27x de beste Gilmore Girls afleveringen

Of toch de 27 beste Gilmore Girls afleveringen in mijn ogen 😉 Vroeger was ik al fan van deze fantastische serie, maar nog nooit had ik alle seizoenen volledig gezien. De afgelopen vier maanden heb ik dus de hele reeks gebingewatcht op Netflix en dit zijn de afleveringen die mij het meest zijn bijgebleven. Het feit dat ik hier 27 afleveringen kan opnoemen die mij zijn bijgebleven zegt al heel wat denk ik dan. (Let op. Spoiler alert!)

SEIZOEN 1

1.01 Pilot
Kennismaking met de Gilmore Girls. Het Carole King themalied ‘Where you lead‘ maakt de serie al meteen erg familiaal in mijn ogen. In deze aflevering wordt Rory geaccepteerd in Chilton en roept Lorelai de financiële hulp in van haar ouders. De ‘Friday Night’ etentjes ontstaan.

1.02 The Lorelai’s first day at Chilton
Wanneer Lorelai zich verslaapt op Rory’s eerste dag op Chilton, trekt ze snel een soort van vreemde outfit aan omdat al haar goede kleren in de was liggen. Wanneer ze dan met Rory op gesprek moet bij de directeur van de school en daar haar moeder ook ziet zitten, zorgt dat voor vervelende momenten. Diezelfde dag leert Rory haar nieuwe klasgenoten kennen. En die lijken niet allemaal even simpel om mee om te gaan.

1.04 The deer hunters
Rory heeft een grote test en op weg naar school loopt er een hert tegen haar auto. Daardoor mist ze haar examen en vliegt ze uit tegen enkele vervelende klasgenoten. Lorelai probeert te redden wat er te redden valt en leert zo op een oudercontact Rory’s leerkracht, Mr. Medina, kennen.

(Fragment uit afl. 1.04 The deer hunters)

SEIZOEN 2

2.18 Back in the saddle again
Rory vraag haar opa, Richard, om hulp voor een marketing schoolopdracht. Richard, die pas op pensioen is, beseft hierdoor dat het thuis zitten helemaal nog niet voor hem is weggelegd.

SEIZOEN 3

3.07 They shoot Gilmores, don’t they?
Lorelai en Rory willen de Stars Hollow dans marathon winnen. Dean, Rory’s vriendje, zit aan de kant te supporteren. Maar ook Jess, de jongen die een oogje heeft op Rory, zit daar. Tot grote frustratie van Dean, die het op de dansvloer dan maar uitmaakt met Rory. Wanneer Rory huilend wegloopt wordt ze gevolgd door Jess, die haar wilt troosten.

3.08 Let the games begin
Rory en Jess worden officieel een koppel, en Rory gaat naar Dean om zich te verontschuldigen.

3.16 The big one
Paris, één van Rory’s vriendinnen op Chilton, heeft seks met haar vriendje en krijgt vervolgens een mental breakdown op de nationale tv omdat ze niet werd geaccepteerd aan Harvard. Ook Rory krijgt de (dikke!) brieven van de universiteit aan. Goed nieuws voor haar dus.

3.17 A tale of poes and fire
Er breekt vuur uit in de Independence Inn, waardoor Lorelai bij Luke moet overnachten. Ook ontstaan er vragen rondom Jess, want hoe kan hij werknemer van de maand worden bij Wall-Mart als hij ook voltijds naar school gaat? Rory gaat op bezoek bij Paris die na haar breakdown op tv al enkele dagen niet meer naar school is geweest. Weer thuis praat ze met Lorelai over de universiteit en kiest ze ervoor om naar Yale te gaan.

