Goodbye 2016

Terugblikken is niet altijd het beste idee, tenzij het om het einde van het jaar gaat. Aan het nieuwe jaar beginnen door terug te kijken op het afgelopen jaar en te reflecteren kan weleens deugd doen. Dit is dus best een persoonlijke post, recht uit het hart. Hier volgt mijn overzicht van 2016. Kijken jullie mee?


JANUARI
De eerste dag van het jaar zette ik al werkend in. Ik heb niet zo heel veel met Nieuwjaar, dus op zich vond ik het niet zo erg. Wel pijnlijk om zo vroeg te moeten opstaan natuurlijk. Eens thuisgekomen ging ik samen met Kristof naar de nieuwste Hunger Games kijken in de bioscoop, en aten we lekkere pizza. Yum. Op die manier had ik uiteindelijk toch een super leuke eerste dag van het jaar.

In het begin van de maand kreeg ik opeens ook last van mijn lies/bovenbeen/onderbuik. Het begin van een hele hoop doktersbezoekjes, want het bleek moeilijker om deze pijn te verklaren dan ik in eerste instantie had gedacht.

Gelukkig was er ook positief nieuws, want Kristof en ik vertrokken voor twee weken naar de Bahama’s. Yeees! Wat een droom. Al viel het weer er vrijwel constant tegen en logeerden we in een rampzalig hotel, ik had er toch een fantastische tijd. Zalig om nieuwe plaatsen te kunnen ontdekken en tijd te kunnen spenderen in vliegtuigen en luchthavens.

FEBRUARI
Voor mij niet de meest evenement-volle maand, maar voor Poes wel. Hij werd namelijk gecastreerd. Ook gingen we een kijkje nemen bij het Drielandenpunt in Vaals, om daarna te gaan shoppen in Aken. Altijd leuk om zo’n dagje weg te kunnen.

MAART
Kristof en ik trokken er opnieuw eventjes tussenuit en gingen naar Boedapest. Wat een magische stad! Die paar dagen weg hebben me toen echt wel deugd gedaan! Ik ging deze maand ook helemaal op in het programma ‘De Mol’ en krijg nog steeds kippenvel als ik terugdenk aan die finale. Fantastisch, toch?!

Op 22 maart heb ik vrijwel de hele dag verbouwereerd voor de tv gezeten. Die terroristische aanslagen in Brussel… . Dat kwam opeens allemaal zo dichtbij en dat voelde heel vreemd. Zoals Sebastian het tegen Ariël zou zeggen: ‘The human world, it’s a mess.’

En daar was Pasen dan. Dat werd, zoals altijd, gevierd met de familie. Al is dat voor mij voornamelijk een hele stressy periode. Dat samenkomen met iedereen en uitgebreid dineren hoeft voor mij echt niet. Ik hou het liever wat rustiger.

APRIL
Ik ontdekte de Snapchat filters (een beetje laat) en ging een weekendje naar Nederland met Kristof. We deden een dagje Amsterdam en een dagje Het Keukenhof. Ons hotel lag in Wassenaar, bij de zee. Zalig om daar te kunnen uitwaaien. Ik heb daar af en toe echt eens nood aan, aan zo’n paar dagen weg van alles en iedereen.

MEI
In de tussentijd bleef ik maar sukkelen met diezelfde pijn die ik al sinds januari voelde, en deze maand werd ik daarvoor naar de kinesist gestuurd. Daar heb ik dus ook wat uurtjes gespendeerd. Vreselijk! Verder keek ik naar het Eurovisie Songfestival en verbrandde ik door een uurtje in de zon te gaan zitten. Zo warm dat het was in de maand mei!

JUNI
Juni was wat interessanter dan mei. Ik reisde naar Thailand en vertrok meteen daarna naar Frankrijk. Mijn ideale maand dus. Als ik maar nieuwe plaatsen kan ontdekken!

JULI
Begin juli keerde ik helaas alweer terug van mijn vakantie in Frankrijk. Back to reality it was. Of tja… het is te zeggen… Kristof en ik waren best into die hele Pokémon Go hype, dus dat was best plezant om in op te gaan. Ook gingen we naar de Harry Potter expo in Brussel, moest ik naar de podoloog voor de pijn in mijn lies, en hielden we de eerste bbq van het jaar.

AUGUSTUS
Met mijn mama en zus ging ik op citytrip naar Bergamo en Milaan. Beide plaatsen vond ik eigenlijk een beetje tegenvallen. Sowieso wel mooi om eens gezien te hebben, maar om daar nu echt je jaarlijkse citytripje van te maken… Nee! Er bestaan leukere (en mooiere) plaatsen op de wereld. Terug thuis kon ik eindelijk beginnen aan het lezen van Harry Potter and the Cursed Child! Wat had ik die wijze woorden van Perkamentus gemist. Zo speciaal dat er, na al die tijd, opnieuw een Harry Potter boek werd uitgebracht.

