The Warner Bros. Studio Tour London – The making of Harry Potter

Als grote Potterhead moest ik uiteraard ook de Harry Potter studio’s in Leavesden gaan bezoeken. Sinds mijn twaalfde heeft Harry mij doorheen moeilijke tijden geloodst, en nadat ik alle boeken en films zo’n triljoen keer heb gelezen en gezien werd het hoogtijd dat ik een bezoekje bracht aan de plaats waar alle films werden opgenomen. Dat het de dag van mijn leven was is bijna een understatement 😉 ER GERAKEN?
Je kunt op verschillende manieren bij de studio’s geraken. Met de auto, de bus, of de trein. Wanneer je in Londen bent en een dagje naar de Studio’s wilt gaan kun je een speciale bus, die vertrekt in Londen centrum en je heen en terug brengt, naar de studio’s nemen. Of je kan met de trein naar Watford Junction Railway Station reizen, om daar aan het station de shuttle bus naar de studio’s te nemen.

Wij kozen ervoor met de trein vanuit Londen (Euston Railway Station) naar Watford Junction te reizen, en daar de shuttle bus te nemen. In de bus moet je je inkom tickets (of boekingbevestiging) laten zien en dan betaal je £2,50 per persoon voor de heen- en terugreis. Op deze manier kom je veel goedkoper uit dan wanneer je de rechtstreekse bus vanuit Londen centrum neemt. En je bent niet gebonden aan bepaalde vertrekuren; je kunt zelf kiezen wanneer je de trein terug naar huis neemt. Voor ons was dat ideaal. Bovendien heerste er een plezante sfeer onderweg. Toen we aan de conducteur vroegen of we op de juiste trein zaten (zorg ervoor dat je op de rechtstreekse trein naar Watford Junction zit!!!) zei die automatisch: “Yup, this one goes to the Harry Potter studio’s.” Ok dan 🙂 Plus, op de trein kwamen we nog Harry Potter liefhebbers tegen die dezelfde bestemming hadden als ons. Super!

De trein betaalden we overigens met onze Oyster Card. Afhankelijk van wanneer je reist (On-Peak (/ Off-Peak) moet je dus meer / minder betalen. Wij waren ongeveer £10 per persoon kwijt voor de heen én terugreis. Op de shuttle bus kan je niet met je Oyster Card betalen.

Zorg er ook voor dat je minstens 45 minuten op voorhand arriveert in Watford Junction. Dan zul je wel op tijd arriveren in de studio’s.

Tip: boek de tour op een zo vroeg mogelijk uur, en liefst op een schooldag. Dan is het altijd kalmer!

AANGEKOMEN – WAT NU?
De magie begint eigenlijk al in de shuttle bus. Er wordt Harry Potter muziek gespeeld en je krijgt een filmpje te zien met informatie over de studio’s zelf. Aangekomen in de studio’s kan je dan je tickets gaan ophalen (als je die nog niet hebt) en binnenstappen in de magische wereld van Harry Potter.

Wanneer je wat te vroeg bent is dat ook helemaal geen probleem. Er ligt een studio café en een Starbucks, en je kunt ook al een kijkje gaan nemen in de (ge-wel-di-ge) winkel! Je zult je ogen uitkijken! Serieus… WOAH!

Weetje: tickets zijn niet ter plaatste verkrijgbaar! Je moet ze dus op voorhand kopen.


TIJD OM BINNEN TE GAAN
En dan is het tijd om te gaan aanschuiven om binnen te kunnen. Het personeel dat je hier zult tegenkomen is erg vriendelijk, wat de ervaring NOG meer magisch maakt. Je wandelt met een groep mensen een ruimte binnen waar je wat informatie krijgt over de Potter films. De spanning wordt hier opgebouwd hoor (want, ja… het is écht zo spannend!) en dan gaan de deuren open en mag iedereen gaan zitten om ‘naar alle 8 de Harry Potter films te gaan kijken’ in een soort van cinemazaal. (Funny joke – haha.) Al zag ik dat uiteraard hélemaal zitten 😉


Tip: wanneer je de eerste ruimte binnenwandelt, ga dan helemaal vooraan links staan. Op die manier heb je meer kans om op de eerste rij te belanden in de ‘cinemazaal’. En geloof mij, dat wil je wel 😉


DE TOUR
En voor je het weet sta je in ‘The Great Hall’. Kippenvel!!! Zo mooi. In dit gedeelte van de tour is er ook een gids aanwezig die je super enthousiast een heleboel weetjes over de films vertelt. Heel plezant.

Vanaf dan kan je de tour op je eentje verder zetten. Je wordt meteen overweldigd door alle sets, attributen, foto’s, feitjes,… . De hele studio’s staan namelijk propvol met alles uit de films. Je weet niet waar je eerst moet kijken. Wanneer je terug naar huis gaat zul je jezelf een Harry Potter expert kunnen noemen, want hier kom je echt àlles omtrent Harry te weten.

VLIEGEN?
In de studio’s zijn er enkele activiteiten voorzien, maar op een bezem vliegen is toch wel de meest populaire. Tip: je zit op een bezem, in een gewaad, voor een ‘green screen’. Het is absoluut een beetje ‘awkward’, maar doe het toch met volle overtuiging! Seriously. Je foto zal er zoveel beter uitzien, én je gaat er op die manier meer plezier aan beleven. No shame 😉

BOTERBIER!
Halverwege de tour kom je terecht in een cafetaria waar je o.a. boterbier kunt drinken of boterbier ijs kunt proeven. Wel, dat boterbier vond ik écht niet lekker. Het ijs gelukkig wel. Maar hey, je bent in Harry Potter land, je moét hier gewoon een boterbiertje gedronken (of geproefd) hebben! Het boterbier kan je trouwens voor wat extra geld in een plastiek souvenir pintje kopen. Dat pintje kan je dan uitspoelen en mee naar huis nemen. Al heb ik dat zelf niet gedaan omdat ik het pintje niet zo mooi vond.

