Mijn ultieme LONDEN bucket list

Ondertussen ben ik al zo’n vijftal keer in Londen geweest. En hoewel je deze fantastische stad nooit volledig gezien kunt hebben en er achter elke hoek wel iets leuk schuilt, vond ik dat het toch tijd werd om mijn Londen bucket list te maken. Hier volgt dus mijn lijst met 40 dingen waarvan ik persoonlijk vind dat je ze zeker eens gedaan of gezien moet hebben in Londen. Alvast veel lees (of zal ik zeggen reis-) plezier!

01. Spring op een rode dubbeldekker bus
Naast de Londen Underground is er natuurlijk de bekende rode dubbeldekker bus die je overal in Londen ziet rondrijden. Je kan je ritje makkelijk betalen met je Oyster- of Travelcard, dus spring op die bus als je ze ziet langskomen en laat je meevoeren naar eender waar in de stad.02. Neem een echte zwarte taxi
Net als de rode bussen zijn ook de zwarte taxi’s of ‘black cabs‘ niet weg te denken uit Londen. Al worden ze tegenwoordig ook wel als reclameborden op wielen gebruikt. Hoe dan ook, geniet van een taxiritje want vanuit een auto ontdek je Londen ook eens op een hele andere manier. (Minimumbedrag is £2,60.)

03. Kijk naar de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace
Waarschijnlijk ’s werelds meest bekende ceremonie van de wisseling van de wacht; die bij Buckingham Palace. Van april tot en met juli vindt de ceremonie dagelijks plaats om 11u30, de andere maanden van het jaar om de andere dag. Je kan de exacte dagen waarop de ceremonie plaatsvindt hier bekijken. Ga hoe dan ook op tijd naar daar want het is er altijd enorm druk. Wil je het paleis zelf bezoeken? Boek dan (zeker in het hoogseizoen) je tickets goed op voorhand. Het is namelijk altijd snel uitverkocht.

04. Bezoek het British Museum
Londen heeft een hele hoop gratis musea. Eén van mijn favorieten, en tevens ook één van de meest bekende, is het British Museum. Het gebouw alleen al is indrukwekkend, én je kunt er échte Egyptische mummies gaan bekijken. De moeite dus.

05. High Tea
Deze typisch Britse traditie is onlosmakelijk verbonden met Londen. Genieten van thee en zoete lekkernijen? Laat maar komen!

06. Ga naar een West-End musical
Zoals New-York Broadway heeft, heeft London West-End. En aangezien een goede musical er bij mij altijd wel in kan moest dit wel op mijn lijstje staan. Je kan tickets op voorhand kopen, of je kan de dag van de voorstelling zelf naar een TKTS kiosk gaan op Leicester Square en daar je tickets aan de helft (!) van de prijs kopen! Zeker een aanrader voor diegenen die geen specifieke musical in gedachten hebben (aangezien tickets voor je gewenste musical misschien wél kunnen uitverkocht zijn). De TKTS kiosk gaat open om 10u, dus wees er op tijd bij.

07. Kijk je ogen uit op Piccadilly Circus
Dit is dan weer het Times Square van Londen. Niet zo indrukwekkend als the real deal, maar wel de moeite waard om eens gezien te hebben. Voornamelijk ’s avonds. Je kijkt er je ogen uit.

08. Chillen op Trafalgar square
Fijn om eventjes uit te rusten, naar de mensen te kijken of om foto’s te nemen met de alom bekende leeuwen beelden.

09. Ga shoppen in Covent Garden
In Covent Garden kan je leuke boetiekjes en allerlei soorten kraampjes in een soort van markthal terugvinden. Het is er erg gezellig winkelen. Bezoek zeker ook eens Neal’s Yard; een klein, kleurrijk steegje dat je eens beleefd moet hebben.

10. Bezoek The Royal Opera House
Ook hier kan je best op voorhand tickets boeken voor een backstage ervaring, of voor een spectaculaire ballet- of operavoorstelling. Eén ding is zeker; genieten zal je!

