Day Zero Project – Ga naar een musical in Londen

Vorige maand kreeg ik van Kristof een citytrip naar Londen cadeau voor mijn verjaardag. Omdat ik al langer eens een échte musical wilde gaan bekijken, was dit uiteraard het ideale moment om daar werk van te maken. In de bekende wijk West End, waar ook Picadilly Circus ligt, gingen we in het Queen’s Theatre naar Les Miserables kijken. 

Toch wel één van de meer bekende musicals, en tevens eentje die al een hele hoop prijzen in de wacht heeft gesleept. Ondertussen speelt hij in Londen zelfs al meer dan 30 jaar. Een musical die je moet gezien hebben dus. En dat is ook wat 70 miljoen andere mensen dachten, want zo vaak is de voorstelling al bezocht door mensen in 44 verschillende landen.

Ik had al vaker musicals gezien in België, dus ik dacht dat ik wist wat ik mocht verwachten. Was ik even fout. Deze musical speelde zich eerst en vooral al af in een ontzettend mooi en groot theater. Vervolgens word je dan meegenomen in een spannend, ontroerend verhaal waarbij je af en toe toch ook eens goed kunt lachen. De kostuums, het decor, de acteurs, DE ZANG! Alles is echt de moeite waard. Logisch dat er over de kwaliteit van Les Miserables al lang niet meer wordt gediscussieerd.

Toch vond ik het lastig om de musical met plezier uit te kijken (minpunt-alert!). De zitplaatsen zijn zo klein en oncomfortabel… om op zo’n stoeltje een 3 uur durende musical te gaan bekijken. Dat is geen lachertje. En aangezien ik last heb van bekkenpijn al helemaal niet. Ik heb daar zitten draaien en keren op dat zitje. Vreselijk. Ook super jammer uiteraard, want op die manier valt de magie van zo’n musical helemaal weg natuurlijk. Normaal kan ik mij helemaal verliezen in zo’n verhaal en krijg ik kippenvel van zulke muziek, maar wanneer je zo ongemakkelijk zit (en in mijn geval zelfs pijn hebt) is dat nogal moeilijk. Helaas.

Och ja. Ik heb het eens meegemaakt. En mochten de stoeltjes beter zitten, ik zou véél vaker (willen) teruggaan. Eén ding is alvast helemaal zeker; het alom bekende liedje ‘I dreamed a dream’ zal mij nog lang nablijven.

Voor de geïnteresseerden is hier de trailer. Mooie samenvatting van een spectaculaire musical!

Heb jij weleens een musical gezien in Londen? 


Liefs, Sarah

Comments (12)

 • Unknown

  18 oktober 2016 at 13:42

  Een musical zien in Londen lijkt mij wel heel tof!! Wel erg balen van die kleine zitplaatsen zeg. Kan mij voorstellen dat genieten dan wel wat lastiger gaat, vooral als je ook nog eens last krijgt van je bekken. Zijn er ook duurdere plekken waarbij de zitplekken ruimer zijn? Geen idee hoor, maar dat schoot mij te binnen. Wel goed om te weten dat dit een minpunt is.

  1. HosteSarah

   18 oktober 2016 at 13:53

   Dat vroeg ik mij ook meteen af toen wij daar zaten. Heb dat nadien ook een beetje opgezocht en volgens mij zijn al die zitplaatsen in dit theater allemaal even ruim. De prijs van de tickets hangt voornamelijk af van hoe ver je van het podium af zit, en of je al dan niet beperkt zicht op het podium hebt. Wat wel zou helpen zou een zitplaats op de eerste rij zijn. Of dat dan is in een duurder of een goedkoper deel van het theater maakt niet uit, dan kan je in ieder geval je benen al kwijt omdat er niemand voor je zit.

 • Evelyne Vergote

  18 oktober 2016 at 16:27

  Jammer van je bekkenpijn.. Dan kijk je al uit naar iets en gaat dit het nog eens verstoren. Nu ja, ik zou het waarschijnlijk ook wel lastig krijgen op die smalle stoeltjes (ik heb ook wel plaats nodig om m'n benen comfortabel te kunnen zetten)

  1. HosteSarah

   20 oktober 2016 at 16:28

   Ja, super jammer. Wie die plaatsen ooit zo klein heeft gemaakt… Amai!

 • Sas

  18 oktober 2016 at 19:57

  Lijkt me tof om in Londen mee te maken, hoewel ik niet zo van de musicals ben.

  1. HosteSarah

   20 oktober 2016 at 16:30

   Ja, was wel leuk. Maar als je niet voor musicals bent dan is dat natuurlijk nergens heel plezant 😉

 • Nesrin

  18 oktober 2016 at 20:17

  Ik heb nog nooit een musical gezien 🙁 Het lijkt mij heel bijzonder om mee te maken, vooral in Londen.

  1. HosteSarah

   20 oktober 2016 at 16:31

   Moest je ooit een citytripje Londen doen, dan zou ik zo'n musical toch aanraden. Leuk om eens meegemaakt te hebben. Al hoop ik wel dat de zitplaatsen in andere theaters iets ruimer zijn 😉

 • Laura

  19 oktober 2016 at 09:39

  Wat gaaf dat je hierheen bent geweest! Ik ben ooit (in 2009, haha) naar The Lion King geweest in Londen, dat vond ik ook ZO gaaf!

  1. HosteSarah

   20 oktober 2016 at 16:31

   Oeeh, super. The Lion King zou ik ook weleens willen zien hoor. Lijkt me heel mooi!

 • Evelijn

  19 oktober 2016 at 12:40

  Wat vet! Jammer van de pijn, is een kussen meenemen de volgende keer een idee? Was de rest van tripje ook leuk? Liefs, Evelijn

  1. HosteSarah

   20 oktober 2016 at 16:34

   De stoeltjes waren op zichzelf al heel zacht, dus een kussen was niet echt nodig. Het was echt de beperkte ruimte die mij last deed krijgen. Ik moest de hele tijd in dezelfde positie blijven zitten en dat ging echt niet met mijn bekken. Toch bedankt voor de tip, want een kussen zou inderdaad wel geholpen hebben op een hardere stoel! De rest van de trip is heel goed meegevallen. Dankjewel 🙂 Artikels volgen nog 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige bericht

Recept - Pompoensoep met sinaasappel

Volgende bericht

Day Zero Project - Drink boterbier tijdens de Harry Potter Studio Tour in London