TWEE!

Dat mijn blog vandaag al twee jaar oud is. Say what?! Hoe snel gaat dat? Vandaag wil ik het eventjes hebben over mijn statistieken, het hele internet gebeuren en over hoe gewoon ik wel niet ben ;)

STATISTIEKEN
Laat me hier vooral eventjes met de deur in huis vallen en met wat cijfertjes beginnen gooien. Ik hou me graag bezig met de statistieken van mijn blog en, omdat ik dit exact een jaar geleden ook heb samengevat, voilà:
- 595 gepubliceerde artikelen
- 1668 reacties
- 56.094 pageviews
- 186 bloglovin' volgers

BEDANKT ALLEMAAL :)

DAT HELE INTERNET GEBEUREN
Het bloggen heeft me al heel wat geleerd, ik heb toffe mensen leren kennen en ik heb al enkele leuke samenwerkingen achter de rug. Allemaal heel plezant dus. Maar waar ik vroeger enkel en alleen de voordelen van zag, zie ik nu ook de nadelen. Dat hele internet gebeuren kruipt in je kleren. Je gooit je leven online en... tja... wel... mensen twijfelen niet om daar commentaar op te geven. Bovendien vergeet het internet nòòit en kan het minste dingetje terug naar boven worden gehaald. En oh man, ben ik mij daar heel erg bewust van. Niet dat ik 'foute' dingen op mijn blog zet, maar 'foute' mensen kunnen tegenwoordig veel. Zinnen kunnen verdraait worden, foto's bewerkt. Ik besef heel goed dat je voorzichtig moet omgaan met die online wereld, of je wordt er knettergek van.

Ook het feit dat we zomaar kunnen kijken naar het doen en laten van iedereen werkt heel verslavend. Je begint jezelf te vergelijken met hoe persoon A eruit ziet en met wat persoon B allemaal heeft, en op den duur ben je niet meer tevreden met jezelf. Want woah, ik ben helemààl niet zo cool als al die mensen die ik tegenkom op mijn Instafeed.

GEWOON SARAH
Ik ben maar een heel gewoon, simpel meisje dat schrijft over de dagdagelijkse dingen. Mijn reizen, make-up, huisdieren, boeken, recepten,... . Niets speciaal. De recepten die ik online zet zijn niet spectaculair Instagram-waardig, maar wel gewoon lekker. De make-up die jullie hier voorbij zien komen is maar gewoon de make-up die ik graag draag. De reistips die ik met jullie deel zijn misschien niet allemaal even vernieuwend,... . Maar alles wat ik online gooi is wel écht. Met hier en daar een filter op mijn foto's ;), maar wel écht. Geen leugens, geen photoshop. Gewoon Sarah. Alsof jullie mijn vriendinnen zijn en ik mijn dagdagelijkse leven met jullie deel. Zoals ik ook met mijn échte vriendinnen doe.

NIET INSTAWORTY
Het is alleen spijtig dat, door dat hele internet gebeuren, ik mij soms een beetje té gewoon vind voor deze online wereld. Ik zie er niet uit als een model, heb niet de meest nieuwe iPhone of de beste camera om knalheldere foto's mee te kunnen maken, en hell... ik heb ook écht geen tijd om elk bord eten er 'Instaworthy' te doen uitzien. Laat staan om mijzelf te photoshoppen zodat ik online beter overkom. Ja, bye bye zeg.

OVER BLOGGEN
Voor mij is het sowieso mentaal niet altijd even makkelijk om een artikel te posten, gewoon omdat ik àltijd weet dat er wel iemand ter wereld hetzelfde soort artikel beter heeft geschreven. Met mooiere foto's en een vlottere tekst. Maar ik blijf bloggen. Omdat ik het graag doe. En uiteraard voor jullie. Al die lieve reacties, berichtjes en 'likes' op bloglovin' vergeet ik nooit hoor ;)

Bedankt!!!

Liefs, Sarah

23 opmerkingen

 1. Fijne blogverjaardag! Ik sluit me helemaal bij je aan bij dat stukje van 'gewoon sarah': je zou er even goed kunnen schrijven 'gewoon silke' Mooi geschreven stuk trouwens, en goed dat je het zegt! Het is net daarom dat ik je blog zo graag lees, omdat 'ie zo eerlijk is. Liefs en geniet van je dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met je 2de blogverjaardag! Wow, wat gaat 't snel! Je mag trots zijn op wat je hebt bereikt met je blog. Ik vind je zelfzekerder geworden, ookal vind je dat zelf niet. Voor mij ben je dé béste Sarah ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd! Wat leuk dat ik je vandaag ontdekt heb, ik ben het namelijk helemaal met je eens, keep up the good work en blijf vooral gewoon jezelf (dat zijn namelijk de leukste mensen)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, vind ik ook. Lekker eerlijk. Bedankt voor de lieve reactie.

   Verwijderen
 4. Je hebt helemaal gelijk! Ik blog nu ruim 2 maanden en ik merk ook dat je echt voorzichtig moet zijn met wat je online zet. Ook het idee dat iemand anders altijd een zelfde soort artikel beter heeft geschreven helpt niet echt. Toch blijf ik doorgaan omdat ik het gewoon gigantisch leuk vind om te doen! Gefeliciteerd met je 2de blogverjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt helemaal gelijk! Ik blog nu ruim 2 maanden en ik merk ook dat je echt voorzichtig moet zijn met wat je online zet. Ook het idee dat iemand anders altijd een zelfde soort artikel beter heeft geschreven helpt niet echt. Toch blijf ik doorgaan omdat ik het gewoon gigantisch leuk vind om te doen! Gefeliciteerd met je 2de blogverjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut. Gewoon blijven doordoen met hetgeen we plezant vinden ;) Heel erg bedankt!!!

   Verwijderen
 6. Beetje laat, maar JEEJ! Alsnog gefeliciteerd met het 2 jarig bestaan van je blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat tof! Twee jaar alweer!
  Gefeliciteerd :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd met je 2-jarig bestaan!
  En ik ben ook maar een gewone blogger.... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel leuk geschreven! En ik ga volledig akkoord met de voor- en nadelen. Soms wil ik echt eens een tijdje niets op social media zetten maar dat gaat nu eenmaal niet echt omdat ik social media voor zoveel dingen gebruik en "nodig" heb.

  En ja, jouw blog is ook gewoon echt. Dat maakt hem ook zo leuk! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad. Dat is zo vervelend vind ik soms. Je wilt er wel zonder maar kunt gewoon niet. Zo jammer. En héél erg bedankt. Super lief :)

   Verwijderen
 10. Wauw wat een mijlpaal!! Gefeliciteerd!! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Happy blogbirthday! Ik hoop dat je nog lang met plezier gaat bloggen.

  BeantwoordenVerwijderen