3.22 Those are strings, Pinocchio 
Rory vraagt haar grootouders om financiële hulp omtrent Yale en ze studeert af van Chilton. Fantastische aflevering. Tranen met tuiten. Deed me helemaal denken aan toen ik afstudeerde 🙂

(Fragment uit afl. 3.22 Those are strings, Pinocchio)


SEIZOEN 4

4.09 Ted Koppel’s big night out
Rory en Paris lunchen samen met Richard op Yale, waar ze kennismaken met professor Fleming. Vervolgens gaat Rory samen met haar grootouders en Lorelai naar de Yale-Havard game en duikt Richard’s eerste vriendinnetje daar op. Wanneer Rory op het einde van de dag terug naar haar studentenkamer gaat ziet ze Paris kussen met professor Fleming.

4.14 The incredible sinking Lorelai’s
Lorelai en Sookie hebben een discussie over het runnen van hun eigen Inn. Rory heeft het dan weer moeilijk wanneer één van haar leerkrachten haar vertelt dat ze teveel hooi op haar vork heeft genomen en ze beter een vak kan laten vallen. De twee hebben het in de tussentijd ook moeilijk om elkaar te contacteren.

4.17 Girls in bikinis, boys doing the twist
Rory, Paris, Janet en Glenn gaan op springbreak in Florida. Daar komen ze oude vriendinnen Madeline en Louise tegen. Ze proberen er dé ultieme vakantie van te maken.

4.22 Raincoats & recipes
Rory en Dean zetten een grote stap in hun relatie en Lorelai is daar niet gelukkig mee. Luke en Lorelai beginnen een relatie.

(Fragment uit afl. 4.22 Raincoats & recipes)


SEIZOEN 5

5.11 Women of questionable morals
Emily en Richard nemen een verloren gelopen hondje in huis. En wanneer Christopher’s vader sterft schieten Lorelai en Rory te hulp.

5.15 Jews and Chinese food
Luke en Lorelai zijn uit elkaar, maar stiekem hoopt Luke haar toch tegen te komen op het schooltoneel waar ze allebei achter de schermen moeten werken. Rory spreekt af met Marty op Yale, maar wordt gestoord door Logan die haar mee uit eten komt vragen.

5.16 So… good talk
Rory wordt kwaad op haar grootmoeder tijdens het vrijdagavond etentje. Ze vindt namelijk dat die zich teveel met haar moeder’s liefdesleven heeft bemoeit. Luke, die Lorelai mist, werkt zijn woede uit op zijn klanten.

5.22 A house is not a home
Lorelai moet Rory gaan ophalen bij de politie omdat ze samen met Logan een boot heeft gestolen. Ze besluit om volgend schooljaar niet terug te gaan naar Yale en vraagt hulp aan haar grootouders.

(Fragment uit afl. 5.22 A house is not a home) 


SEIZOEN 6

6.22 Partings
Logan studeert af en vertrekt voor een jaar naar Londen. Rory organiseert een afscheidsfeestje.

SEIZOEN 7

7.7 French twist
Christopher en Lorelai gaan samen naar Parijs, en komen getrouwd terug. Terwijl Lorelai weg is houden Rory, Lucy en Olivia een girls’ night in Stars Hollow.

7.11 Santa’s secret stuff
Lorelai heeft gewacht met het vieren van Kerstmis tot Rory terug is van Londen, waar die op bezoek was bij Logan. De kerstsfeer spat ervan af in deze aflevering en het wordt overduidelijk dat Lorelai nog gevoelens heeft voor Luke.

7.12 To whom it may concern
Christopher beseft dat hij tweede keus is voor Lorelai, Luke krijgt de gedeelte voogdij over April en Sookie is opnieuw zwanger. Richard krijgt een hartaanval.

7.13 I’d rather be in Philadelphia
Richard krijgt een hartoperatie en terwijl Logan goed voor Rory zorgt, staat Lorelai er alleen voor omdat Christopher niks van zich laat horen. Gelukkig springt Luke wél te hulp.

7.14 Farewell, my pet
Michel verliest één van zijn honden en in de Inn wordt er een wake georganiseerd. Lorelai beseft dat zij en Christopher niet samenhoren.