SEPTEMBER
Ik was jarig en dat vierde ik in Londen! Yay. Kristof had namelijk een kleine citytrip voorzien als verjaardagscadeau. Zo leuk. Ik at er voor het eerst cupcakes van The Hummingbird Bakery, ging naar de Harry Potter studio’s in Leavesden, zag Kensington Palace voor het eerst in mijn leven en ging naar een musical in West End. Genieten.

Ook ging het Pokémon Go spelen deze maand gezwind door (halleluja), ging ik met Kristof naar Phantasialand, vonden we een veld vol pompoenen (de hemel) en raakte ik al helemaal in de herfst/Halloween-sfeer.

Helaas stierf ook mijn cavia, Fons, deze maand. Zo hard, om een huisdier te moeten afgeven. Gelukkig was hij niet ziek en is hij gewoon gestorven uit ouderdom. Dan kan ik mij toch troosten met de gedachte dat hij niet heeft moeten afzien.

Oh, en op Pottermore bleek mijn Patronus een witte merrie te zijn. Te gek voor woorden gewoon. Dat is wat ik zelf ook gekozen zou hebben! Magisch, or what?!

OKTOBER
Buddha werd een deel van de familie. Ik ben nog steeds verliefd 🙂 Verder viel er deze maand niet al teveel te beleven. Ik kon gelukkig wel genieten van Gilmore Girls op Netflix, ik wilde namelijk alle seizoenen opnieuw bekeken hebben voor de nieuwe afleveringen uitkwamen in november!

NOVEMBER
De maand van Trump, De Slimste Mens en de nieuwe afleveringen van Gilmore Girls. Ook kocht ik een nieuwe bril, ging ik met Kristof naar de kerstmarkt in Aken, startte ik met puzzelen en voelde ik Kerstmis dichter en dichterbij komen. Zo gezellig.

DECEMBER
De meest gezellige maand van het jaar! Ons huis rook naar kerstboom en lag vol met kerstcadeaus en inpakpapier. Met mijn ouders ging ik ook een dagje naar de kerstmarkt in Valkenburg en met Kristof ging ik naar de musical Beauty and the Beast kijken. Wat een spektakel. De kerstdagen sloten we gezellig af met héél veel lekker eten, een hoop kerstfilms, en veel cadeautjes. Morgen, op Oudejaarsavond, blijf ik rustig thuis met mijn ouders en Kristof en zullen we ons opnieuw wagen aan een lekker diner. De ideale manier om het jaar af te sluiten; thuis!

En als je tot hier gelezen hebt, chapeau. En dankjewel 🙂 Ondanks mijn best vrolijke jaaroverzicht wil ik hier toch heel open en eerlijk afsluiten en zeggen dat 2016 écht niet mijn jaar is geweest op emotioneel vlak. Ik heb dan wel enkele leuke reizen en verschillende plezante daguitstapjes kunnen maken, gelukkig kan ik mijzelf niet noemen. Om een lang verhaal kort te maken; ik heb het gevoel dat de hele wereld door blijft draaien en ik als enige stil blijf staan. En dat is extreem frustrerend. En ik weet uiteraard niet wat ik daaraan kan veranderen, want dan had ik er al lang iets aan gedaan. Plannen voor 2017 heb ik nog niet, wat ik een beetje angstaanjagend vind. Och ja, we zien wel wat er op ons pad komt zeker? 

Ik kan alleen maar het beste hopen voor 2017. Fingers crossed. En cheers to happiness. 

Liefs, Sarah 

Comments (19)

 • Unknown

  30 december 2016 at 06:47

  Mooi, eerlijk artikel. Ik kan mij wel een beetje vinden in de laatste alinea. Fijne jaarwisselings meis! Uiteindelijk komt het allemaal wel goed <3

 • Bettie

  30 december 2016 at 08:56

  Ik herken het laatste ook wel een beetje. Op sommige momenten heb ik ook het gevoel dat ik compleet stilsta.

  En 2017 wordt wel gewoon jouw jaar. Fijne jaarwisseling alvast.

 • Evelyne Vergote

  30 december 2016 at 12:10

  Mooi overzicht! Laat ons hopen dat 2017 een beter en gelukkiger jaar word. Voor jou, maar ook voor mij. Voor iedereen! Amuseer je met de jaarwisseling en denk eens aan de werkende mens op die dagen (ik! 😀 )

 • Angela

  30 december 2016 at 12:43

  Super leuk overzicht :). Je hebt een paar leuke reisjes gemaakt. Echt balen van je dokters onderzoekjes. Ik wens je een fijne jaarwisseling en een prachtig 2017!

