Day Zero Project - Drink Pimm's

Pimm's; ik had er al vaak van gehoord maar ik had het nog nooit geproefd. En daar wilde ik verandering in brengen. Het drankje werd uitgevonden in Londen, dus toen ik onlangs daar was vond ik dat meteen de ideale gelegenheid om een glas Pimm's te bestellen.

Ontstaan?
James Pimm, geboren in Kent in het Zuiden van Engeland, opende in 1823 een oesterbar in Londen. Oesters waren destijds namelijk erg populair, zowel voor arm als rijk, en daar moest uiteraard ook iets bij gedronken worden. Zoals de Fransen wijn hadden, hadden de Engelsen gin. Maar, zeker toen nog, proefde gin niet meteen erg lekker wanneer dat puur gedronken werd. Meneer Pimm vond het dus nodig om zijn klanten iets lekkerder te kunnen serveren en begon zelf een drankje uit te vinden, op basis van gin. En zo werd een citrusachtig drankje met een kruidige nasmaak geboren onder de naam 'Pimm's No 1 cup'.

No 1 cup, No 2 cup, No 3 cup,...
Later ontstonden ook de 'Pimm's No 2 cup' (gebaseerd op whisky), 'Pimm's No 3 cup' (gebaseerd op cognac),... . De No 1 cup is dus het origineel en wordt voornamelijk met tonic gedronken.

Véry English
En dat is ook wat ik deed. Ik dronk de Pimm's No 1 cup met tonic en dat smaakte verdorie lekker. In Engeland wordt het drankje voornamelijk ijskoud in de volle zon gedronken, maar mij smaakte het ook terwijl het buiten aan het regenen was. Ik voelde mij alleszins véry English die avond ;)

Kende jij dit drankje al? 

Liefs, Sarah

14 opmerkingen

 1. Ken het niet maar ziet er lekker uit hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken dit echt al zo lang maar ik heb het zelf nog nooit gedronken, zelfs niet wanneer ik in Engeland was. Misschien toch maar eens proberen! Een ander "typisch" Engels drankje dat ik geweldig vind is "Snake Bite", erg fijn in de zomer :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ken dat ;) Bij mij heeft het ook eeuwen geduurd eer ik het gewoon eens bestelde op café. En Snake Bite ken ik wel maar heb ik nog nooit geproefd. Voor zover ik weet wordt dat met bier gemaakt en dat lust ik dan weer helemaal niet.

   Verwijderen
 3. haha super leuk maar ik heb het nog nooit gedronken (toch nu maar een keer doen)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ondanks dat ik dit al heel lang ken, heb ik het echt nog nooit geprobeerd..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kende het ook al best lang maar had het dus ook nog nooit geprobeerd. Gewoon eens een keertje bestellen de volgende keer dat je het op een menukaart ziet staan ;) Zo lekker!

   Verwijderen
 5. Ik heb dit nog nooit geprobeerd, maar ik ben wel nieuwsgierig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nooit van gehoord, maar wil 't wel eens gaan proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ken het drankje niet maar het lijkt mij verrassend lekker.

  BeantwoordenVerwijderen