THE BACKLOT
Na het boterbier komt er een gedeelte van de tour dat zich buiten afspeelt. Hier zie je o.a. Privet Drive, The Night Bus en The Hogwarts Bridge. Wanneer je de tour doet tijdens een koude dag kan je dus maar beter een sjaal of vest mee naar binnen nemen. Gewoon om tijdens dit gedeelte aan te kunnen trekken. Of je bent zoals mij en voelt door de blijheid de kou niet meer 😉

DIAGON ALLEY
Na The Backlot kan je terug naar binnen om opnieuw een hoop attributen uit de films te zien. Je gaat versteld staan. Echt waar! En dan sta je ineens in Diagon Alley. Zalig!

DE FINALE
Als laatste kom je een grote maquette van Hogwarts tegen. Erg mooi. Alweer kippenvel.

THE GIFT SHOP
En eindigen doe je deze tour in dezelfde winkel als die waar ik het in het begin van dit artikel al over had; the gift shop. Natuurlijk niet aan de goedkope kant (zoals geen enkel souvenirwinkeltje), maar wel de moeite waard! Tof ingericht en fantastische Harry Potter goodies! Dreuzel-geld, where you at? 😉En dat was dat. Mischief managed! 

Liefs, Sarah

Comments (14)

 • Charel

  22 november 2016 at 07:30

  Super gaaf zeg! Dit moet je als harry potter fan wel echt gezien hebben!

  1. HosteSarah

   29 november 2016 at 21:56

   Absoluut!

 • Silke

  22 november 2016 at 16:33

  Ooh, dit ziet er dan ook echt wel uit als een droom, haha! Moet echt onwijs leukzijn omo daar rond te kunnen lopen, hoe handig zijn jouw tips ook! Ik ging naar de Harry Potter Expo in Brussel deze zomer, maar de studio's zijn natuurlijk nog een tikje cooler! Liefs 😀

  1. HosteSarah

   29 november 2016 at 21:56

   Dankjewel 🙂 De Expo in Brussel heb ik ook gedaan. Ook erg interessant! Als het maar Harry Potter gerelateerd is 😀

 • Marlies

  22 november 2016 at 16:43

  Ik wil al zo vaak naar de HP Studio's maar ik ben er echt nog nooit geraakt. Ik ben er toevallig in December dus ik ga nog een poging wagen.

  Jaren geleden, toen de studio nog niet bestond, heb ik een film location tour gedaan door Londen. Echt de moeite.

  1. HosteSarah

   29 november 2016 at 21:53

   Oeeh, zo'n film location tour klinkt zalig. Ik wil ook weleens al die film-plekjes in en rondom Londen gaan bezoeken. Lijkt me super! Veel plezier in de studio's als je er in december naartoe moest gaan 😉

 • MissPrettiness

  23 november 2016 at 15:04

  Oooh, ik wil er zo graag eens naar toe! Zo geweldige om te zien!

  1. HosteSarah

   29 november 2016 at 21:52

   Ja, echt de moeite hoor! Zo plezant 🙂

 • Romy

  23 november 2016 at 15:12

  Wauw, wat ziet dat er geweldig uit! Ik kan me voorstellen dat je de dag van je leven hebt gehad. Alleen al dat boterbier! 🙂

  1. HosteSarah

   29 november 2016 at 21:51

   Haha, ja! Absoluut. Een dag uit de duizenden 🙂

 • Romy

  24 november 2016 at 13:28

  Aah dit lijkt mij heel gaaf als Harry Potter fan! Heel fascinerend! Ik heb zelf (nog) niets met Harry Potter, zelfs nog nooit een boek gelezen of een film gekeken, oeps

  1. HosteSarah

   29 november 2016 at 21:54

   Fascinerend is het absoluut! Al is het voor degenen die niets met Harry Potter hebben waarschijnlijk niet zo interessant 😉

 • Sheila

  29 november 2016 at 21:36

  Lijkt me fantastisch! Daar ga ik ook zeker eens naar toe. Wat je dan ook geweldig zal vinden is de Wizarding World of Harry Potter in Orlando. Daar ben ik nu twee keer geweest en ik mis het nog bijna elke dag. Wat is het daar fantastisch!! Alsof je dan echt in de film loopt en je hebt ook nog geweldige attractie waar je in kan. En je kan geniale souvenirs kopen. Maar die sfeer… Je loopt echt Daigon Alley binnen (het is natuurlijk allemaal buiten) en je drinkt butterbeer natuurlijk. En dat is maar een klein gedeelte. Zucht.. ik mis het al als ik er nu over schrijf.

  1. HosteSarah

   29 november 2016 at 21:50

   Jaaa, de Wizarding World in Orlanda <3 Daar ben ik vorig jaar ook al geweest 😉 Zalig was het. Wat fijn dat je daar zelfs al twéé keer bent geweest. Ik zou ook nog weleens terug willen gaan hoor. Dat was echt een grote droom die uitkwam. Een beetje de hemel op aarde voor mij daar 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

27x de beste Gilmore Girls afleveringen

Volgende bericht

15 foods to eat while watching Gilmore Girls