 • Charlotte

  30 december 2016 at 14:00

  Wat een mooi overzicht maar stiekem kreeg ik er wel kippenvel van wat je zei. Ik heb precies hetzelfde, het lijkt soms alsof ik stil sta ondanks leuke dingen die op je pad komen. Geef de moed niet op en maak er wat moois van! <3

 • Cynthia

  30 december 2016 at 17:00

  Ik houd van eerlijkheid en waardeer dat! Ik herken het wel. Ik vind de wereld sneller gaan dan ik aankan. Ik wens je echt een mooi jaar met meer gelukkige gevoelens! Xx

 • Elles

  30 december 2016 at 17:30

  Mooi en eerlijke artikel! Hopelijk voel je je emotioneel veel beter in 2017! Fijne jaarwisseling! <3

  Liefs,
  Elles

 • Sas

  30 december 2016 at 19:15

  Wat een leuk artikel heb je ervan gemaakt! Ik hoop dat 2017 emotioneel gezien een beter jaar voor je gaat worden

 • Rebecca

  30 december 2016 at 20:03

  Oh leuke terugblik! Tof om terug te kijken op mooie nieuwe plekken die je hebt gezien.

 • Romy

  31 december 2016 at 11:08

  Wat een mooie terugblik! Zo te lezen heb je veel hoogtepunten gehad, maar ook goed dat je stilstaat bij de dingen die minder waren. Ik hoop dat 2017 in dat op zicht makkelijker voor je wordt. Maak er een mooi jaar van 🙂

 • Rachel Kromdijk

  31 december 2016 at 11:32

  Wat gaaf dat je naar de Bahama's bent geweest en een toffe terugkijk op 2016!

 • MissPrettiness

  31 december 2016 at 14:46

  Wat een prachtige terugblik dit! Zo te zien heb je veel schitterend hoogtepunten gelukkig gehad! Hopelijk word 2017 nog vele beter voor jouw!

 • Naomi in Wonderland

  1 januari 2017 at 12:02

  Ik begrijp je echt volledig, dat deel over het 'blijven stilstaan', maar dat wist je al door mijn artikel. Ik moest ook lachen toen je November de maand van Trump noemde. Verder heb je toch heel wat mooie reizen gemaakt maar ik besef maar al te goed dat reizen niét alles is, ook al is het erg veel. Ik hoop dat 2017 een goed jaar voor je wordt, eentje waarin veel zaken zichzelf gaan uitwijzen en dingen op z'n plaats vallen!

 • Denise

  1 januari 2017 at 15:34

  Je hebt veel gereisd! Heel mooi om te lezen. Ook al zeg je zelf dat 2016 geen heel leuk jaar is geweest, hoop ik dat 2017 wel een heel mooi jaar voor je wordt!

 • bijsaramsades

  2 januari 2017 at 04:02

  prachtig overzicht, echt leuk gevonden

  gelukkig nieuwjaar

 • Irene

  2 januari 2017 at 07:58

  Wat een mooie terugblik. Hoewel ik vind dat je mooie uitstapjes hebt gemaakt, wil wel even kwijt, dat ik hoop dat je nu niet wegvlucht voor je gevoelens. Want ieder mens staat in zijn leven wel eens stil, echt waar, ik ook. Hoop dat 2017 een goed jaar voor jou wordt!

 • Sheila

  2 januari 2017 at 11:05

  Ik was vergeten dat het zo heet was in mei. Zelf zat ik in Thailand juist met het regenseizoen (leuk op zo'n longtail boot met een dreumes), terwijl het hier dan juist nét een hittegolf aan de gang was. In september notabene!

  Phantasialand vind ik ook super leuk. Maar nu ik zwanger ben, vind ik het zonde om er naar toe te gaan. Ik ben gek op achtbanen en mag er dan toch niet in. Dus ik bewaar dat voor volgend jaar.

  Een mooi 2017!

 • Marlies

  2 januari 2017 at 20:05

  Wat een leuk en vol jaar heb jij gehad! Vervelend van die pijn maar blij dat je wel weet wat het is!
  Ik denk dat ik weet hoe jij je voelt en het is inderdaad niet leuk. Ik zit ook een beetje in die situatie. Frustrerend en niet leuk. Je mag me altijd een bericht sturen als je erover wilt praten.
  Maar ik wens je sowieso een fijn 2017 en hopelijk valt alles snel op zijn plaats 🙂

 • Travellers of the world

  4 januari 2017 at 17:21

  Een eerlijk, mooi en open stuk. Hopelijk gaat 2017 emotioneel gezien beter en wordt het qua reisjaar weer net zo mooi! (of misschien wel mooier)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Top 16 van 2016

Volgende bericht

HAPPY 2017