TAG – Mijn allereerste vliegreis

Toen ik deze tag, gemaakt door opreismetco, bij Marcella las wist ik uiteraard dat hij ook op mijn blog thuishoorde. Ik doe niets liever dan tijd spenderen in luchthavens en op vliegtuigen (ja, serieus!) en vertel jullie daarom ook met veel plezier over mijn eerste vliegreis.


Wanneer maakte jij je allereerste vliegreis?
Mijn ouders gingen vroeger nooit op vakantie met het vliegtuig. Wij maakten altijd autoreizen naar Frankrijk of Spanje. In 2011 besloot ik dan maar om voor enkele maanden zelf naar het buitenland te trekken. Ik was 22, dus al vrij oud voor een eerste vlucht.

Vanaf welke luchthaven vertrok je?
Brussels Airport, waar mijn ouders me naartoe hebben gebracht. Ze hebben mij nog geholpen met hetgeen ze mij konden helpen, en aan de security hebben we dan afscheid genomen. Ik herinner mij nog dat ik dat echt moeilijk vond, maar eens ik op mijn eentje was voelde ik toch ook een soort van opluchting. Een soort van ‘I got this!’. En de luchthaven zelf vond ik ook enorm indrukwekkend. Wist-ik-veel dat het daar zo groot was. Haha.

Met welke maatschappij vloog je?
Aegean Airlines. Een Griekse luchtvaartmaatschappij. (Ik vloog dan ook naar Athene.)

Vloog je alleen of met iemand anders?
Alleen.

Wat herinner je je nog van deze vlucht?
Dat ik alles fan-tas-tisch en indrukwekkend vond. Toen ik op het vliegtuig stapte wist ik ook helemaal niet waar de stoelnummers zich bevonden (halleluja), dus dat heb ik gelijk aan de stewardess gevraagd. Ik zat dan ook nog eens op de allereerste rij én aan het raampje (dus eigenlijk op de allereerste stoel in economy class) en de mensen naast mij zaten al op hun stoel. In plaats van die mensen op te laten staan zodat ik kon gaan zitten, ben ik gewoon een soort van over die mensen gekropen. Haha. Wist-ik-weer-veel dat iedereen in het gangpad moet gaan staan zodat jij kan gaan zitten. Ik zat namelijk op die eerste rij en had dus nog niemand voor mij hetzelfde zien doen. Gelukkig werd er wel niks van gezegd. De mevrouw naast mij was zelfs erg vriendelijk.
Wat ik ook nog weet is dat ik totaal niet wist wanneer het vliegtuig iets normaal of ‘abnormaal’ deed. Soms was er wat turbulentie of maakte het vliegtuig een soort van scherpe bocht, en dan dacht ik meteen ‘Huuuh, wat is dit? Is dit wel normaal?’. En er was uiteraard niemand bij me aan wie ik dat kon vragen. Dan keek ik maar naar de mensen naast mij en die zaten er gewoon rustig bij. En dat stelde mij dan ook gerust.

Op welke luchthaven kwam je aan?
Athens International Airport.

Wat deed je op je (vakantie)bestemming?
Athene zelf was niet mijn bestemming. Ik moest nog doorreizen naar het Griekse eiland Evia. Daar heb ik vervolgens in Kamatriades op een manège gewerkt. Zalig!


Wanneer maakte je je tweede vlucht?
De terugvlucht van Athene naar Brussel niet meegerekend? Dan was dat in 2013. Toen vloog ik van Schiphol naar Curaçao met KLM. Was het nog maar toen. Wat een leuke tijd. Wat een leuke vakantie!

Naar waar ging jouw eerste vliegreis?


Liefs, Sarah

Comments (22)

 • Nienke Hilbrands

  17 november 2016 at 18:35

  Super leuk om te lezen!

  1. HosteSarah

   24 november 2016 at 11:37

   Dankje. x.

 • BySilke

  17 november 2016 at 19:22

  Toffe TAG! Mijn eerste vliegreis was gelijk naar Amerika 5 jaar geleden haha, en meteen met een overstap. Maar nu ik er al een hoop heb gedaan, vind ik die lange eigenlijk ook veel leuker: je krijgt eten en je kan films zien, hihi. Liefs!

  1. HosteSarah

   24 november 2016 at 11:38

   Dankje 🙂 En wauw, meteen een serieuze vliegreis als eerste keer dan! Ik vind de lange vluchten ook altijd het meest plezant 😉 Zo ontspannend; eten, drinken, filmpje. Zalig gewoon.

