10 dingen die ik écht niet begrijp...

Bij verschillende bloggers heb ik al soortgelijke artikelen zien voorbij komen, dus ik vond het tijd om er zelf ook eens eentje te schrijven. Dat ik sommige dingen op deze aardbol gewoon écht niet begrijp. Hoe hard ik er ook over nadenk. Iedereen heeft dat af en toe weleens denk ik dan. Zo van die dingen waarover je je hoofd echt kunt breken. Haha. Hier volgen tien dingen die ik totaal niet begrijp.

1. Mensen die in de weg blijven staan
Euhm... wanneer je in de supermarkt het hele rayon verspert dan denk ik dat het logisch is dat er op een gegeven moment weleens iemand voorbij komt die door moet kunnen. Zet die kar aan de kant alsjeblieft!!!

2. Mensen die afval op straat gooien
In hemelsnaam. Zouden die mensen er echt van uitgaan dat iemand anders dat dan wel zal opruimen? Of denken zulke mensen gewoon compleet nièt na? Ik begrijp dat afval geld kost (jammer maar helaas), maar dat is nu eenmaal zo. Om je rommel dan zomaar op straat te dumpen. Komaan... ! Of van die mensen die te lui zijn om hun sigaret, kauwgom, snoeppapiertjes,... vast te houden of in de auto te laten liggen tot ze een vuilbak tegen komen. Alsjeblieft eh!

3. Waarom dieren nog steeds als minderwaardig worden beschouwd
SERIEUS! DIT! Hier kan ik mij zo aan ergeren. Dat men vroeger, in de oertijd, vlees at... dat begrijp ik. Om te overleven doe je gekke dingen. Dat men die gewoonte (na al die miljoenen jaren) nog niet heeft losgelaten... dat begrijp ik helemaal niet! Een dier is een levend wezen met een hart en een ziel; net zoals een mens. Waarom is het dan zo normaal dat dieren wél mogen lijden en mensen niet? Huh?

4. Dat fitness gedoe van tegenwoordig
#Fitgirl! Halleluja. Weer zo'n trend waarbij ik niet kan volgen. Enkele jaren geleden sprak vrijwel niemand over fitnessen Tegenwoordig doet iedereen het. Al die strakke trainingsschema's en strenge diëten met zogenaamde 'superfoods'. Say what?! Ik ben absoluut pro sporten en gezond eten, maar zoals je die #fitgirls op Instagram ziet verschijnen... . Dat is allemaal een beetje overdreven denk ik dan. Ook niet meteen een goed voorbeeld voor al die jonge mensen die nog zo beïnvloedbaar zijn. Die gaan hun lichaam op den duur abnormaal beginnen vinden, terwijl ze wel gewoon een gezond gewicht hebben. Niet ok!

5. Mensen beoordelen op hun uiterlijk
Ja... . Waarom doen we dit? Uiteindelijk weet je niet waarom iemand eruit ziet zoals hij/zij eruit ziet. Iemand met scheve tanden heeft misschien geen geld om een beugel te kopen? Of vind zijn/haar tanden er leuk uitzien zo? Iemand met overgewicht heeft misschien een bepaalde ziekte waardoor afvallen moeilijk is? Hoe dan ook. Iemand ànders zijn uiterlijk is niet jouw zaak. Leef en laat leven.

6. Wat mensen zo speciaal vinden aan sushi. Of avocado. 
Ik begrijp dat er mensen zijn die dat oprecht lekker vinden. Maar net zoals met dat fitness gedoe... enkele jaren geleden sprak vrijwel niemand over sushi of avocado. En nu opeens vindt iedereen dat geweldig. Een beetje gek, toch?

7. Dat ik elke dag zoveel haar verlies, maar toch nog niet kaal ben
Hoe dan?! Telkens wanneer ik mijn haar borstel verzamel ik genoeg haar om Barbie van een pruik te voorzien. Ik begrijp er niks van!

