Oh oh Milano

Milaan, de stad van fashion en haute couture. Deze zomer ging ik samen met mijn mama en zus op citytrip naar Bergamo en maakten we van daaruit een uitstapje naar Milaan. Met de trein vertrokken we naar de ‘meest stijlvolle stad ter wereld’ om te ontdekken wat deze plaats nu zo speciaal maakt.

Eerder had ik al een heleboel verhalen over Milaan gehoord. Mensen die ‘into’ mode waren vonden het fantastisch, mensen die niet zo veel met mode hadden waren er niet zo voor te vinden. Ik was dus heel benieuwd. Met de trein arriveerden we in het indrukwekkende Centraal Station van Milaan en daar kreeg ik al meteen een positieve indruk. Wat was dat mooi en groots! We besloten om de hele dag met de hop-on hop-off bus rond te rijden, want dat was voor ons nu eenmaal de makkelijkste en snelste manier om Milaan op zulke korte tijd goed te kunnen verkennen.

Centraal Station

Al snel kwamen we terecht bij de Duomo di Milano. Wat een fantastisch mooie kathedraal is me dat?! Echt de moeite om eens gezien te hebben. Deze gotische kathedraal is dan ook de op twee na grootste kathedraal van Europa. Die van Rome en Sevilla zijn net wat groter. Het was eigenlijk onze bedoeling om de duomo in Milaan te beklimmen (of zeg maar de lift naar boven te nemen), maar omdat er zo’n lange wachtrij stond hebben we besloten dat toch maar niet te doen. Zo jammer. Heb ik ineens alweer een goede reden om nog eens terug te moeten gaan 😉 Tip (en note to self!): kaartjes op voorhand bestellen op internet zodat je de lange wachtrij kunt overslaan.

Ook wilden we in de Santa Maria delle Grazie (een kerk met bijhorend klooster) naar het Laatste Avondmaal van Leonardo Da Vinci gaan kijken. Hiervoor hadden we op voorhand wel al naar tickets gekeken op internet, maar die bleken ook al uitverkocht. Je moet er, zéker in het hoogseizoen, dus als de kippen bij zijn wil je in Milaan iets gaan bezoeken.

Gelukkig hadden we voor de bekende, luxueuze winkelgalerij Galleria Vittorio Emanuele II geen inkomtickets nodig 😉 Louis Vuitton, Chanel, Gucci,… . Je vindt het hier allemaal terug. Al hoef je echt niet alleen voor de winkels te komen… de galerij is ontzettend mooi om doorheen te wandelen. Wat een pracht en praal hier. Wel vervelend dat je om de haverklap wordt aangesproken door mensen die armbandjes, zonnebrillen,… verkopen. Je moet ze bijna van je afduwen omdat ze hun spullen gewoon in je handen duwen en je er dan (véél te veel) voor moet betalen. Triest. Luid en duidelijk ‘nee, bedankt’ zeggen is hier écht noodzakelijk!

We besloten om dichtbij te kathedraal iets te gaan eten, zodat we een mooi uitzicht hadden. Gezellig was het zeker. Maar tip: zoek een eettent die niet in de omgeving van de duomo ligt want het eten is niet speciaal lekker (je proeft dat het allemaal snel moet gaan omdat het overal zo druk is) en nog eens extra duur ook. Jammer.

Vervolgens besloten we de hele route met de hop-on hop-off bus te volgen. Op die manier hebben we serieus héél Milaan gezien van op de bus. Best wel handig eigenlijk. Al konden we uiteraard niet overal uitstappen omdat we maar één dag daar waren.

San Lorenzo Maggiore

Het einde van de dag sloten we af met nog een ijsje op de Piazza del Duomo en daarna vertrokken we rustig terug naar het Centraal Station, richting ons hotel in Bergamo. Milaan is een ideale stad voor diegenen die van mode en/of architectuur houden, maar zelf vond ik de stad niet super speciaal. Buiten de Duomo, die je écht wel eens gezien moet hebben, vond ik dat er nogal een koele sfeer hing. Helemaal iets anders dan al die andere gezellige, authentieke plaatsen in Italië. Zoals bijvoorbeeld Rome. Ik zou nog weleens willen terugkomen om over het dak van de Dom te lopen en om het Laatste Avondmaal te kunnen zien, maar langer dan twee dagen zou ik hier niet per sé willen verblijven. Voor mij (persoonlijk) bestaan er leukere plaatsen om op citytrip te gaan.Ben jij al eens in Milaan geweest? Ik ben benieuwd!


Liefs, Sarah

Comments (12)

 • Evelyne Vergote

  30 september 2016 at 08:55

  Altijd een goed idee om de stad te verkennen met een hop-on-hop bus 😉 Deden we in Parijs ook & in Brussel heb 'k dat ook eens gedaan 🙂

  1. HosteSarah

   4 oktober 2016 at 11:37

   Ja, eh?! Handige dingen, die bussen.

 • Naomi

  30 september 2016 at 09:47

  Wat een mooie foto's! Een hop-on-hop bus is perfect om een stad te ontdekken in maar 1 dag, doe ik ook wel eens. Ik ben nog nooit in Milaan geweest maar ik wil er ooit wel eens naartoe gaan! En ha, ja ik herken het, op tijd erbij zijn om tickets te kopen. Ik had hetzelfde probleem in Rome… IN MAART! Echt balen.

  1. HosteSarah

   4 oktober 2016 at 11:38

   Dankjewel. Die bussen zijn inderdaad perfect voor wanneer je maar één dag daar bent. En haha, ja. Rome is àltijd druk. In het vervolg ga ik gewoon àltijd tickets op voorhand bestellen denk ik.

 • Unknown

  30 september 2016 at 11:43

  Goede tip van je dat je kaartjes om iets te bezoeken van te voren moet bestellen op internet. Daar zou ik echt niet aan denken, dus thanks voor het vermelden haha! Milaan lijkt mij wel een gave stad om te ontdekken. Al lijkt mij één dag ook wel genoeg denk ik. Wil er zeker nog wel een keer naar toe!

  1. HosteSarah

   4 oktober 2016 at 11:39

   Graag gedaan 😉 Eén dag is zeker al genoeg voor Milaan, vond ik toch. Als je echt 'into' mode en/of architectuur bent kun je er wel wat langer verblijven 😉

 • Unknown

  30 september 2016 at 11:43

  Goede tip van je dat je kaartjes om iets te bezoeken van te voren moet bestellen op internet. Daar zou ik echt niet aan denken, dus thanks voor het vermelden haha! Milaan lijkt mij wel een gave stad om te ontdekken. Al lijkt mij één dag ook wel genoeg denk ik. Wil er zeker nog wel een keer naar toe!

 • Joanne

  1 oktober 2016 at 18:16

  Leuk om zo te zien! Ik heb er twee x een maand lang 'gewoond'. Het ijs is er zooooo lekker! En ik ben ook verliefd geworden op de Duomo 🙂

  1. HosteSarah

   4 oktober 2016 at 11:40

   Wow! Gaaf wel. Lijkt me speciaal om daar te wonen. Het is was er inderdaad SUPER lekker. Hmmm.

  2. HosteSarah

   4 oktober 2016 at 11:41

   *Ijs 😉

 • Marcella Molenaar – Inspire to Travel!

  3 oktober 2016 at 08:54

  Mooie foto's! Milaan lijkt me echt heel leuk, ik wil de stad graag eens bezoeken!

  1. HosteSarah

   4 oktober 2016 at 11:41

   Dankjewel 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Citytrip - de historische stad 'Bergamo'

Volgende bericht

Recept - Pompoensoep met sinaasappel