Top 16 van 2016

Hier zijn ze dan; mijn zestien favoriete beauty items van 2016. Oftewel de producten die ik het afgelopen jaar het meest en het liefst heb gebruikt. Veel leesplezier.

Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo
Ik gebruik al jarenlang zilvershampoo maar had er nog nooit eentje ontdekt die het geel ook écht uit mijn haar haalde. Die dingen werkten bij mij gewoon nooit. Tot ik op een dag een video zag van Tara, die mij echt wel overtuigde om deze shampoo aan te schaffen. En sindsdien ben ik helemaal fan. Dit ding werkt zò goed! Mijn haar is nog nooit zo geel-vrij (a.k.a. wit) geweest als nu. I love it!

Daddy-O shampoo van Lush
Deze shampoo vermeldde ik vorig jaar ook al in mijn jaarlijkse favorieten. Hij houdt je haar mooi blond en ruikt hémels. Serieus. Qua geur is dit mijn favoriete geur ooit. Mocht er een parfum van bestaan dan werd dat sowieso mijn signature scent. Hmm.

Tea Tree Skin Clearing Toner – The Body Shop
Ook deze kwam vorig jaar al voor in mijn jaarlijks favorieten artikel. Het is dan ook een product waar ik effectief niet meer zonder kan. Ik gebruik hem dagelijks na het reinigen van mijn gezicht en dat voelt erg goed en zuiver aan. Puistjes verdwijnen er ook veel sneller door. Ideaal dus.

Coco Mademoiselle van Chanel
Qua parfum ben ik dit jaar helemaal into Chanel geweest. Zowel Coco Mademoiselle als Chance (waarvan het flesje ondertussen leeg is, vandaar dat het niet in dit lijstje staat) heb ik erg graag gebruikt. Heerlijke geuren.

Essence Soft Touch Mousse Make-up 
Dit product herontdekte ik dit jaar. Ik kende het al langer maar gebruikte het eigenlijk nooit omdat ik niet zo goed wist wat ik met een mousse foundation moest aanvangen. Gelukkig begon ik hem enkele maanden geleden opnieuw te gebruiken en… wauw… helemaal fan! Hij geeft een heel natuurlijk effectief en je voelt hem bijna niet zitten! Super!

Clinique Anti-Blemish Solutions Clearing Concealer
Deze concealer heeft een groene ondertoon die ervoor zorgt dat puistjes beter kunnen worden weggewerkt. Voor mij is het echt een redder in nood. Wanneer ik geen zin heb om foundation te gebruiken dan gebruik ik enkel deze concealer om imperfecties weg te werken, en dat werkt helemaal prima. Hij zou puistjes ook uitdrogen, dus dat is ook altijd mooi meegenomen.

P2 Perfect Face Anti-Red Base
Een product dat de laatste twee jaar mijn jaarlijkse favorieten heeft gehaald. Ik denk dus niet dat het nog nodig is dat ik zeg dat ik verslaafd ben aan dit ding 😉 Het houdt je make-up op zijn plaats en gaat roodheid tegen. Top-ding!

Real Techniques Expert Face Brush
Ook deze kwast staat al twee jaar op rij in mijn jaarlijkse favorieten. Een betere manier om foundation of concealer aan te brengen heb ik nog steeds niet ontdekt. Gotta love Real Techniques! En dan voornamelijk deze kwast.

Naked Urban Decay Flushed – Streak
Een bronzer, highlighter en blush in één. Ideaal om mee te nemen op reis, en de kleuren zien er heel natuurlijk uit!

Clinique – Redness Solutions Instant Relief Mineral Pressed Powder
Ik ben ten eerste al helemaal fan van deze luxueuze shiny verpakking, en ten tweede heeft het poeder een kalmerende werking voor de rode huid. Ideaal voor mij, want ik heb nogal snel last van rode wangen (of gewoon, een rood gezicht in het algemeen)! Het is geen wondermiddel, maar ik vind wel dat het de ergste roodheid wegneemt. En daarbovenop is het gewoon een fijn poeder.

Etos – Eyebrow Pencil
Dat ik dit potloodje ooit voor ongeveer één euro kocht bij Etos, en ik er nu absoluut niet meer zonder kan. Het is een kleur voor blondines en het is een gewoon, simpel potloodje waarmee je je wenkbrauwen kunt bijtekenen. Nadien gebruik ik het borsteltje op het dopje om snel door mijn wenkbrauwen heen te borstelen, en dan zien ze er heel natuurlijk uit. Zo makkelijk!