8. Vriendinnen met kinderen die dingen zeggen à la: 'bezint eer ge begint'
Hoeveel vriendinnen al tegen mij gezegd hebben dat 'zwanger zijn écht niet zo fijn is als je misschien zou denken', 'bevallen verschrikkelijk is', dat het hebben van een kind 'al je tijd in beslag neemt - vréselijk', dat je na de bevalling de pijn écht niet vergeet wanneer je je kind ziet, dat ik maar twee keer moet nadenken voor ik eraan begin,... . Oh man, ik denk dat ik alle nadelen van zwanger zijn/het hebben van een kind al gehoord heb. Alsof iedereen mij daar bang voor wilt maken. Maar hé, weet je... élke vrouw kan het toch?! Ik ga dat ook kunnen. Shut the f. up met al die negatieve commentaar. Serieus!

9. Waarom mensen je per sé alcohol willen zien drinken
Ik heb een 'probleem' met controle. Ik wil altijd alles mooi gepland hebben en de touwtjes strak in handen hebben. De gedachte dat ik, door teveel te drinken, niet meer weet wat ik doe geeft mij zwaar de kriebels. Ik heb dus nooit moeite gehad om 'nee' te zeggen tegen alcohol. Wat andere mensen heel vaak heel raar, belachelijk of saai vonden. Super vervelend. En dan maar blijven pushen om mij meer te laten drinken. Euhm, dan ben ik niet de persoon die zich belachelijk maakt hoor. Hashtag sorryNOTsorry!

10. Waarom we zijn wie we zijn
Waarom ben ik hier geboren? Waarom worden andere mensen op veel ergere plekken geboren? Waar er hongersnood of oorlog heerst bijvoorbeeld. Of waarom worden sommige mensen geboren tussen de meeste luxe die je je maar kunt voorstellen. Neem nu de kinderen van Kim Kardashian... . Waarom zijn we wie we zijn? Hoe komt dat? Elke keuze maakt je natuurlijk tot wie je bent, maar niet alles is zomaar een keuze. Net zoals waar je geboren wordt. Of je interesses. Ik heb er namelijk niet voor gekozen om bijvoorbeeld graag te schilderen of een paardenliefhebber te zijn. Dat is gewoon altijd zo geweest. Voetbal bijvoorbeeld... dat interesseert mij niet. Dat heeft mij ook nooit geïnteresseerd. Maar waarom? Heel raar om over na te denken allemaal. Ik begrijp er écht niks van.

Wat is iets dat jij helemaal niet begrijpt?

Liefs, Sarah

16 opmerkingen

 1. Haha, wat een leuk artikel! Ik begrijp zeker je punt wel, denk dat het internet er véél mee te maken heeft. Moest ook luidop lachen met puntje 6! Ik moet toegeven, vroeger at ik geen van beide, maar eerder omdat ik het nog nooit had geprobeerd. Nu ben ik echt hélemaal en hopeloos verlieft op avocado! Voor mij echt een superfood ;) omdat ik nu m'n tijd neem om in de ochtend te ontbijten en maak dan echt een goed en stevig ontbijt klaar, bijna altijd mét avocado. Vind het echt heerlijk. Net zoals (veggie) sushi trouwens. Maar ja, inderdaad gewoon een dikke hype, that's for sure!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel leuk dan dat je avocado op die manier ontdekt heb en het ook oprecht heel lekker vindt. Al denk ik sowieso dat er veel mensen zijn die gewoon meegaan met de hype en de avocado en de sushi gaan laten vallen zodra er minder over gepraat wordt... Haha.

   Verwijderen
 2. Ik drink zelf nooit alcohol, en er blijven inderdaad altijd mensen die dat niet begrijpen of je 'het meisje dat niet drinkt' noemen.. Eigenlijk echt wel stom hé! Overlaatst dronk ik een virgin mojito en liet een vriendin ervan drinken: ze smaakte geeneens dat het een alcoholvrije variant was.. Al dat alcohol, nee, niets voor mij ;) Leuk artikel! En dat van die losse plukken haar klopt volleeeeeeedig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Héél stom, ja. Die alcoholvrije cocktails proeven vaak inderdaad gewoon soort van hetzelfde. Ik vind dat, in mijn omgeving, mensen gewoon alcohol drinken 'om alcohol te kunnen drinken'. Misschien dat zij het plezant vinden om de controle over zichzelf zo af en toe eens te verliezen? Geen idee. Voor mij is dat alleszins ook helemaal niks en ik zou het appreciëren moest dat wat meer gerespecteerd worden. Leuk dat je dit helemaal begrijpt :) Dankjewel :)

   Verwijderen
 3. Ik ben niet zo'n sushi fan, avocado vind ik heerlijk. Vooral door salades.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Door salades vind ik avocado ook weleens lekker. Van sushi ook geen fan hier...

