De Netflix TAG

Sinds ik Netflix heb ben ik helemaal verslaafd. Hoe heb ik ooit zonder gekund? Dit is zo handig en plezant. Zoveel leuke films, documentaires en series. En hoe gemakkelijk is het dat Netflix gewoon maar onthoudt welke afleveringen van een bepaalde reeks je al gezien hebt? Top! De Netflix TAG, bedacht door Linda van mamaliefde, is dus op mijn lijf geschreven. Veel leesplezier.

Wat was het moment waarop je dacht 'nu moet ik wel', en een abonnement nam op Netflix?
Netflix was al heel lang 'big' in Amerika en ik vond het altijd al een beetje onnozel dat wij zo niks hadden waar we films en series op konden kijken. Toen ik hoorde dat Netflix dan uiteindelijk toch naar België zou komen (in 2014?) heeft Kristof meteen een abonnement geregeld. En gelukkig maar, want ik zou niet meer zonder kunnen.

Hoe vaak kijk je naar Netflix?
Toch wel bijna dagelijks.

Waar kijk je naar Netflix?
Voornamelijk op mijn kamer, via Apple TV. Zo gemakkelijk. Al kan ik ook wel op mijn laptop kijken als ik in de woonkamer of in de badkamer ben.

Zijn er series die je wel kijkt, maar eigenlijk niet echt leuk vindt? 
Haha, ja. Mako Mermaids en Unbreakable Kimmy Schmidt. Ik denk dat het een soort van guilty pleasure is ofzo. Eigenlijk vind ik deze series super slecht, maar ik blijf toch kijken omdat je helemaal niet moet nadenken bij deze afleveringen. Ze zijn zo licht en luchtig. En stiekem ben ik toch ook altijd benieuwd naar hoe de reeks (of aflevering) gaat eindigen, waardoor ik maar blijf verder kijken.

Wat is je favoriete Netflix-hapje en Netflix-drankje? 
Ik eet liefst van al mijn middag- of avondeten op terwijl ik Netflix kijk. Qua drinken is het meestal gewoon water, Spa Bruis of Pepsi Max.

Is er een serie die je samen met je partner kijkt?
Yup! Orphan Black.

Wat is je favoriete Netflix Original?
Orange is the New Black. Zonder twijfel.

Wat zijn je top vijf Netflix aanraders voor volwassenen?
1. Gilmore Girls
2. Orange is the New Black
3. F.R.I.E.N.D.S
4. New Girl
5. Pretty Little Liars

Welke serie zou je niet snel kijken?
Goh, er zijn zoveel series die ik niet snel zou bekijken. Degenen die nu meteen bij mij opkomen zijn die vampier-toestanden à la The Vampire Diaries en The Originals. Dat zegt mij niet meteen iets.

Wie is je favoriete acteur / actrice uit een Netflixserie?
Goh, dat is een moeilijke vraag voor mij want ik hou mij daar niet zo mee bezig. Momenteel ben ik al enkele maanden naar Gilmore Girls aan het kijken en ik vind Rory (Alexis Bledel) wel erg leuk om naar te kijken.

Wat zijn series die volgens Netflix op dit moment jouw beste keus zouden zijn? 
Bates Motel, Easy, Black Mirror, The 4400, Skins, Grace & Frankie, Bloodline, The Mentalist, Master of None, Marvel's Jessica Jones, Degrassi: Next Class, Teen Wolf, Arrested Development, Full House, Freaks and Geeks, Misfits. (Amai, wat een boterham!)

Wat staat er nog op je kijklijst?
Veel te veel om op te noemen. Het laatste wat ik heb toegevoegd was 'Haters Back Off' van youtuber Miranda Sings. Daar ben ik echt heel benieuwd naar.

Op welk volgend seizoen kun je niet wachten?
Pretty Little Liars.

Welke series / films zou je graag op Netflix willen zien?
Qua films mag het aanbod wel wat uitbreiden. Er mogen wat meer recente films bijkomen, want ik vind het aanbod maar magertjes. Qua series zou ik Grey's Anatomy, Heartland en Girls wel willen zien.

Zou je nog zonder Netflix kunnen? 
Neeeeee ;)

Heb jij Netflix? En welke series kijk jij graag? 

Liefs, Sarah

20 opmerkingen

 1. Ik vond Haters Back Off heel raar. Maar ik heb het wel in korte tijd afgekekenn haha. een aantal series die ik leuk vond: Daredevil, Narcos, New Girl, Scream, Jane the Virgin, Drop Dead Diva, Don't Trust the Bitch of apt 23, Orange is the New Black, Better Call Saul.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ondertussen ben ik ook begonnen met Haters Back Off en ik vind het ook best speciaal. Haha. Toch nog even blijven verder kijken :)

   Verwijderen
 2. Ik heb geen Netflix met als reden dat wij een eindeloze lijst aan opgenomen programma's hebben, haha. Wij weten echt wel altijd waar naartoe gekeken ;) Ik heb er wel aan gedacht om Netflix aan te schaffen, maar met die eindeloze lijst is dat gewoon weggesmeten geld :p Mssn later, als ik gepensioneerd ben :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ge al zoveel kijkt op tv dan is Netflix inderdaad nie nodig.

   Verwijderen
 3. Ik zou ook niet meer zonder Netflix kunnen :D Gisteren weer opnieuw aan Gilmore Girls begonnen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kijk haast niet naar Netflix maar ik kom nu overal Gilmore girls tegen en nu wil ik deze serie wel een kans geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind Netflix geweldig, ik weet ook niet hoe ik ooit zonder heb gekund haha! Mijn favoriete Netflix serie zelf is zonder enige twijfel, Stranger Things. Ik tel erg af naar het tweede seizoen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik ben ook aan het aftellen naar het tweede seizoen van Stranger Things. Ben echt benieuwd :)

   Verwijderen
 6. Ik gebruik netflix niet echt, maar vind het wel een leuke tag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Reacties
  1. Het verschil met wat? Met tv? Netflix is een soort van online videotheek waar je een hoop films, series en documentaires op kunt terugvinden. Heel gemakkelijk.

   Verwijderen
 8. Ik vraag me ineens een beetje af of ik de enige ben die Gilmore Girls nog nooit heeft gezien. Ik denk dus van wel, en nu schaam ik me een beetje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor ;) Je hoort er de laatste tijd waarschijnlijk alleen veel meer over omdat er, na zoveel jaren pauze, een soort van nieuw seizoen zit aan te komen. Super spannend dus voor al degenen die de hele reeks hebben gevolgd van begin tot einde :)

   Verwijderen
 9. Super leuke tag hihi! Ik heb fases dat ik een netflix monster ben nu is het eventjes wat minder hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje :) En ja, dat heb ik ook wel. Met momenten kijk ik ook wat minder naar Netflix... Ligt er een beetje aan hoe druk ik het heb en wat er allemaal op tv is.

   Verwijderen
 10. Ik heb netflix en kijk ook elke dag! Ik heb laatst nog de hele serie van the Big Bang Theory gezien en How I met your mother. Heeft wel even geduurd, haha.
  Maar ik kijk ook graag naar series zoals Stranger Things.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan ik geloven dat dat eventjes heeft geduurd :)
   Stranger Things heb ik ook met veel plezier gekeken. Ben al benieuwd naar het tweede seizoen!

   Verwijderen