijd wanneer ik online een recept tegen kom dat ik ook eens wil maken, dan bewaar ik dat op mijn computer. Wat eigenlijk jammer is, want uiteindelijk vergeet ik dan dat het daar staat te staan en maak ik het gerecht toch nooit. Daarom wilde ik graag een eigen receptenboekje maken. Een soort van map waar ik al de gerechten die ik de moeite vind in kan bewaren. En zo gezegd, zo gedaan! 

Ik kocht een simpele map, wat plastieke kaftjes, tabbladen en ging aan de slag. Eerst en vooral zorgde ik ervoor dat al mijn gerechten onderverdeeld konden worden in acht categorie├źn:
- Voorgerechten + Hapjes
- Soepen
- Hoofdgerechten
- Pizza + Pasta
- Salades
- Nagerechten
- Drankjes
- Diverse

Ik maakte daarvoor enkele mooie voorbladen en printte die vervolgens uit. Dan ziet je receptenboek er gelijk een stuk vrolijker uit.

Receptenboekje

En dan kun je er recepten in beginnen steken. Ik heb speciaal voor een map gekozen omdat je dan niet beperkt bent aan een bepaald aantal pagina's. Gemakkelijk dus! Wat ik ook leuk vind is om mijn mama om familierecepten te vragen. Dat maakt zo'n receptenboek heel persoonlijk en dan kun je je hele leven lang herinnerd worden aan, bijvoorbeeld, die lekkere appelmoes die je oma altijd maakte.

Receptenboekje

Dat het maken van zo'n receptenboekje dus altijd wel de moeite is. Ik ben alvast heel blij dat ik de moeite heb genomen om er zelf eentje te maken.

Gebruik jij ook een persoonlijk receptenboek? 

Liefs, Sarah  

16 opmerkingen

 1. Wat een leuk idee! Ik heb zelf nog geen receptenboek gemaakt maar wel een aantal recepten in een bestaand boek geschreven. Maar dit ga ik zeker eens uitproberen als ik de tijd heb. (:
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In de keukenschuif ligt een Atoma-boekje waar mijn mama vroeger haar recepten van confituur etc opschreef. Het boekje hangt wel met plakband aan elkaar, haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja. Zo'n boekje heeft mama hier ook liggen. Vandaar dat ik maar besloten heb om alles in een kaft te steken ;)

   Verwijderen
 3. Oeh dit is leuk! Ik wil dit zeker ook gaan doen wanneer ik eindelijk op mezelf ga wonen! :D Gelukkig is het vast ook heel leuk om te doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, altijd fijn om creatief bezig te kunnen zijn vind ik. En inderdaad heel handig voor wanneer je op jezelf gaat wonen!

   Verwijderen
 4. Super leuk! Ben ik ook al heel lang van plan maar het komt er maar nooit van...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk gedaan dit, ik moet dit eigenlijk ook maar zo gaan maken! Heel handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk idee! Ik heb om eerlijk te zijn niet veel eigen receptjes, maar ik kan ook gewoon zo'n boekje met m'n favo recepten vullen... :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut! Ik vul mijn kaft ook met een hele hoop van mijn favoriete recepten ;)

   Verwijderen
 7. Echt een super schattig receptenboekje Sarah! Ikzelf heb alle receptjes die ik wil gaan maken gewoon lekker lui opgeslagen in mijn computer, haha. Een receptenboekje is nochtans zoveel leuker. Misschien moet ik er maar eens eentje maken, dan geraakt dat knutselgerief ook eens op :)

  Liefs, Florence

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :) En inderdaad, de ideale manier om terug aan het knutselen te slaan en je gerief nog eens te gebruiken!

   Verwijderen
 8. Ik ben hier al Jaren fan van. Zo bewaar ik al mijn recepten uit de allerhande en andere magazines.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel leuk! Dit zou ontzettend handig zijn. Ik sta vaak met de iPad of iPhone in de keuken recepten te lezen ;-) Niet zo handig eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi georganiseer hoor! Ik heb er ook eentje dat ik zelf gemaakt heb en ik gebruik hem heel vaak!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! En fijn om te horen dat jij het zelf ook gebruikt :)

   Verwijderen