7.19 It’s just like riding a bike
De auto van Lorelai doet het niet meer en samen met Luke gaat ze op zoek naar een nieuwe. Het geruzie dat ze tijdens hun zoektocht krijgen is in Lorelai’s ogen een goed teken. Op de universiteit gaat het Rory’s vrienden allemaal goed af; iedereen weet al wat hij volgend jaar, na het afstuderen, wilt gaan doen. Bij Rory verloopt dat echter wat moeizamer.

7.20 Lorelai? Lorelai?
Lorelai en Rory gaan naar een karaokebar en Lorelai eindigt er met het zingen van een liedje dat wel voor Luke bestemd lijkt. Logan vraagt toestemming aan Lorelai om met Rory te trouwen.

7.21 Unto the breach
Alweer een diploma uitreiking. Alweer tranen met tuiten. En Rory wordt ten huwelijk gevraagd.

7.22 Bon voyage
Van een perfecte laatste aflevering gesproken! Serieus. De ideale afsluiter van een fantastische reeks!

(Fragment uit afl. 7.22 Bon voyage)En nu kan ik al helemaal niet meer wachten tot het vervolg (‘A year in the life’) verschijnt. Spanneeeeeend! 

Liefs, Sarah

Comments (14)

 • Charel

  21 november 2016 at 09:54

  Ik schaam me nu kapot maar heb dit nog nooit gekeken! Ik ga vanavond maar even een marathon houden, het lijkt me in ieder geval heel erg leuk!

  1. HosteSarah

   29 november 2016 at 21:47

   Er zijn wel meerdere mensen die Gilmore Girls nog nooit gezien hebben 😉 Maar sowieso wel de moeite om eraan te beginnen hoor!

 • Evelyne Vergote

  21 november 2016 at 09:54

  Ik was indertijd ook fan van de serie toen het op tv was, maar ik zag nooit volledige afleveringen en al zeker de seizoenen niet. Ik heb ooit de serie One Tree Hill op dvd overgekocht, mssn moet ik ook maar eens kijken om die serie op dvd te kopen 😉

  1. HosteSarah

   29 november 2016 at 21:46

   One Tree Hill moet ik misschien ook eens beginnen kijken. Heb ik ook al veel goede dingen over gehoord.

 • Marion | The Dutch Adventure Seeker

  21 november 2016 at 10:47

  Ik heb het eigenlijk nooit gezien, maar hebben sinds kort netflix. Dus wie weet ga ik het eens kijken!

  1. HosteSarah

   29 november 2016 at 21:45

   Jaaa! Zeker doen. De moeite!

 • Nesrin

  21 november 2016 at 11:55

  Ik heb al zo veel over deze serie gelezen en ik ben nu wel heel benieuwd. Ik wil er binnenkort lekker voor gaan zitten.

  1. HosteSarah

   29 november 2016 at 21:45

   Geniet er van 🙂 Is echt een hele leuke serie!!!

 • Mei Qi

  21 november 2016 at 18:15

  Ik heb deze ook nog nooit gezien! Maar als ik mijn andere serie af heb dan misschien deze haha

  1. HosteSarah

   29 november 2016 at 21:44

   Zeker doen. De moeite waard 🙂

 • sam

  22 november 2016 at 14:17

  Ik ben toevallig pas weer opnieuw begonnen aan de serie, hij blijft ontzettend grappig!

  1. HosteSarah

   29 november 2016 at 21:44

   Ja, eh. Echt één van mijn absolute favorieten!!!

 • Marlies

  22 november 2016 at 16:46

  I LOVE GILMORE GIRLS!! haha.
  Ik kan niet wachten tot vrijdag!
  Je hebt goeie favoriete afleveringen uitgekozen 🙂

  1. HosteSarah

   29 november 2016 at 21:43

   Dankje! De nieuwe afleveringen waren écht geweldig vond ik 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

TAG - Mijn allereerste vliegreis

Volgende bericht

The Warner Bros. Studio Tour London - The making of Harry Potter