 • Iris

  17 november 2016 at 19:29

  Ik vind vliegen ook helemaal geweldig! Wel spannend, maar dat maakt het juist zo leuk.

  1. HosteSarah

   24 november 2016 at 11:38

   Zo denk ik er ook over 🙂

 • Unknown

  17 november 2016 at 22:09

  Leuke tag, heel persoonlijk! Ik was volgens mij 17 toen ik voor het eerst ging vliegen, naar Spanje. Ik ging vroeger ook altijd met mijn ouders met de auto naar Frankrijk of Italië:)

  1. HosteSarah

   24 november 2016 at 11:40

   Dankjewel. Die autovakanties met de ouders, altijd zo plezant vond ik dat 🙂

 • foryourstyle.nl

  18 november 2016 at 08:24

  Super leuke tag! Heb al van kleins af aan gevlogen ik was 8 maanden en we gingen al naar Spanje met het vliegtuig. Blijft een heerlijk gevoel al moet ik zeggen dat ik het wel spannend vind telkens weer!

  1. HosteSarah

   24 november 2016 at 11:41

   Wauw, dan heb je dus al heel je leven gevlogen. Super! En ja, eh. Ik vind het ook altijd weer spannend 🙂

 • Nesrin

  18 november 2016 at 11:30

  Wat een leuke tag. Wat goed van jou dat je alleen ging vliegen tijdens je eerste vlucht nog wel. Ik heb net als jij enkel met de auto gereisd samen met mijn ouders. Ik was 18 toen ik voor het eerst alleen vloog, same story dus 😉

  1. HosteSarah

   24 november 2016 at 11:42

   Dankjewel! Zo te horen zijn er best een hoop mensen die vroeger enkel op autovakanties gingen met hun ouders. Altijd zo fijn vond ik dat 🙂

 • Elles

  18 november 2016 at 15:44

  Hele leuke tag! Zelf ben ik nog nooit met het vliegtuig geweest maar ik wil het zó ontzettend graag.
  Liefs,
  Elles

  1. HosteSarah

   24 november 2016 at 11:42

   Aaah, ja. Hopelijk krijg je snel de kans om ook eens te kunnen vliegen. Ik vind het echt super plezant 🙂

 • Sas

  18 november 2016 at 20:12

  leuke tag om te lezen! Mijn eerste vliegreis was in 2007, uit Italië … Mooie herinneringen aan die eerste reis samen met mijn lief (en schoonfamilie)

  1. HosteSarah

   24 november 2016 at 11:43

   Dankje. Klinkt als een super toffe eerste vliegreis. Italië is ook zo'n mooi land!!!

 • Marcella Molenaar – Inspire to Travel!

  18 november 2016 at 22:12

  Superleuk om te lezen Sarah! Wat een mooi avontuur vloog je tegemoet tijdens je eerste vlucht! En Curacao staat nog op mijn wishlist. Lijkt me super! Ik ging vroeger ook altijd met de auto op vakantie, samen met mijn ouders. Dus ik was 23 bij mijn eerste vlucht.

  1. HosteSarah

   24 november 2016 at 11:43

   Dankjewel 🙂 Hopelijk kan je Curaçao snel van je bucket list strepen.

 • Lizette | Reismuts

  23 november 2016 at 13:58

  Ik heb je blog pas net ontdekt, leuk zeg! En leuk om deze tag te lezen.Vooral je eerste ervaring. Dat moet er grappig uitgezien hebben toen je over de mensen heen klom.

  1. HosteSarah

   24 november 2016 at 11:45

   Haha, ja! Als ik er nu aan terugdenk dan ben ik zo blij dat het vriendelijke mensen waren die daar niks van gezegd hebben… Oef 😉

 • Travellers of the world

  9 december 2016 at 15:34

  Leuk om te lezen! Toevallig heb ik hem vandaag ook ingevuld 🙂 Leuk om weer eens terug te denken over het moment dat je voor het eerst in een vliegtuig stapt. Over mensen heen kruipen en niet weten waar je aan toe bent, klinkt inderdaad als een leuke eerste vlucht :p ik had iemand bij me die al eens gevlogen had, dat scheelt best :p

  1. HosteSarah

   13 december 2016 at 21:53

   Oeh, super. Ik ga hem meteen ook bij jou komen lezen 🙂 En ja, wanneer je iemand bij je hebt die weet wat hij of zij doet dan is dat inderdaad wel een stuk makkelijker. Ik had niemand om uitleg aan te vragen. Ik moest het maar zelf uitzoeken. Haha.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Day Zero Project - Phantasialand

Volgende bericht

27x de beste Gilmore Girls afleveringen