BENODIGDHEDEN
- 1 pak bladerdeeg
- 150 g speculoos
- 125 ml volle room
- 4 rode appels
- Confituur naar keuze
BEREIDINGSWIJZE
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg het bladerdeeg in een ingevette taartvorm en doorprik het deeg met een vork, zodat het niet opblaast tijdens het bakken.
- Maal de speculoos fijn en meng de room erdoorheen. Verdeel dit vervolgens over de bodem van het bladerdeeg.
- Schil de appels en snijd ze in schijfjes. Schik ze daarna mooi in de taartvorm.
- Bak de taart 30 minuten in de oven op 200°C. De appelschijfjes zullen goudbruin zien.
- Haal de taart uit de oven en smeer er een dunne (of dikke, het is maar wat je graag hebt) laag confituur naar keuze over.
- Extra lekker met een bolletje vanille ijs en een tasje Nespresso erbij ;)
SMAKELIJK!
Ik ben normaal geen favoriet van warm fruit, maar appeltaart kan er bij mij wel in ;)
BeantwoordenVerwijderenIk ook niet. Appeltaart is bij mij ook één van de weinige 'fruitdingen' die ik wél lust. Zo lekker :)
VerwijderenIk heb vandaag nog appeltaart op, mmm! Deze ziet er ook goed uit!
BeantwoordenVerwijderenDankjewel. Lekker, eh ;)
Verwijderenaah dit ziet er heerlijk uit! volgens mij zijn alle vormen van appeltaart lekker :)
BeantwoordenVerwijderenDankje :) En ja, appeltaart smaakt mij ook altijd wel. Yum.
Verwijderen