   Verwijderen
 4. Jaa, mee eens. Dieren zijn zo cute en lief, afval op straat is gewoon raar. Zelfde mening!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De sushi hype snap ik wel. Ik heb pas een paar jaar geleden voor het eerst sushi gegeten. Bij ons had je namelijk zulke restaurants niet en het lag ook niet in de supermarkt. Volgens mij was het alleen in de grote steden verkrijgbaar. Nu het eindelijk bij ons in limburg ook te krijgen is vind ik het wel heel lekker en speciaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan is het wel leuk dat je het een speciaal iets vindt én het ook lekker vindt, en dat je niet gewoon meedoet met de hype :)

   Verwijderen
 6. Dat laatste is absoluut iets wat mij ook vaak bezig houdt en wat ik ook niet kan begrijpen. Ik denk ook dat we dat nooit uit gaan denken haha. Dus ik leg me er steeds meer bij neer dat het leven nou eenmaal zo is of dat we zijn wie we zijn en dat we daar niet altijd invloed op hebben.
  De rest herken ik me ook heel erg in, van dat alcohol drinken of afval op straat gooien. Ik ben ook eens met de dieren, ik vind het altijd moeilijk om dat te zeggen, want ik eet nog wel vlees (ik heb er in feite een goede reden voor - ik ben "overal" allergisch/overgevoelig voor /mestcel activatie, dus vegetarisch of veganistisch leven zal niet makkelijk worden als je ook geen fruit of groentes of noten of iets kunt verdragen - en ik probeer zoveel mogelijk vegetarisch te eten) maar ik vind wel dat mensen er niet zo makkelijk over mogen denken. Net alsof het maar levenloze dingen zijn! Ik vind daarbij ook dat inderdaad iedereen tegenwoordig een overdreven sushi-lover is en dat fitgirl vind ik ene kant heel goed, want eindelijk dat iedereen meer sport en gezonder wil leven en dat motiveert anderen weer, maar ook daar lijken veel weer in door te slaan en dat slaat ook weer nergens op!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super leuk om te lezen!!! Wel jammer dat je zo overgevoelig/allergisch bent voor al die voedingsstoffen. Op die manier is het natuurlijk wel goed te begrijpen dat je moeilijker vegetarisch (laat staan vegan) kunt leven. Het is inderdaad die 'makkelijke denkwijze' die mensen hebben die mij ook zo stoort. Ik hoor wel vaker van vrienden dat ze het niet erg vinden om een stuk kippenvlees te kopen in de winkel, gewoon omdat ze dan niet zien dat het een kip geweest is. Ja, dat vind ik compleet belachelijk. Omdat je niet ziet dat zo'n stuk vlees ooit een levend wezen is geweest wilt het niet zeggen dat dat levend wezen niet heeft afgezien om in het winkelrek te belandden. Triest.
   Over de fitgirls denk ik ook exact hetzelfde. Sporten is gezond, maar tegenwoordig wordt er vaak in doorgedreven. Dat vind ik dan weer helemaal niet oké.
   Bedankt voor je lieve en uitgebreide reactie :)

   Verwijderen
 7. Haha wat een leuk lijstje zo! Deze ga ik zeker van je overnemen ergens deze week. 1: bloed irritant! Helemaal van die mensen die aan het begin of einde van een roltrap opeens stil gaan staan om te overleggen..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :) En oh my God, daar had ik zelfs nog niet aan gedacht. Inderdaad ontzettend irritant. Ik vraag me telkens opnieuw weer af wààrom mensen dat in hemelsnaam doen. Beseffen die niet dat dat super vervelend is voor de persoon achter hun?! Haha.

   Verwijderen