Recept - Pompoensoep met sinaasappel

Want welke soep mag er tijdens de herfst absoluut niet ontbreken?! Inderdaad. Dat dacht ik ook. Pompoensoep! Alvast veel kookplezier. 

BENODIGDHEDEN (voor 6 personen)
+ 1kg pompoen
+ 2 uien
+ 1 prei 
+ 2 sinaasappelen 
+ 4 groentebouillonblokjes
+ 2 liter water
+ Olijfolie
+ Peper, zout, nootmuskaat
+ Room en peterselie (afwerking) 

BEREIDINGSWIJZE
- Snij de pompoen, de uien, en de prei in stukjes.
- Giet wat olijfolie in een kookpot en fruit de ui.
- Voeg de prei en de pompoen toe en stoof in zo'n tiental minuten gaar op een hoog vuur.
- Overgiet de groenten vervolgens met 2 liter water en het sap van 2 sinaasappelen. Voeg ook de 4 groentebouillonblokjes toe.
- Laat de soep 1 uur lang pruttelen op een zacht vuurtje.

- Kruid af met peper, zout en nootmuskaat en mix het geheel mooi glad.

- Serveer, indien gewenst, met room en peterselie.

SMAKELIJK!

6 opmerkingen

  1. Ik ben dol op pompoensoep. Maar jou receptje klinkt ook wel lekker. Ik heb er nog nooit appelsienen in gedaan. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Aanrader, al zeg ik het zelf ;) Appelsienen passen verbazingwekkend goed bij pompoen. De soep smaakte lekker zoet!

      Verwijderen
  2. Nog nooit gehoord van Appelsiensap in pompoensoep, maar mijn mama doet er tomaten bij om de smaak van de pompoen te verzachten. Ben niet gek van pure pompoen (oeps)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tomaten-pomoensoep is ook lekker. Hmm. Appelsienen maken de soep lekker zoet. Misschien eens proberen, dat ge het dan wel lust ;)

      Verwijderen