Day Zero Project – Phantasialand

Ik wilde al een tijdje nog eens naar Phantasialand gaan en besloot het daarom ook gewoon maar op mijn Day Zero Project lijst te zetten. En enkele maanden geleden, 15 september om precies te zijn, gingen we dan eindelijk naar Duitsland om dit pretpark te bezoeken. 

Attractiepark
In het Duitse Brühl, vlakbij Keulen, ligt het attractiepark Phantasialand. Het is een populair pretpark in Europa en telt officieel zes themagebieden: Mystery, China Town, Berlin, Deep in Africa, Mexico, en Fantasy. Magie en fantasie staan hier samen met spanning en sensatie centraal, en met meer dan 100 attracties is het dus een ideale plek voor de hele familie.

China Town

Als kind…
Zelf herinner ik mij Phantasialand nog van toen ik jonger was en we er met het hele gezin een daguitstapje van maakten. Het liet bij mij een toffe indruk achter; een groot, magisch park met wilde attracties voor ‘grote mensen’ die veel durven. Logisch dus dat ik nog eens terug wilde komen 😉 En nu ik bij die ‘grote mensen’ behoor zag ik het park ook helemaal anders. Het was veel kleiner dan ik had verwacht en ook stukken minder magisch. Wow. Als kind zie je écht alles helemaal anders, eh?! 


Sinds 1967
Hoe dan ook. Phantasialand bestaat al sinds 1967 en, ondanks het bijna-50-jarige-bestaan, is dat daar niet aan te zien. De laatste jaren zijn ze bezig met het vernieuwen en toevoegen van attracties, en ook de decoratieve elementen zijn tot in de details geregeld. Er wordt dus niet voor niks 70% van het budget aan de decoratieve elementen besteed.


Attracties met records 
Ook opvallend is dat er een hoop attracties zijn met een record achter hun naam. De hoogste, de snelste,… . Zo is de nieuwe attractie ‘Taron’ momenteel de snelste multi-launch attractie ter wereld. Tijdens de rit word je meerdere keren gelanceerd tot wel 120 km/u. Ja, wat? Ik veronderstel dat je het eens meegemaakt moet hebben om het te begrijpen? 😉

Horecazaken
Ook de horecazaken zijn helemaal in thema. Zo waan je je in China Town écht in China Town en kan je er lekker Chinees eten. In het Mexico gedeelte kan je dan weer Corona’s drinken in een tapasbar, en ga zo maar door. Best leuk. Ook verkopen ze doorheen heel het park redelijk veel lekkere snacks; denk aan ijsjes, slush puppies, karamel appels,… . Hmm. Dat heb je natuurlijk in élk pretpark, maar ik vond de keuze hier toch wel erg uitgebreid.

Niet vernieuwend?
Qua attracties vond ik Phantasialand niet zozeer vernieuwend. Ondanks de mooie titels (de snelste, de hoogste,…) heb ik de attracties hier ook al wel op andere plaatsen gezien. In Phantasialand zijn ze dan gewoon iets sneller of hoger gemaakt. Om dan mijn favoriete attracties toch op te noemen: Mystery Castle (soort van Tower of Terror), Maus au Chocolat (3D schietspel à la Toy Story in Disney) en Chiapas (boomstammen).  


Inkom
De inkom van het park is naar mijn mening wat aan de hoge kant, maar op internet kan je gelukkig wel websites met kortingscodes vinden. Zo kocht ik mijn tickets via de website van Het Nieuwsblad (enkel voor abonnees). Lichtpuntje: het eten in het park is wel aan de goedkopere kant. Oh, en wie jarig is mag geheel gratis binnen.

Hotels
Voor de geïnteresseerden: Phantasialand telt ook twee themahotels. Je hebt het Afrikaanse Matambe en het Aziatische Ling Bao. Beide hotels geven rechtstreeks toegang tot het park, dus dat is ideaal. 

Info
Voor meer info en openingstijden kan je altijd terecht op de Phantasialand website
Op een niet al te drukke dag (check op voorhand de schoolvakanties in Duitsland / België / Nederland) kan dit dus een zeer ontspannende uitstap zijn. Een hele hoop mooie, leuke attracties en lekker eten. Voor ieder wat wils. 
Ben jij al eens in Phantasialand geweest?

Liefs, Sarah

Comments (10)

 • BySilke

  16 november 2016 at 08:22

  Ik vind je project echt heel erg cool, zo'n originele doelen ook steeds! Altijd fijn om te lezen 🙂 Phantasialand heb ik deze zomer vaak voorbij zien komen in reclames, maar behalve de naam spreekt het me niet meer aan dan alle attractieparken die we in België hebben. Liefs!

  1. HosteSarah

   24 november 2016 at 11:33

   De attractieparken in België zijn op zich ook even leuk naar mijn mening. Phantasialand was gewoon fijn om nog eens gezien te hebben 🙂

 • sammie

  16 november 2016 at 10:31

  Ik ben er nog nooit geweest, wil het wel een keer zien. Europapark in Duitsland staat alleen hoger op mijn wishlist 🙂

  1. HosteSarah

   24 november 2016 at 11:34

   Jaaa, Europapark staat ook nog op mijn lijstje. Dat wil ik weleens gezien hebben daar.

 • Nesrin

  16 november 2016 at 12:36

  Ik ben er nog nooit geweest. Ik vind je project te gek en heel leuk en origineel ingevuld.

  1. HosteSarah

   24 november 2016 at 11:34

   Aw, dankjewel. Zo lief 🙂

 • Sanne

  16 november 2016 at 20:27

  Ik ben er ooit wel eens geweest als tiener. Al jaren geleden. Ik vind patashialand wel één van de leukste pretparken. 🙂

  1. HosteSarah

   24 november 2016 at 11:36

   Fijn om te horen. Er zijn wel meerdere mensen die Phantasialand echt de moeite vinden. Het staat ook hoog gerangschikt qua Europa's beste pretparken. Persoonlijk vond ik het echter niet per sé specialer dan de pretparken in België. Dan blijf ik liever wat dichter bij huis 😉

 • Sheila

  18 november 2016 at 10:41

  Ik ben nog maar 2 keer in Phantasialand geweest. Ik vind het wel een leuk en mooi vormgegeven park. Zodra ik niet meer zwanger ben en in achtbanen mag, ga ik zeker die kant weer op. Ben wel benieuwd naar de nieuwste attractie!

  1. HosteSarah

   24 november 2016 at 11:37

   Ja, ze houden zich er absoluut wel bezig met de vormgeving! Dat wel. Geniet nog van je zwangerschap 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Mijn ultieme LONDEN bucket list

Volgende bericht

TAG - Mijn allereerste vliegreis