11. Geniet van de typische marktjes
Camden Market (met o.a. alternatieve kleding, juwelen, en de lekkerste eetstandjes ooit), Portobello Road Market (antiek en dergelijke), Colombia Road Market (bloemen), Borough Market (etenswaren). Serieus. Je moet ze allemaal gewoon eens meegemaakt hebben. Best plezant om te zien wat er allemaal verkocht wordt, en gewoon om de sfeer op te snuiven. So British.

(Camden)

12. Dwaal door Notting Hill
Wereldbekend door de gelijknamige film. En gewoon toch wel één van de mooiste wijken van Londen. Niks zo fijn als door de straten van Notting Hill dwalen, vind ik zelf. Overal zie je mooie, kleurrijke (of gewoon prachtige witte) huizen. De winkeltjes zijn er authentiek en de Portobello Road Market die hier ligt is ook fijn om eens gezien te hebben. Tip voor de zoetekauwen: op Portobello Road ligt er een Hummingbird Bakery. Yummie.

13. Kensington Palace en Hyde Park
Ga op zoek naar Peter Pan in Hyde Park, neem een kijkje bij het Princess Diana Memorial, eet je lunch gezellig op in het gras (onder de bomen en tussen de eekhoorntjes – sprookje, much?), ga waterfietsen of bootje varen op het Serpentine Lake (ook in Hyde Park) en waan je een echte royal tijdens een bezoek aan Kensington Palace. Er valt dus een hele hoop te beleven hier!

14. Ga naar een echte pub
Drink Pimm’s, snakebite of cider aan de bar en talk British like you mean it. Zomaar. Voor de fun 😉

15. Drink een cocktail in een Rooftop Bar
Er zijn een hoop Rooftop Bars in Londen waar je terecht kan. Eentje die op mijn lijstje staat is The Vista Rooftop Bar at Trafalgar. Je kunt er naar de mensen kijken op Trafalgar Square, én je ziet er The London Eye en The Big Ben. Tijdens de dag kan je er een beetje ontsnappen aan alle drukte in de stad. Na 16u betaal je £5 inkom. Omdat de bar niet al te groot is kan je best online al een tafeltje reserveren, dan ben je alvast gegarandeerd van je plaats.

16. 360 graden uitzicht in de Skygarden
Op 155 meter hoogte ligt deze exotische tuin waar je een uniek 360 graden uitzicht hebt over de hele stad. En het leuke is dat de inkom volledig gratis is. Nadeel? Er is maar een beperkt aantal tickets beschikbaar. Wees dus op tijd met het boeken. Indien de tickets toch al uitverkocht zijn kan je nog altijd reserveren in één van de bars of restaurants van de Skygarden. Uiteraard is de toegang dan niet meer gratis aangezien je betaalt voor eten en/of drinken.

17. High up in the sky in The Shard
Vanuit deze wolkenkrabber, die 310 meter hoog is, heb je het beste en hoogste uitzicht over Londen. (Al zeggen sommigen dat het uitzicht vanop the Tower Bridge of vanuit the London Eye toch nog beter is.) Je kunt naar binnen gaan om van een 360 graden uitzicht te genieten op o.a. de 72ste verdieping, of je kunt een tafel reserveren in één van de restaurants die een twintigtal verdiepingen lager liggen. It’s up to you. Betalen moet je sowieso 😉

18. Uitblazen op Primrose Hill
Tussen Regent’s Park en Camden ligt het wijkje Primrose, waar je op Primrose Hill kan genieten van een mooi uitzicht over een groot deel van Londen. Ga er picknicken of gewoon even uitblazen van alle drukte. Geniet. Primrose is tevens één van de duurste woongebieden in Londen. Kate Moss, Jamie Oliver, Helena Bonham Carter, Chris Marten, Pete Doherty,… . Ze zouden er allemaal een woning hebben. Wie weet spot jij ook wel één of andere ster.

19. Tijd verdrijven bij Madam Tussaud’s
Als het regent (want it’s London after all), is Madam Tussaud’s de ideale plaats om wat tijd te verdrijven. Je kunt er op de foto gaan met al je favoriete (wassen beeld) beroemdheden. Ik denk dan uiteraard meteen aan Harry Potter, prins Harry en prins William. Haha.

