Recept – Kerstkoekjes

Kerstkoekjes zijn voor mij van die typische speculaasjes in de vorm van, tja, kerstfiguurtjes. En als de kerstperiode ergens perfect voor is, dan is het wel voor het bakken van allerlei lekkers. Ik ging aan de slag en maakte speculaas in de vorm van ‘gingerbread men’ en kerstbomen. Zalig!


BENODIGDHEDEN (Voor een 20-tal grote koeken)
– 500 g zelfrijzende bloem
– 500 g bruine suiker
– 2 eieren
– 250 g boter
– 1 el vloeibare honing
– 1 tl muskaatnoot
– 1 tl kaneel
– 1 tl speculaaskruiden
– Snuifje (Himalaya) zout



BEREIDING
– Voeg alle ingrediënten samen en meng tot één geheel. (Gebruik een keukenrobot of mixer met deeghaken, of werk met de hand.)
– Bol het deeg vervolgens op, en laat het minstens één uur afgedekt in de koelkast rusten.

– Bestuif je werkblad nu met bloem en rol je deeg uit tot het ongeveer 0,5 cm dik is.
– Druk met steekvormpjes je figuren uit en leg deze op een met bakpapier bedekte bakplaat.
– Bak de koekjes ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 165 graden.

– Enkele koekjes werkte ik, nadat ze volledig waren afgekoeld, af met een witte decoratiestift van Dr. Oetker. Super simpel dus!




Tip! Bak je liever kleinere kerstkoekjes? Halveer dan de ingrediënten en haal je koekjes een 5-tal minuten vroeger uit de oven!

Bak jij ook graag tijdens de kerstperiode?


Liefs, Sarah

Comments (14)

  • Romy

    12 december 2016 at 07:44

    Wat zijn ze onwijs leuk geworden! Die zouden zo in een Amerikaanse kerstreclame kunnen shinen 🙂

    1. HosteSarah

      14 december 2016 at 09:51

      Aw, dankjewel!!! Zo lief 🙂

  • sam

    12 december 2016 at 19:13

    Wat leuk! Vooral het mannetje vind ik super goed gelukt!

    1. HosteSarah

      14 december 2016 at 09:51

      Dankjewel 🙂

  • Sheila

    12 december 2016 at 19:22

    Dat ziet er leuk uit! Ik bak niet echt veel. Vooral nu ik een kind heb, ben ik al blij als ik tijd vind om te bloggen! Dus laat staan bakken 🙂

    1. HosteSarah

      14 december 2016 at 09:50

      Dankje. En ja, absoluut begrijpelijk dat je nu minder tijd hebt voor zulke dingen.

  • Daily cup of BlaBlaBla

    12 december 2016 at 20:31

    Dit ziet er heel lekker en leuk uit. Muskaatnoot heb ik nog nooit geprobeerd, maar dit lijkt mij wel heel lekker in dit soort koekjes.

    1. HosteSarah

      14 december 2016 at 09:50

      Ja, dat zorgt voor die kruidige smaak. Yum.

  • S

    13 december 2016 at 02:20

    Ohhh nee, al dat lekkers… Het is 3:18 en ik trek het niet! Ik moet nu iets snacken haha. Ik denk dat ik deze wel even ga maken! Ik vier kerst in Engeland dus dit lijkt me leuk om voor mijn schoonfamilie te maken. Eh, proberen te maken haha. Ik ben dus echt geen keukenprinses. Maar hey, intentie is er! haha

    1. HosteSarah

      14 december 2016 at 09:48

      Aw, haha. Wat leuk dat je Kerstmis viert in Engeland. Klinkt heerlijk! Succes met bakken alvast 😉

  • Irene

    14 december 2016 at 08:38

    Wat een leuke koekjes! Ik was van plan om kerstkoekjes te bakken, maar het is er nog niet van gekomen! Miss probeer ik deze wel! Die Soda bicarbonaat, kun je die gewoon in de winkel verkrijgen?

    1. HosteSarah

      14 december 2016 at 09:47

      Dankje 🙂 Super dat je ze misschien ook gaat maken! Dat soda bicarbonaat (ook wel natriumbicarbonaat of maagzout genoemd) staat bij ons gewoon in de supermarkt, ja. Ik vind het altijd bij de bakproducten. Bij het bakpoeder en de bloem enzo, je kent dat wel 😉 Succes!

  • Florence

    17 december 2016 at 13:45

    Die koekjes zien er zo lekker uit!!

    1. HosteSarah

      19 december 2016 at 08:21

      Dankjewel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Gift guide - 16 cadeaus voor reizigers

Volgende bericht

Gift guide voor dierenliefhebbers