Day Zero Project - Bak kerstkoekjes

Kerstkoekjes zijn voor mij van die typische speculaasjes in de vorm van, tja, kerstfiguurtjes. En als de kerstperiode ergens perfect voor is, dan is het wel voor het bakken van allerlei lekkers. Ik ging aan de slag en maakte speculaas in de vorm van 'gingerbread men' en kerstbomen. Zalig!

BENODIGDHEDEN
- 500 g patisseriebloem
 - 500 g bruine suiker
- 2 eieren
- 250 g boter
- 1 el vloeibare honing
- 1 tl muskaatnoot
- 1 tl kaneel
- 1 tl speculaaskruiden
- 1 tl natriumbicarbonaat


BEREIDING
Voeg alle ingrediƫnten samen en kneed tot een gladde, vaste massa.

Laat het deeg vervolgens minstens een uur in de koelkast rusten.

Bestuif je werkblad nu met bloem en rol je deeg uit tot het ongeveer 0,5 cm dik is. Druk met steekvormpjes je figuren uit en leg deze op een met bakpapier bedekte bakplaat.

Bak de koekjes ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Enkele koekjes werkte ik af met een witte decoratiestift van Dr. Oetker. Super simpel dus!Bak jij ook graag tijdens de kerstperiode?

Liefs, Sarah

14 opmerkingen

 1. Wat zijn ze onwijs leuk geworden! Die zouden zo in een Amerikaanse kerstreclame kunnen shinen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk! Vooral het mannetje vind ik super goed gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er leuk uit! Ik bak niet echt veel. Vooral nu ik een kind heb, ben ik al blij als ik tijd vind om te bloggen! Dus laat staan bakken :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje. En ja, absoluut begrijpelijk dat je nu minder tijd hebt voor zulke dingen.

   Verwijderen
 4. Dit ziet er heel lekker en leuk uit. Muskaatnoot heb ik nog nooit geprobeerd, maar dit lijkt mij wel heel lekker in dit soort koekjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohhh nee, al dat lekkers... Het is 3:18 en ik trek het niet! Ik moet nu iets snacken haha. Ik denk dat ik deze wel even ga maken! Ik vier kerst in Engeland dus dit lijkt me leuk om voor mijn schoonfamilie te maken. Eh, proberen te maken haha. Ik ben dus echt geen keukenprinses. Maar hey, intentie is er! haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aw, haha. Wat leuk dat je Kerstmis viert in Engeland. Klinkt heerlijk! Succes met bakken alvast ;)

   Verwijderen
 6. Wat een leuke koekjes! Ik was van plan om kerstkoekjes te bakken, maar het is er nog niet van gekomen! Miss probeer ik deze wel! Die Soda bicarbonaat, kun je die gewoon in de winkel verkrijgen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje :) Super dat je ze misschien ook gaat maken! Dat soda bicarbonaat (ook wel natriumbicarbonaat of maagzout genoemd) staat bij ons gewoon in de supermarkt, ja. Ik vind het altijd bij de bakproducten. Bij het bakpoeder en de bloem enzo, je kent dat wel ;) Succes!

   Verwijderen