20. Snuif de sfeer op in Camden Lock
Camden Market, oftewel Camden Lock, is een plaats waar je meer dan 1000 kraampjes met eten, (alternatieve) kleding, juwelen, muziek, kunst,… kunt terugvinden. Het is gedeeltelijk overdekt en het is dagelijks open. De sfeer is super gezellig en het eten dat er verkocht wordt in de eetkraampjes is to-die-for. Echt zo lekker!

21. Eet in het Cereal Killer Café
Ik ben die persoon die dag en nacht cornflakes kan eten. No joke. Ontbijt, middag, avond. ALTIJD! Ik vind dat gewoon té lekker. Toen ik hoorde van het Cereal Killer Café kwam dat daarom ook uiteraard meteen op mijn to-do list te staan. Je kunt er àlle soorten cornflakes eten mèt topping naar keuze, èn ze hebben er zelfs cornflakes cocktails. De moeite!

22. Ga op zoek naar street art in Shoreditch
Er wordt gezegd dat er dagelijks nieuwe kunst opduikt in Shoreditch. Je raakt er dus nooit uitgekeken. Artiesten van over de hele wereld komen speciaal naar hier om hun werk aan iedereen te kunnen laten zien. Al is de meest bekende artiest waarschijnlijk toch wel Banksky. Zoek op voorhand wel eventjes op (via Google) waar je de kunstwerken kunt vinden zodat je niet té lang moet zoeken.

23. Neem een foto bij Abbey Road
Je weet wel, à la The Beatles. De kans is wel groot dat er nog toeristen zijn met hetzelfde plan. Er hangt trouwens ook een webcam die dag en nacht filmt wie er daar de weg oversteekt. Je kunt dus aan al je vrienden thuis vertellen dat ze naar jouw Beatles-moment kunnen kijken. Té grappig.

24. Ga winkelen in Harrods
Of zeg maar, window shopping. Harrods, dat ligt in de chique wijk ‘Knightsbridge’, is een warenhuis voor luxegoederen. Je kunt er echt uren en uren en uren rondlopen en je dan nog niet vervelen. Ik spreek uit ervaring. Serieus! Ik zou er kunnen wonen. Tip: ga er eens naar het toilet (ja, haha). Zo luxueus! Er staan letterlijk full-size flesjes parfum (Chanel, Dior,…) om zomaar te gebruiken. Zalig! Oh, en de gebakjes op de etenswaren afdeling zijn er ook overheerlijk. Hmm.

25. SHOPPEN
Oxford Street en Regent Street zijn misschien wel twee van de meest bekende winkelstraten van Europa. Ze hebben er ontzettend veel en ook erg leuke winkels. Je moet er gewoon eens geweest zijn. Al is het er wel koppenlopen, zo druk! Maar hé… SHOPPEN!

26. Westminster Abbey
Pure geschiedenis. Traditioneel de plaats waar kroningen en begrafenissen van leden van het Britse vorstenhuis plaatsvinden. Daar waar Kate en William trouwden. Om er binnen te kunnen gaan moet je betalen. Tenzij je een misviering bijwoont op zondagen en feestdagen. Dat is gratis, en dus stiekem de ideale manier om de plaats ook eens vanbinnen te bekijken.

27. Bewonder de Big Ben
Deze 96 meter hoge klokkentoren van het Palace of Westminster die moet je ook gewoon gezien hebben. Al is het maar om er een foto van te kunnen trekken. In het echt ook niet zo indrukwekkend ‘big‘ als je zou denken; Maar wel héél mooi.

28. Wandel naast The Thames
De mooiste wandeling die je kunt maken in Londen is waarschijnlijk gewoon die naast The Thames. En dan bedoel ik in de buurt van The Big Ben en The London Eye, want daar is altijd het meest te doen. Voornamelijk in de omgeving van The London Eye is er voldoende animatie voorzien. Zonsondergang is mijn favoriete periode voor een wandeling. Zalig om alle lichtjes te zien aangaan. Tip: The Queen’s Walk is een topwandeling.

29. Ervaar The London Eye 
Wanneer je op voorhand tickets boekt krijg je tot 15% korting. Dus dat is toch al dat. Wil je eens een luxe belevenis? Boek dan een private Capsule. Zo heb je o.a. de Cupid’s Capsule; een capsule voor jou en je lover alleen, inclusief champagne en chocolade. Zoiets staat dan natuurlijk weer op mijn bucket list.

