Day Zero Project - 10 Pinterest recepten uitproberen

Nummer 60 op mijn Day Zero Project lijstje; minstens 10 recepten uitproberen die ik op Pinterest vond. Je kent het misschien wel... wanneer je op Pinterest rondkijkt en gerechten ziet waar je het water van in de mond krijgt, dan 'like' je dat meteen. Met de bedoeling dat gerecht zelf ook ooit eens te maken. En uiteindelijk komt het er dan toch nooit van. Daar wilde ik verandering in brengen. En wanneer één van de recepten dan echt heel lekker bleek te zijn dan kon ik dat uitprinten en in mijn recepten-map steken. Handig! Hier volgen mijn tien Pinterest gerechtjes.

01. Pindakaas koekjes
Lekkere pindakaas koekjes waar ik chocolate chips aan heb toegevoegd. Als je van de een uitgesproken pindakaas smaak houdt dan is dit zéker iets voor jou. Met een glaasje (soja)melk erbij was dit echt overheerlijk. Hmm.


02. Citroencake
FAIL! En dat lag compleet aan mij want ik was bakpoeder aan mijn cake vergeten toe te voegen. Oeps. Dat was dus een cake voor de vuilbak. En nu ik er terug aan denk; deze cake moet ik dringend nog eens opnieuw proberen te maken.

03. Muesli
Dit bleek een gerecht van Jeroen Meus te zijn. Erg lekker. En je huis ruikt ook helemaal naar... tja... muesli, als je dit maakt. Zalig!


04. Vegetarische couscous
Alweer een recept van Jeroen Meus. Ideaal als avondeten. Simpel, maar lekker.

05. Groentesoep
En jawel, Jeroen Meus again. Alweer een simpel maar lekker gerecht.

06. Taco's
Oh man, dit was overheerlijk! Ik zou hier eigenlijk nog eens een blog over moeten schrijven want dit was zo lekker. Het waren taco's met vegetarisch gehakt en groentjes, met daarbij een gekruide mayonaise. De hemel.

07. Nutella cupcakes
Omdat gebakjes in combinatie met Nutella nooit kunnen misgaan.


08. Zandkoekjes
Altijd fijn om, aangepast aan het seizoen, koekjes te kunnen bakken in de juiste vormen. Ik bakte hier herfstige diertjes. Kwestie van het kind in mij terug naar boven te halen.


09. Pompoensoep
De lekkerste pompoensoep EVER! Of toch de lekkerste die ik al gegeten heb. Ik voegde er sinaasappel aan toe en dat deed het hem toch wel. Yum.


10. Pompoen cupcakes
In oktober, met Halloween voor de deur, vond ik dit type cupcakes gewoon helemaal gepast. Vandaar. En ze smaakten nog lekker ook. Aanrader.

Gebruik jij Pinterest weleens om kookinspiratie op te doen?

Liefs, Sarah

10 opmerkingen

 1. Ik vind het ook zo leuk om op Pinterest te neuzen en soms probeer ik de recepten uit, voornamelijk de cupcakes :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Cupcakes vind ik ook altijd het leukst om te maken. En zo lekker :)

   Verwijderen
 2. Eigenlijk kijk ik op Pinterest nooit naar recepten. Nog nooit aan gedacht daar eens naar lekkere dingen te zoeken. Goede tip! De vegetarische couscous lijkt mij ontzettend lekker. En ahhh de geur van zelfgemaakte muesli is inderdaad zooo lekker! :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Pinterest is daar eigenlijk best handig voor. Je moet dan alleen niet vergeten om de recepten ook écht te maken, zoals ik het altijd vergat ;)

   Verwijderen
 3. Op Pinterest zoek 'k eigenlijk niet maar like 'k gewoon de foto's die 'k goed vind (qua fotografie dan ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vooral die citroen cake zie ik wel zitten. Nee helaas gebruik ik nooit pinterest om inspiratie op te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die citroencake moet ik echt dringend eens opnieuw proberen te maken. Haha.

   Verwijderen
 5. Ziet er allemaal heerlijk uit!
  Ik kijk vaak op pinterest maar maak er eigenlijk nooit iets van, oeps!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje :) En ja, zo was ik dus ook. Ik zag er altijd leuke recepten maar maakte dan nooit iets. Daar heb ik dus de laatste tijd verandering in gebracht :)

   Verwijderen