Day Zero Project - Catch a snowflake on my tongue

Ik denk dat iedereen al weleens een sneeuwvlokje heeft opgevangen met zijn tong. Als kind deed ik dat namelijk erg graag. En aangezien dat echt iets is dat ik als volwassene niet snel zou doen, besloot ik het op mijn Day Zero lijstje te zetten. Op die manier kon ik dan, wanneer het nog eens sneeuwde, toch een beetje herinnerd worden aan mijn kindertijd. 

En de laatste paar dagen heeft het gesneeuwd. Niet heel veel, maar wel genoeg om eventjes naar buiten te kunnen gaan en enkele sneeuwvlokjes op te kunnen vangen met mijn tong. Wat een gevoel. Als kind was dat altijd zo speciaal en nu was het... tja... een simpel stukje sneeuw dat je in je mond voelde vallen. Een stukje sneeuw dat meteen wegsmolt. Maar hoe dan ook; het is fijn om te doen, zo sneeuw opvangen met je mond. Rustgevend, bijna. En als je nadien naar binnen kunt lopen om daar lekker warm onder een dekentje in de zetel te kunnen kruipen... that's the life ;)

Welke activiteit herinnert jou aan je kindertijd? 

Liefs, Sarah 

9 opmerkingen

 1. Haha, dat heb ik nog nooit gedaan. Ook niet als kind :D I guess I've missed something :p Hier ligt 't nu wel wit, maar niet van de sneeuw. De rijm is aangevroren, maar ondertussen al op de plaatsen waar de zon aan kan weggesmolten. Het mag blijven zoals het is van mij, wit maar toch niet gevaarlijk op de baan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Serieus? Hoe gek! Dan moet ge da zeker eens doen als het nog eens sneeuwt ;) Haha.

   Verwijderen
 2. Ik kan me zelfs herinneren dat ik veel heldere sneeuw heb gegeten toen ik klein was! haha. Leuk dat je het op je DAY ZERO lijstje hebt kunnen zetten :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha. Dat heb ik denk ik niet zo vaak gedaan als kind. Grappig :)

   Verwijderen
 3. Hahaha geweldig dit! Tof dat je naar buiten bent gegaan. Hier is het nog steeds wit maar het sneeuwt al een paar dagen niet meer. Mijn dochter was het afgelopen weekend wel druk met sneeuw eten en hierover allerlei vragen stellen zoals "Word je hier ziek van?" ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aw, schattig! Zo fijn dat ze zich daar zo mee kunnen amuseren!!!

   Verwijderen
 4. Kindertijd gaat voor mij niet zo heel ver terug aangezien ik wettelijk nog een 'kind' ben :P. De sneeuw voelt voor mij inderdaad niet meer zo heel belangrijk, het is eerder een obstakel naar school omdat ik door de gladheid of hardheid van de sneeuw nog wel eens zou kunnen vallen. Maar laatst was het toch anders, ik was onderweg naar school met mijn vriendinnen (we moeten elke dag minimaal 45 minuten fietsen) en iets stopte ons van onze fietstocht en we begonnen zo spontaan een sneeuwballen gevecht te doen. Het gevoel om even weer 'kind' te zijn was geweldig, helaas waren we wel een half uur te laat maar hey, dat heb ik er wel voor over :).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer dat het op de weg altijd zo gevaarlijk is dan. Ik bekijk het op dat vlak ook als een obstakel hoor. Wel fijn dat jullie spontaan een sneeuwballen gevecht begonnen zijn. Inderdaad altijd plezant om het kind in jezelf even naar boven te laten komen :)

   Verwijderen
 5. Hahaha, dat deed ik dus ook zo vaak als kind! Er zijn meerdere dingen die me herinneren aan mijn kind tijd, maar nu kan ik ze even niet zo snel opnoemen.

  BeantwoordenVerwijderen