30. Shakespeare’s Globe
Waar je naar Shakespeare theatervoorstellingen (zoals Romeo & Julia) kunt gaan kijken. I say YES! Tickets zijn al te koop voor amper £5. Er bevindt zich hier ook een heuse William Shakespeare Expo die je helemaal mee terug in de tijd neemt. Ook hiervoor geldt dat je tickets best vroegtijdig bestelt.

31. Internationale moderne kunst in Tate Modern
Voor de kunstliefhebbers onder ons. Dit is het nationale museum van Groot-Brittannie voor internationale moderne kunst. De inkom is gratis, dus zelfs als je geen kunstliefhebber bent kun je gewoon eens een kijkje gaan nemen. Wie weet valt het beter mee dan verwacht. En inspiratie ga je er hoe dan ook opdoen. Neem het van mij aan!

32. Millenium Bridge
Van Tate Modern kun je via de Millenium Bridge naar St Paul’s Cathedral wandelen. Op die manier heb je meteen een mooi uitzicht op de kathedraal. En de brug komt ook voor in Harry Potter and the Half-blood Prince. Potterhead hier! Dat moest ik dus even vermelden.

33. Beklim St Paul’s Cathedral
Zo’n 110 meter hoog, met ongeveer 530 treden. Wanneer je de top hebt bereikt dan heb je dus gegarandeerd een spectaculair uitzicht over Londen. De ingang is niet gratis, maar net zoals bij Westminster Abbey kan je wel voor niets naar binnen tijdens de misvieringen. Dan heb je de binnenkant van de kathedraal toch al eens gezien, en dat is dan toch alweer dat.

34. Bezoek the Tower of London
Voor geschiedenisliefhebbers, gezinnen met kinderen of mensen die zin hebben om enkele uren in dit historische gebouwencomplex te vertoeven. The Tower of London is geschikt voor iedereen. Voor kinderen is er animatie voorzien en van november tot januari wordt er zelfs een heuse schaatspiste geïnstalleerd. Oh, en vergeet zeker niet naar de kroonjuwelen te gaan kijken. Want… WAUW! Tickets kan je trouwens ter plaatse kopen, maar als je ze op voorhand online koopt dan zijn ze net dat tikkeltje goedkoper.

35. Beklim The Tower Bridge
De brug die je van ver ziet staan en die je gewoon eens overgestoken moet hebben zodat je ze helemaal hebt kunnen bewonderen. Voor een optimale belevenis moet je ook naar binnen zijn geweest zodat je Londen stad ook vanuit de binnenkant van de brug hebt kunnen bewonderen. Tickets kan je best op voorhand al bestellen.Om te weten wanneer de brug openklapt om boten door te laten kan je hier het schema bekijken.

36. Neem een foto in een rode telefooncel
Want HALLO, je bent wel in Londen éh.

37. Beleef de kerstmarkten 
Niet alleen ziet Londen er magisch uit met al de kerstversieringen overal. Je kunt er gewoon ook erg leuke dingen doen tijdens de kerstperiode. Je hebt er kerstmarkten, kerstvoorstellingen, ijspistes,… . Ondanks de drukte is het er tijdens deze periode hoe dan ook de moeite! En vergeet geen lege koffer mee te nemen om al je gekochte kerstcadeaus in te kunnen steken. Uiteraard.

38. Ga naar Platform 9 3/4de
Eén van de meest toffe en sowieso dé meest toeristische Harry Potter locatie in Londen centrum. Ga op zoek naar Platform 9 3/4de in King’s Kross en neem een kijkje in het winkeltje dat daar ook ligt. Super leuk!

39. Bezoek de Harry Potter studio’s
Ondanks dat de studios niet in Londen centrum maar in Leavesden liggen, vind ik dit hoe dan ook een must voor wanneer je in Londen bent. Magie gegarandeerd!

40. Koop een ‘I love Londen’ souvenir
Want tja, wie kan daar nu aan weerstaan? Ik in ieder geval niet.

Als jullie nog leuke plekjes kennen in Londen dan hoor ik dat héél graag!


