Day Zero Project - Carve something into a tree

Je komt het wel vaker tegen; hartjes die in bomen gekerft zijn. Die romantische toestanden zijn niet echt (of zeg maar helemaal niet) mijn ding, maar iets in een boom kerven wilde ik wel eens doen. Gewoon omdat dat uiteindelijk toch 'voor eeuwig' is. Tenzij de boom natuurlijk wordt omgehakt. Of omwaait. Of iets in die trend. 

Boomkerven 
Tot voor kort wist ik dit niet, maar boomkerven is blijkbaar 'het aanbrengen van verwondingen aan een boom'. Je beschadigt namelijk de schors, waardoor je tegelijkertijd ook de groeilaag van de boom aantast. En hierdoor kan de gehele boom sterven. Hoe triest klinkt dat wel niet?

Wetgeving?
Er bestaat zelfs een wetgeving op wreedheid jegens bomen, die zegt dat je enkel en alleen mag kerven in bomen die je zélf bezit. Op andermans terrein is het dus compleet verboden. Die hartjes die je in bomen (of banken of muren) in het bos ziet... die zijn dus niet legaal! Uh uh.

Initialen
In ieder geval... ik wilde hoe dan ook mijn initialen graag in een boom kerven. Heel klein, om de boom zo min mogelijk te beschadigen uiteraard. En dat is gelukt. Al ging dat moeilijker dan ik dacht, want zo simpel gaat dat kerven niet hoor. Ik hoop in ieder geval dat de boom in feite nog lang en gelukkig kan leven en dat niemand hem ooit zal omhakken!

Fun fact: een boom groeit vanaf de top dus de gekerfde tekens zullen niet groter worden. Ze kunnen wel uitzetten omdat bomen dikker worden naargelang ze groeien.

En ook: don't follow my lead want in bomen kerven is NOT DONE!

Heb jij al ooit eens je naam ergens in gekerfd? 

Liefs, Sarah

10 opmerkingen

 1. Ik heb het vroeger weleens gedaan. Sorry.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry is niet nodig, uiteraard. Ik heb het duidelijk ook gedaan ;)

   Verwijderen
 2. Nee nog nooit gedaan. Ik heb heel veel respect voor de natuur. En ik bne ook gek op bomen daardoor zou ik ze nooit pijn kunnen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Begrijpelijk. Ik zou het zelf ook niet meer doen hoor. Het was gewoon een wild haar dat ik nog kwijt moest ;)

   Verwijderen
 3. Volgens mij heb ik dit nooit gedaan... Kan best zijn dat ik het vroeger toen ik heel klein was gedaan heb, maar dat weet ik niet meer dan. Ik hou sowieso van de natuur, dus nu zou ik het nooit (meer) doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb het vroeger volgens mij wel eens gedaan, maar herinner me er niet heel veel meer van. Ik hou teveel van de natuur<3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het gevoel dat er wel meerdere mensen het weleens gedaan hebben toen ze jonger waren. Haha.

   Verwijderen
 5. Super leuk dat je weer iets het kunnen voltooien!

  BeantwoordenVerwijderen