Day Zero Project - Bezoek een kerstmarkt in Duitsland

Als het gaat om kerstmarkten is Duitsland toch wel thé place to be. Gek genoeg was ik daar nog nooit op zo'n kerstmarkt geweest, dus onlangs ging ik samen met mijn vriend naar Aken om er de sfeer te gaan opsnuiven. 

Een erg gezellige kerstmarkt met een 120-tal stalletjes die verspreid staan nabij de Dom en het stadhuis. Aken ligt maar net over de grens, maar het is er toch zo anders dan in België en Nederland. Omdat het stadje zo klein is hangt er een gemoedelijke, bijna familiale sfeer. Je kunt er verdwalen in de smalle, sprookjesachtige straatjes en lekker smullen van de Duitse lekkernijen op de kerstmarkt. Specialiteit: de kruidkoekjes, oftewel 'printen'. Ook aardappelpannenkoeken, glühwein, braadworst, gepofte kastanjes,... . Je vindt het hier allemaal. Met ongeveer 1,5 miljoen bezoekers per jaar is de kerstmarkt van Aken een erg goed bezochte kerstmarkt in Duitsland. Voornamelijk geliefd onder Belgen, Nederlanders, Fransen en zelfs Engelsen. 


LET OP!
Wanneer je met de auto naar Aken (of een andere Duitse stad) gaat heb je (sinds 1 februari 2016) een milieusticker nodig! Vraag die goed op voorhand online aan, of koop er onderweg eentje in een Duitse garage. 

PARKEREN
Je kan vlakbij de kerstmarkt parkeren in parkeergarage 'Am Dom' in de Jesuitenstrasse. Geef in je gps echter 'Frère-Roger-Strasse' in. Die straat is makkelijker te bereiken én je kan ook via hier de parking inrijden. Super simpel dus. Er zijn uiteraard nog een hele hoop andere parkeergelegenheden, maar deze vind ik persoonlijk de gemakkelijkste. 

OPENINGSUREN?
Mocht je zelf ook nog naar de kerstmarkt willen gaan... het is nog dagelijks open tot en met 23 december van 11:00 tot 21:00. (Op 23 december maar tot 20:00).


Welke Duitse kerstmarkten heb jij al bezocht?

Liefs, Sarah

10 opmerkingen

 1. Zo'n kerstmarkt ziet er altijd zo gezellig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn naar Keulen geweest dit jaar, vorig jaar naar Düsseldorf. Ik vind het erg leuk maar zo vreselijk druk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh, plezant. Ik kan helemaal niet tegen drukte dus wij zijn de eerste week van de kerstmarkt geweest, tijdens de week. Toen was het er heel kalm. Ideaal :)

   Verwijderen
 3. Ik ben al eens naar Düsseldorf geweest, maar persoonlijk vind ik die markten te druk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ge de eerste week van de kerstmarkt gaat, liefst tijdens een weekdag, dan is het echt heel kalm. Ideaal dus. Ik kan ook nie tegen drukte dus wij hebben het op die manier gedaan ;)

   Verwijderen
 4. Oh, super leuk de kerstmarkt! Ziet er echt gezellig uit :-D

  Love,
  Dascha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. SUPER gezellig! Ik heb er nog geen enkele bezocht in Duitsland en het gaat me dit jaar ook niet lukken :(

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, wat leuk! Duitse kerstmarkten vind ik zo leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, zo leuk! Ik heb nog nooit een kerstmarkt in Duitsland kunnen bezoeken maar het lijkt me echt de moeite!

  BeantwoordenVerwijderen