Day Zero Project - Koop een adventskalender

Adventskalenders; als kind was ik er al dol op, en nu er sinds enkele jaren miljoenen verschillende exemplaren op de markt te verkrijgen zijn wilde ik er terug eentje in huis halen voor dit jaar. Want waarom niet? Het is nu eenmaal fijn om af te tellen naar Kerst en elke dag iets leuk uit je kalender te kunnen halen!

Advent?
In het Christendom is 'Advent' de benaming van de periode voor Kerstmis. In de adventsperiode bereiden Christenen zich namelijk voor op het kerstfeest en wordt de geboorte van Jezus gevierd. Oorspronkelijk is 'Advent' van Duits Lutherse afkomst, waardoor je voornamelijk in Duitsland en Oostenrijk veel adventskalenders zult tegenkomen.

De adventskalender
Toen ik onlangs in Aken was om daar de kerstmarkt te bezoeken heb ik dan ook maar meteen zo'n Duitse adventskalender meegenomen. Een heel klein, simpel exemplaar van Lindt chocolade. Ik kan al niet wachten tot ik mijn eerste luikje kan openmaken. 

Want zo werkt zo'n kalender. Elke dag, tot en met 24 december, moet je één luikje open doen. Meestal vind je in de vakjes chocolade (zoals in mijn kalender), maar ook beauty producten doen het tegenwoordig goed. Denk aan de adventskalenders van Rituals, The Body Shop, Benefit,... . Zo'n kalender maakt het extra leuk om de dagen tot Kerstmis af te tellen. En tegenwoordig bestaan ze in alle soorten en maten, voor jong en oud. Je hebt dus bijna geen excuus meer om er geen in huis te halen ;)

Adventskrans?
Overigens ook leuk om af te tellen naar Kerstmis is de adventskrans. Je brandt elke week één kaars extra (vier in totaal) en de laatste steek je aan op Kerstavond. Dit symboliseert het toenemen van licht, oftewel het overwinnen van de duisternis. Vlak voor Kerstmis moeten er dus vier kaarsen in je krans branden. Op Kerstdag kan je dan in het midden van de krans een witte kaars aansteken. Dat symboliseert  'zuiverheid'; de geboorte van Jezus, puurheid. Ook een leuke manier om naar Kerst af te tellen dus!

Heb jij ook een adventskalender of een adventskrans in huis? 

Liefs, Sarah

13 opmerkingen

 1. Adventskalenders zijn leuk! Ik heb dit jaar alleen die van Douglas in huis. Een adventskrans hadden we vroeger thuis, dan mocht er elke zondag een kaarsje extra aangestoken door mijn broertje of door mij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben al benieuwd naar wat er in je Douglas kalender zit hoor ;) En zo leuk dat jij en je broertje vroeger dan een extra kaarsje mochten aansteken in de adventskrans. Leuke herinneringen.

   Verwijderen
 2. Ik stak vroeger kaarsjes aan in de klas en dit vond ik heel bijzonder. Zo een kalender is eigenlijk ook heel leuk. Misschien moet ik ook maar een kalender aanschaffen, ook leuk voor de kids hier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh, fijn. En ja, absoluut fijn voor de kindjes. Die zullen dat wel plezant vinden ;)

   Verwijderen
 3. Ik vind ze zo leuk maar ik heb er nog geen aangeschaft dit jaar, vroeger hadden we ze thuis wel altijd. Ik vind het ook erg leuk dat er nu kalenders zijn met spulletjes ipv enkel chocolade!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, éh. Die kalenders met beauty producten steken altijd mijn ogen uit. Alleen de prijs valt vaak tegen. Haha.

   Verwijderen
 4. Oooh, ik ben zo dol op adventskalders het is echt zo leuk! Maar het er jammer genoeg geen gekocht ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt er nog steeds eentje gaan halen ;) Of je doet het gewoon volgend jaar :)

   Verwijderen
 5. Ik heb er al jaren niet meer 1 gehad, als kind kreeg ik er altijd 1 van mijn moeder maar heb ze nog nooit zelf gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, vroeger kregen wij dat ook altijd thuis. Zo'n leuke herinneringen aan die tijd. Zalig gewoon :)

   Verwijderen
 6. wij hebben er helaas geen in huis. Vroeger als kind kregen we er eentje. Alleen opende ik soms te veel deurtjes. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja. Sowieso dat ik dat als kind ook weleens gedaan heb hoor ;)

   Verwijderen
 7. Ik heb op mijn werk de adventskalender van The Body Shop gekregen, superleuk. Dus, dit jaar doe ik ook opeens aan advent, haha!

  BeantwoordenVerwijderen