Comments (18)

 • Shirley

  14 november 2016 at 07:01

  Leuke lijst. En heel toevallig ga ik deze maand naar Londen, dus ik heb een aantal tips opgeslagen. Een souvenir kan ik trouwens wel heel makkelijk weerstaan, haha!

  1. HosteSarah

   22 november 2016 at 13:53

   Zo leuk 🙂 Veel plezier in Londen!!! En echt?! Ik totaaaal niet. Al die winkeltjes steken mijn ogen veel te hard uit daar. Haha.

 • Nesrin

  14 november 2016 at 16:09

  Bezoek China Town. Vooral 's avonds heel mooi. Leuke lijst zeg. Ik ben een keer in London geweest en wil zeker nog een keer gaan.

  1. HosteSarah

   22 november 2016 at 13:53

   Jaaa, juist! Dat ik dat niet op mijn lijstje heb gezet! Is inderdaad ook heel mooi. Je loopt er eigenlijk automatisch bijna voorbij wanneer je naar een musical gaat kijken op West-End. Super gezellig (en lekker!) om dan in China Town iets te gaan eten 🙂

 • Evelyne Vergote

  14 november 2016 at 17:19

  Ik krijg spontaan zin om naar Londen te gaan! Het staat in elk geval hoog op m'n TravelBucketList genoteerd 😉

  1. HosteSarah

   22 november 2016 at 13:50

   Jaaa! Is ook zo'n mooie plaats. Ge gaat er helemaal verliefd worden op de stad 😉

 • metsaramsades

  14 november 2016 at 18:08

  Mooie stad he, veel te bezoeken waard

  1. HosteSarah

   22 november 2016 at 13:50

   Absoluut! Helemaal de moeite!

 • sam

  14 november 2016 at 20:04

  Ik ben 1 keer in Londen geweest maar wil absoluut nog eens terug. Ik vind Engeland sowieso erg mooi.

  1. HosteSarah

   22 november 2016 at 13:50

   Ja, eh?! Ik wil sowieso ook nog meer van Engeland zien 🙂

 • Tamarah

  15 november 2016 at 06:55

  Wauw, wat een uitgebreide bucketlist! Ik ben net terug van mijn 6e keer London en geloof dat ik het meeste inmiddels wel gedaan heb. Wij bezochten de 'Red Lion' pub in het centrum, het is echt een mini ding… maar zo mooi van binnen! Heel erg oud, ingelegd met gouden versieringen. Echt een aanrader!

  1. HosteSarah

   22 november 2016 at 13:49

   Oeh, de Red Lion pub kende ik nog niet. Meteen even ge-googled en ziet er heel leuk uit. Ga ik dan ook maar op mijn lijstje zetten voor de volgende keer 🙂

 • Sas

  15 november 2016 at 09:54

  Oh jajajajaja<3 Ik ben zo verliefd op Londen en was er in September nog<3
  Ik wil zeker nog eens terug, voor de 3de keer wordt dat dan. Londen heeft echt mijn hart veroverd. Staan veel leuke dingen in dit lijstje

  1. HosteSarah

   22 november 2016 at 13:48

   Dankjewel. Same here. Ook helemaal mijn hart veroverd. Zo'n mooie plaats <3

 • De Dotties

  15 november 2016 at 15:24

  Londen staat heel hoog op mijn 'ik wil er naartoe!' lijstje. Met deze bucket list zou ik er me zeker niet vervelen haha.

  1. HosteSarah

   22 november 2016 at 13:47

   Oh, leuk om te horen! Hopelijk kan je er snel eens naartoe dan 🙂

 • Rebecca

  16 november 2016 at 19:48

  Wauw dat is een behoorlijke bucketlist. Ik ben 1 keer met school naar Londen geweest en toen heb ik best veel van deze lijst gedaan. Yaay!

  1. HosteSarah

   22 november 2016 at 13:47

   Oeh, super! De meeste van deze dingen kom je tijdens een wandeling in Londen ook vanzelf tegen. En met de metro ben je ook al snel overal daar. Zo handig 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Day Zero Project - Pompoen uithollen

Volgende bericht

Day Zero Project - Phantasialand