Day Zero Project - Drink boterbier tijdens de Harry Potter Studio Tour in London


De Harry Potter Studio Tour stond al héél lang op mijn bucket list. Als groot Potter-fanaat moest ik daar gewoon geweest zijn. En uiteraard moest ik dan ook een bekertje boterbier drinken. Want, tja... zo hoort dat nu eenmaal als je op Zweinstein rondhangt ;)


Halverwege de tour, die overigens écht de moeite waard is, kom je in een café waar je iets kunt eten en/of drinken. Zo kun je er ook een pintje boterbier drinken of een boterbier ijsje proeven. Ja, yum! Toen ik op reis was in Florida proefde ik in de Universal Studios het boterbier ook al en vond ik de frozen variant super lekker. De gewone versie was daarentegen niet te drinken vond ik. (Oeps!) In deze studio's kon je helaas enkel en alleen het gewone boterbier verkrijgen. En uiteraard moest ik dat ook geprobeerd hebben. Want wie weet proefde dat hier wel anders dan in Amerika. (You never know.) En jawel, de smaak was anders. Het schuim was lekker, maar het drankje zelf vond ik opnieuw vreselijk. Ik heb het Kristof laten opdrinken want ik kreeg dat niet door mijn keel. Haha.

Edit: Boterbier is een drankje uit de Harry Potter boeken. Het lijkt op gewoon bier en je wordt er, zoals in de boeken staat geschreven, heerlijk warm van vanbinnen. In de tovenaarswereld drinken leerlingen van Zweinstein het graag in het stadje 'Zweinsveld'. 


Het boterbier ijs was gelukkig wel lekker, maar vond ik toch iets te duur voor wat het eigenlijk was. Een soort van karamel softijs voor £4. Ja, hallo. Het hoorntje werd wel ongelofelijk volgepropt, maar toch.


Maar hoe dan ook. Ik heb een fantastische dag gehad en ik heb mij helemaal gedragen zoals het een tovenaarsleerling beaamt. Boterbier-snor inclusief! (Muggles won't understand.)

Heb jij al een keer boterbier geproefd? 

Liefs, Sarah

10 opmerkingen

 1. Reacties
  1. Als een soort van vanille/karamel milkshake met bruis. Ofzo. Moeilijk te omschrijven. Ik vond het echt niet zo lekker.

   Verwijderen
 2. Nog nooit geproefd. Ik ben niet zo'n bierdrinker. Is het te vergelijken met een pintje?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is ook helemaal geen écht bier hoor ;) Zit ook totaal geen alcohol in. Het is zo'n typisch iets uit de Harry Potter boeken :)

   Verwijderen
 3. Hier hoorde ik nog nooit over. Dat wil 'k ook wel eens proberen :p 'k Denk alleen dat 'k er geen 2 van zou kunnen drinken omdat het wss zwaarder is als gewoon bier (denk 'k)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik ben er automatisch van uitgegaan dat iedereen boterbier kende. Oeps. Blijkbaar bestaan er minder Harry Potter liefhebbers dan ik dacht. Ai, ai, ai ;) Het is ook helemaal geen écht bier. Maar zwaar vond ik het sowieso wel. Meer als één bekertje krijgt ge denk ik nie snel op ;)

   Verwijderen
 4. Ahhhhh ik wil zo graag ook zelf naar de studios gaan, maar echt zo graag. Ooit! Snel hopelijk haha. Verder jammer dat je geen leuke beker krijgt zoals in Florida, althans zo op foto's gezien, waar de HP letters er ook opstaan, niet? Haha. Verder lijkt het ijsje me ook leuk om te proberen en nu dat de pond gelijk staat aan de euro valt het "op zich" nog mee haha

  Naomi in Wonderland

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa, hopelijk snel want het is echt super leuk daar :) De pintjes in de Universal Studios zijn inderdaad véél mooier. Met Harry Potter opschrift enzo. Deze in Londen waren maar saai. Zo jammer!

   Verwijderen
  2. Ik wil ook op Harry Potter toer! Hoe cool is dat.
   Dat drankje wil ik ook wel eens proeven!

   Verwijderen
  3. Zeker ooit doen dan. Zo plezant :)

   Verwijderen