Essence – I Love Extreme Mascara
Favoriete mascara OOIT! Serieus!

YSL – Full Metal Shadow
Een stijlvolle, subtiele oogschaduw die super makkelijk en snel aan te brengen is. En bovendien ziet de verpakking er nog eens leuk uit, ook.

P2 – Perfect Nail Hardener
Wanneer ik gewoon thuis ben laat ik mijn nagels graag wat ‘rusten’ door er geen kleurtje op te doen, maar ze te voorzien van een laagje nagelversteviger. Dit is een doorschijnende lak die mijn nagels er mooi en verzorgd doet uitzien, en ze tegelijkertijd ook verstevigd. 
Essie – Dive Bar
Deze kleur… woah. Ik hou van zwart, maar op mijn nagels vind ik dat soms een beetje té hard over komen. Deze kleur daarentegen ziet er van ver zwart uit, maar in het licht zie je dat het een soort van donkerblauwe/donkergroene kleur is met een paars, groene schijn. Echt mijn ding! 
Orly – In A Snap
De lak die ervoor zorgt dat mijn nagellak op enkele minuten tijd droog is. Echt waar… dit ding is een zware aanrader voor iedereen die niet lang kan blijven stilzitten na het lakken van z’n nagels. Dus, voor iedereen, want moet je niet altijd nét naar het toilet wanneer je je nagels hebt gelakt? Haha. Ik in ieder geval wel. 
Wat is een beauty product waar jij het afgelopen jaar niet zonder kon?

Liefs, Sarah

Lees ook: Top 15 van 2015

Comments (14)

 • Shirley

  28 december 2016 at 06:45

  Ik heb dit jaar een hele fijne zonnebrandcrème voor het gezicht ontdekt van Eucerin. Eindelijk een die niet vet is en ECHT geschikt is voor dagelijks gebruik. Die zilvershampoos die je noemt klinken fijn. Ik heb er nu een in de badkamer staan die enorm naar bloemen ruikt en dat is niet mijn ding.

  1. HosteSarah

   29 december 2016 at 13:31

   Oeh, die zonnebrandcrème ga ik zeker onthouden. En ja, die zilvershampoo van Lush ruikt hemels en die van fudge werkt gewoon fan-tas-tish! Allebei aanraders 😉

 • By-Evelien

  28 december 2016 at 07:42

  Wat een fijne favorieten, ben heel benieuwd naar de shampoo van lush, en het product van the body shop. <3
  Ik ga snel een kijkje nemen!!
  Liefs,
  Evelien

  1. HosteSarah

   29 december 2016 at 13:29

   Dankje! 🙂

 • Florence

  28 december 2016 at 09:36

  Leuk artikel! Velvet Teddy van MAC was een onmisbaar product voor mij afgelopen jaar!

  1. HosteSarah

   29 december 2016 at 13:29

   Oeh, ja. Heb ik ook al veel over gehoord! Klinkt als een top product!

 • Elles

  28 december 2016 at 10:31

  Wat een leuk idee voor een artikel! Dat palette van Urban Decay is prach-tig!
  Liefs,
  Elles

  1. HosteSarah

   29 december 2016 at 13:29

   Dankje 🙂

 • Irene

  28 december 2016 at 14:45

  Wat een fijne favorieten! Ben ook gek op de Essence I Love Extreme Mascara!

  1. HosteSarah

   29 december 2016 at 13:28

   Dankje! Serieus de beste mascara ooit, éh? 🙂

 • Silke

  28 december 2016 at 18:52

  tea tree toners zijn zo handig he! In het kruidvat verkopen ze een grote fles voor nog geen 2 euro, dus da's zeker een aanrader!! 🙂 Die I Love extreme mascara is ook een hele grote favoriet hierzo, ik grijp er altijd naar terug, hoeveel andere mascara's ik ook gebruik, haha! Liefs en fijne feestdagen nog!

  1. HosteSarah

   29 december 2016 at 13:28

   Ja, ik had het onlangs op je blog gelezen, dat van die tea tree toner van Kruidvat. Wanneer deze op is ga ik die zeker eens uitproberen 🙂 Voor jou ook nog fijne feestdagen <3

 • Denise

  28 december 2016 at 20:24

  De Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo klinkt heel belovend en krijg nu al kriebels om het meteen aan te schaffen!

  1. HosteSarah

   29 december 2016 at 13:27

   Echt een aanrader. Werkt super goed 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Recept - Kerstbrood

Volgende bericht

Goodbye 2016